Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκκλησιασμός και ?εκκλησιασμοί?!

– ΑΡΕΣΕ σε πολύ κόσμο η ιδέα, αντί η Θεία Λειτουργία του μεσονυκτίου των Χριστουγέννων στις εκκλησίες των Χανίων να ξεκινήσει -ως είθισται- στις 12 το βράδυ, αυτή να αρχίσει φέτος στις 10 μ.μ. Έτσι, πολλοί πιστοί, μετά το κλείσιμο των μαγαζιών τους, μπόρεσαν να λειτουργηθούν νωρίτερα και να απολαύσουν τα θαυμάσια λόγια της Θείας Λειτουργίας της  Γέννησης. Μια πραγματική μυσταγωγία με όλα τα στοιχεία της κατάνυξης των ημερών, που τόσο μας λείπουν αυτή την περίοδο?

– Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ δεν θα μπορούσε να λείψει από την κατά τα άλλα συντηρητική Χριστιανική Εκκλησία: Εκτός από το Ίντερνετ, σύμφωνα με τις ειδήσεις, το Βατικανό μετέδωσε τις εορταστικές λειτουργίες των Χριστουγέννων από το iPhone και το iPod touch! Η νέα «υπηρεσία» έδωσε την ευκαιρία στους πιστούς να παρακολουθήσουν, όπου κι αν βρίσκονταν, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Στη δε Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Προκαθήμενος της Ρωμαϊκής Εκκλησίας προσευχήθηκε ο Θεός να «εμφυτεύσει την ειρήνη μέσα στις καρδιές μας», αλλά και να «σπάσει τις ράβδους των καταπιεστών».

ΜΑ, ΓΙΑ να γίνει κάτι τέτοιο μήπως θα πρέπει και η ίδια η Εκκλησία να «σπάσει» τις ράβδους συντηρητισμού, απομονωτισμού -αλλά και να υπερβεί την αδιαφάνεια πολλών μορφών καταπιέσεων που η ίδια χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως;  Και ο νοών, νοείτω?

Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα