Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ή τώρα ή ποτέ

Τρεις μήνες μέχρι τον Μάρτιο, που θα καθορίσουν την πολιτική ανθεκτικότητα της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από σήμερα, δρομολογούνται με καταληκτικό στόχο την εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ από την τρόικα.
Οταν είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. Παπανδρέου, έγκριτοι αρθρογράφοι του είχαν? ζητήσει ατσάλινη διοίκηση, για να μην ´φυλλορροήσει´ το κυβερνητικό στρατόπεδο από την πίεση μιας πολιτικής πραγματικότητας, που ήταν συκοφαντικά πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, της διαχείρισης των κρίσεων. Το απόθεμα της εμπειρίας του πολιτικού προσωπικού είχε εξαντληθεί πριν καν δοκιμαστεί.
Τώρα στην αυγή του 2011, ο πρωθυπουργός καλείται να κάνει μια ιστορική εσωκομματική υπέρβαση, εδράζοντας το εθνικό συμφέρον (εάν μας πείσει?) πάνω από την σοσιαλιστική αργκό των κίβδηλων οικονομικών παροχών.
Το ΠΑΣΟΚ θ? αναμετρηθεί με τον ιστορικό του προσδιορισμό, αφού καλείται να μετεξελιχθεί από δημαγωγικό τελάλη? επιδομάτων σε έναν νοικοκύρη εξυγιαντή των χειμαζόμενων δημοσιονομικών.
Αυτή η απόπειρα χτίζεται μόνον εάν εμφυσηθεί στα στελέχη ένα αξιοπρεπές ιδεολογικό υπόβαθρο, που δεν θα καθυβρίζεται από τα ´παπαγαλάκια´ και θα εμπνέει τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.
Γ. Ουντ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα