Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πού κολλάει η ?μύγα?;

Κύριε διευθυντά,
την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από τον αθηναϊκό Τύπο λίστα με τα «μεγάλα» ονόματα αυτών που χρωστάνε στο Δημόσιο. 24 δισ. ευρώ το χρέος, σε σύνολο άνω των 3.700 οι οφειλέτες (εταιρείες και φυσικά πρόσωπα).
Φυσικά ένα μεγάλο μέρος των οφειλών δεν θα εισπραχθεί ποτέ, διότι πρόκειται για εταιρείες που είτε έχουν πτωχεύσει είτε δεν έχουν ακίνητη περιουσία για να κατασχεθεί είτε οι ιδιοκτήτες τους έχουν αποβιώσει και οι κληρονόμοι δεν αποδέχονται τα χρέη.
Ως φορολογούμενος Έλληνας πολίτης, λοιπόν, θέτω τα εξής ερωτήματα στους κυβερνώντες μας:
1) Γιατί δεν μερίμνησαν εδώ και χρόνια να «ενοχλήσουν» αυτούς τους «κυρίους» που χρωστάνε και να τους τα παίρνουν έστω και με δόσεις;
2) Πόσοι από αυτούς τους οφειλέτες των υπέρογκων ποσών μπήκαν φυλακή; (Ας μην ξεχνάμε ότι συμπολίτες μας είναι στη φυλακή για χρέη πολύ κάτω των 10.000 ευρώ!).
3) Αυτός ο «αχαρακτήριστος» χαρακτηρισμός των Εφοριών γι? αυτά τα ποσά ως ανεπίδεκτα είσπραξης, πώς «κολλάει», την ώρα που για 300 ευρώ πέφτει το κυνήγι της αλεπούς για τον κάθε κακομοίρη που τα χρωστάει;
4) Τι σόι νομοθεσία είναι αυτή που επιτρέπει αυτό το ρατσιστικότατο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»;
5) Ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε πει την περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν», αναφερόμενος προφανώς στα χρωστούμενα αυτά, που μπορούσαν να εισπραχθούν.
Τώρα γιατί δεν τα εισπράττει αλλά ζητάει από τους κακομοίρηδες να πληρώσουν τα σπασμένα και κλεμμένα;
Μετά από την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το καθημερινό κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις κατά συρροή απολύσεις εργαζομένων, τις συνεχόμενες αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, το ανελέητο κόψιμο μισθών, επιδομάτων και συντάξεων και πολλά άλλα ωραία, μου έρχεται στο μυαλό η γνωστή λαϊκή ρήση ότι στο αδύνατο κρέας κολλάει η μύγα. Είναι, λοιπόν, καιρός να κολλήσει η μύγα και σε κρέατα με περίσσιο ξίγκι!
Παπαδογιωργάκης Γιώργος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα