Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Αθώος ο Απόστολος Βαβύλης?
και για την τελευταία υπόθεση
Αθήνα
Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Απόστολος Βαβύλης για την υπόθεση των δραστηριοτήτων που είχε αναπτύξει την περίοδο της εκλογής του Ειρηναίου στον θρόνο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Το Δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώο τον Απόστολο Βαβύλη για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της ψευδορκίας, κλείνοντας με την απόφασή του θετικά και την τελευταία του δικαστική υπόθεση.
Ο Βαβύλης έχει απαλλαγεί με βουλεύματα για όλες τις υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη, όταν είχε ξεσπάσει ο σάλος με τον ´μοναχό Ραφαήλ´ και τις δραστηριότητές του σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ιταλία.
Ο ίδιος από την αρχή υποστήριζε ότι είναι αθώος και όπως ανέφερε και στην απολογία του, η επίθεση σε βάρος του στόχευε να πλήξει τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ερευνες από
την Αντιτρομοκρατική
Ερευνες σε διαμέρισμα, που βρίσκεται στην οδό Κάσου 3, στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησε, χθες το απόγευμα, η Αντιτρομοκρατική.
Το σπίτι είχε νοικιαστεί στο όνομα Δεμέτης Σταμάτης, όνομα που -σύμφωνα με την Αστυνομία- αναγραφόταν σε μία από τις πλαστές ταυτότητες, που φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν δύο από τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που είχε γίνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.
Στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, εντοπίστηκαν δύο άδειοι ορειβατικοί σάκοι, ένα σακ βουαγιάζ με βιβλία, μία βαλίτσα με ρούχα, ένα τσαντάκι με αντικείμενα για μακιγιάζ και ένα κράνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στο διαμέρισμα διέμεναν δύο από τους συλληφθέντες.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Νεκροί μετανάστες λόγω ψύχους
Αλεξανδρούπολη
Σε υποθερμία, λόγω του ψύχους, οφείλεται, σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο θάνατος των τριών λαθρομεταναστών που βρέθηκαν νεκροί στην παρέβρια περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας. Τα πτώματα των τριών ανδρών, αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 25 – 30 χρόνων, βρέθηκαν διαδοχικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην αγροτική περιοχή Βύσσας και εκτιμάται ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες που πέρασαν κολυμπώντας από την Τουρκία στη χώρα μας και απεβίωσαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι λαθρομετανάστες χάνουν τη ζωή τους, στην προσπάθεια αναζήτησης καλύτερης τύχης. Μόνο το 2010 περισσότεροι από οκτώ λαθρομετανάστες βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή του Εβρου, ενώ αρκετοί έχουν πνιγεί καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν τον μεγάλο διασυνοριακό ποταμό. Στα τέλη Ιουνίου, έντεκα πτώματα λαθρομεταναστών (6 άνδρες και 5 γυναίκες), ηλικίας 20 – 25 χρόνων, είχαν εκβραστεί στην παραποτάμια περιοχή Διλόφου και Μαρασίων Εβρου. Η εκτίμηση της Αστυνομίας ήταν ότι επρόκειτο για ομάδα λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό Εβρο με βάρκα ή φουσκωτό, που όμως για άγνωστη αιτία βυθίστηκε ή ανατράπηκε. Εξάλλου τον περασμένο Απρίλιο, οι τουρκικές Αρχές περισυνέλεξαν άλλα τέσσερα πτώματα λαθρομεταναστών, που είχαν εκβραστεί στις όχθες του Εβρου ποταμού, κοντά στην πόλη Ενέζ, της επαρχίας Αδριανούπολης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα