Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με αφορμή μια εκδήλωση

Κύριε διευθυντά,
κάποιοι στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να τιμήσουν τον παλαίμαχο και παρόντα αγωνιστή στα κοινωνικά δρώμενα Ηρακλή Αναγνωστόπουλο.
Η ιδέα ανθρώπινη, η οργάνωση πετυχημένη στην ανταπόκριση συμμετοχής. Στα λογίδρια των ομιλητών, που κυριαρχούσε ο έπαινος, εγίνοντο αναφορές, που σκιαγραφούσαν το τιμώμενο πρόσωπο. Συναισθηματικές φορτίσεις διέβλεπα παρακολουθώντας ομιλητές και τιμώμενο πρόσωπο.
Κάποιοι ομιλητές διεκρίνοντο από τις ταιριαστές λέξεις που χρησιμοποιούσαν, άλλοι ξεδίπλωναν τα συναισθήματά τους χωρίς στολισμό λέξεων και τεχνική έκφραση.
Τα πρόσωπα της διακριτικής ιδιαιτερότητας με τις ομιλίες των φανέρωναν τις αδυναμίες των για την κατανόηση της αναγκαιότητας να μιμούμεθα μέσα από έργα τα τιμώμενα πρόσωπα. Οι ομιλητές που ξεδίπλωσαν τα αισθήματά τους διατράνωσαν την επιθυμία τους να μιμούνται και ταυτόχρονα αυτοκριτικά την αδυναμία τους να γίνουν επάξιοι συνεχιστές, ενώ φαίνεται πως είναι.
Κοιτάζοντας στα μάτια το τιμώμενο πρόσωπο, έκανα κάποιες διαπιστώσεις. Τι περισσότερο απ? όλα θα ήθελε να ακούσει, θα ήθελε να του αναγνωριστεί, για να νιώσει ότι δίκαια επέλεξε τον δρόμο αυτό για να πορεύεται στη ζωή του, γεμάτο εμπόδια, που απαιτούσαν πείσμα, θυμό αλλά και εγωισμό με την καλή έννοια, που ένας αγωνιστής πρέπει να έχει. Όμως, όταν αγαπάς τον εαυτό σου και τον συνάνθρωπό σου και βλέπεις ότι σε αδικούν, μας αδικούν, τότε θεριεύεις από το πείσμα, πολεμάς το άδικο για να δικαιωθείς, για να δικαιωθούμε.
Το τιμώμενο πρόσωπο απ? ό,τι φαίνεται πρόταξε στη ζωή του κάποιες αξίες, που να υπηρετούν και να προάγουν τον άνθρωπο ως κοινωνικό κύτταρο, επιδιώκοντας μια καλύτερη κοινωνία.
Εγώ, που παρακολούθησα την τόσο ανθρώπινη αυτή συγκέντρωση, παίρνω αυθαίρετα το δικαίωμα κατ? εντολή της συνείδησής μου και δημοσιοποιώ τα συναισθήματά μου, λέγοντας: Συγχαρητήρια στους οργανωτές, θαυμασμό στους ομιλητές, ψυχική ικανοποίηση από τους ξεδιπλώνοντας τα συναισθήματά τους στο τιμώμενο πρόσωπο, κουράγιο Ηρακλή, έχεις ακόμη δυνάμεις.
Πρέπει και επιβάλλεται να διώξεις από μέσα σου το άγχος, να δυναμώσεις το πείσμα, θυμώνοντας ακόμη περισσότερο για τις κατ? εξακολούθηση αδικίες σε βάρος των οικονομικά αδυνάτων συνανθρώπων, συναδέλφων, συνταξιούχων.
Εσύ, εγώ και οι άλλοι, που όλοι μαζί γινόμαστε πολλοί λέμε: Συνταξιοδότηση ναι, επειδή είναι εργασιακό μας δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας το αφαιρέσει. Αποστράτευση, όμως, από τα κοινωνικά δρώμενα όχι, ποτέ, όσο θα έχουμε την οργανική και νοητική ικανότητα. Έτσι μόνο θα συμβάλλουμε, ώστε οι τρεις να γίνονται 1.013, να γίνουν ποτάμια, που να πνίγουν τους αίτιους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που τώρα πλησιάζει στο άκρο της αβύσσου.
Το κοινωνικό ρεύμα με την ανθρωποθάλασσά του, θα πρέπει να αφυπνίσει την τραυματισμένη ελπίδα, να πάρει την πρέπουσα θέση στις βλέψεις για μια καλύτερη ζωή, μέσα σε μια δικαιότερη κοινωνία!
Παντελής Χίνος,
πρόεδρος
Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.Χ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα