Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Προέχει το γενικό καλό του τόπου μας?

Αθήνα
´Υπάρχουν επιλογές, που δεν μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Ομως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, προέχει το γενικό καλό του τόπου μας´, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης. Αναφερόμενος στον «ιδιότυπο, προκλητικό και συχνά ισοπεδωτικό λόγο» του φίλου του τού Θόδωρου (σσ. Πάγκαλος) -όπως λέει- ο κ. Σκανδαλίδης σχολιάζει πως «χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας και την εμπιστοσύνη των πολιτών δεν μπορεί να ευοδωθεί το δύσκολο έργο με το οποίο έχουμε επιφορτισθεί. Ο λαός δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται ούτε με λεκτικές υπερβολές και αφορισμούς ούτε, κυρίως, με κυβερνητικές πρακτικές που αποδυναμώνουν το μέτωπο ενότητας και συμπαράταξης. Αλλιώς, θα μας επιστρέψει την ύβρη».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι εικόνες καθόδου αγροτικών μηχανημάτων στους δρόμους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει πως δεν παραγνωρίζει ότι τα προβλήματα των αγροτών εξακολουθούν να είναι πιεστικά, παρά τις εισροές των περίπου 5,5 δισ., το 2010, για τη στήριξη του εισοδήματος, αλλά -όπως λέει- «κάνουμε ό,τι μπορούμε». «Εγώ δεν είμαι χωροφύλακας για να υποδείξω πώς να διεκδικήσουν δικαιώματα και λύσεις. Δεν νομίζω, όμως, ότι τα μπλόκα είναι λύση […] Πολύ περισσότερα θα κερδίσουν αν συμπαρασταθούν στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που δρομολογούμε».
Για τον ρόλο και τις δραστηριότητες των Αγροτικών Συνεταιρισμών ο υπουργός υπογραμμίζει: «Με τη νομοθετική πρωτοβουλία, που προωθούμε τις επόμενες εβδομάδες, το τοπίο ριζικά θα εκκαθαριστεί. Μέσα στο 2011 θα χωρίσει η ήρα από το στάρι».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα