Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πηγή μελαγχολίας

ΜΠΟΡΕΙ οι βιτρίνες φέτος να έχουν γιορταστική λάμψη, όχι φυσικά την ίδια περασμένων «λαμπρών» χρόνων?, μπορεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου να αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς των γιορταστικών Χανιών για ντόπιους και ξένους?, όμως η μελαγχολία στα πρόσωπα όλων είναι εμφανέστερη από κάθε άλλη χρονιά. Και δεν είναι μόνο «η? καταναλωτική απόγνωση». Είναι ένας ολόκληρος «παλιός» κόσμος που φεύγει βίαια κάτω απ? τα πόδια μας.
ΚΙ ΑΝ ακόμη η περίοδος αυτή του χρόνου χαρακτηρίζεται από χαρά, αγάπη, οικογενειακή θαλπωρή, συναντήσεις με οικεία κι αγαπημένα πρόσωπα, η γενικότερη παγκόσμια πια κατάσταση επιτείνει τη μελαγχολική διάθεση ελαττώνοντας τον ενθουσιασμό των ημερών. Είναι κι αυτά τα ΜΜΕ που σου μαυρίζουν την ψυχή με τις υπερβολές ή τις επιλεκτικές αποσιωπήσεις των ειδήσεών τους και όχι μόνο. Θα μου πείτε χρονιάρες μέρες ποιος ασχολείται με αυτά; Κι όμως?
ΜΑΛΛΟΝ οφείλουμε να γίνουμε περισσότερο ρεαλιστές στις προσδοκίες μας για τον καινούργιο χρόνο. Το 2011 θα είναι «χρονιά αντοχών» όλων μας, όπου -ελπίζουμε- η μελαγχολία δεν θα προλαβαίνει να έχει θέση. Αντοχές, όχι μόνο στις αλλαγές που θα γίνονται γύρω μας, αλλά και στην ψυχοσύνθεσή μας?  Αντίδοτο σ? αυτά, ο «εφοδιασμός» μας με αγαπημένες, έμπιστες, φιλικές επαφές (σχέσεις επικοινωνίας), η υπομονή και η μαχητικότητα, ο συνεχής διάλογος επιχειρημάτων και θέσεων. Η «θυμωμένη» άρνηση για την άρνηση μάλλον κακό μας κάνει. Η υιοθεσία ουσιαστικών αλλαγών στη ζωή μας και η διαγραφή από αυτήν διαβρωτικών συνηθειών θα γίνει μόνο αν το θελήσουμε οι ίδιοι? Καμιά τρόικα δεν μπορεί να μας επιβάλλει κάτι τέτοιο. Τότε?, ίσως όλα να πάνε καλύτερα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα