Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον όμιλο τίτλου ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ και ΑΟ Περιβολίων

Ο ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ και ο ΑΟ Περιβολίων ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι στην αυλαία της α´ φάσης στην Α´ κατηγορία αφού με τη νίκη 3-1 επί της Κορωνίδας και την ισοπαλία 3-3 απέναντι στον Ηρακλή Ν. αντίστοιχα κέρδισαν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τον όμιλο τίτλου.
Ενα ακόμα εισιτήριο πήγε στα χέρια του Κρ. Αστέρα που όμως ήταν αναμενόμενο αφού δεν αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στον εκ των ουραγών Ποσειδώνα. Πάντως, την παράσταση έκλεψαν τα επεισόδια στα Σφακιά (στο παιχνίδι της Β´ κατηγορίας ανάμεσα στον τοπικό ΑΓΣ και τον Απόλλωνα) και οι δέκα κόκκινες κάρτες που είδαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα τους. Να σημειώσουμε ότι η κλήρωση της επόμενης φάσης  θα γίνει την Τετάρτη στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣΧ ενώ τα τοπικά πρωταθλήματα θα βρεθούν στη σέντρα ξανά το νέο έτος και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου. Πιο αναλυτικά οι αγώνες:
Α´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος όμιλος- 9η αγωνιστική
Κορωνίδα – ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ 1-3
Η ομάδα του Δαράτσου στο τελευταίο ημίωρο ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη που την έφερε στην πεντάδα. Πάντως ο σύλλογος του Βάμου ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 28´ όταν ο Βακαλουνάκης έπιασε κεφαλιά και ο Καστρινάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του που δέχθηκε έτσι το 5ο αυτογκόλ στα τελευταία 5 παιχνίδια της. Το σκορ αυτό έστελνε την Κορωνίδα στον όμιλο Τίτλου όμως στο 60´ ο Κομνηνός με διαγώνιο σουτ πέτυχε για 2η σερί αγωνιστική ένα υπερπολύτιμο τέρμα. Και καθώς οι Αποκορωνιώτες ήθελαν μονάχα νίκη ανοίχθηκαν και δέχθηκαν άλλα δύο γκολ στη συνέχεια. Το 1-2 έγινε με σουτ του Καστρινάκη στο 70´ από πάσα του Παπαδάκη ενώ το τελικό σκορ στο 85´ με κεφαλιά του Σεργάκη έπειτα από σέντρα του Κομνηνού. Οι νικητές είχαν και δοκάρια με τους Πολλάκη, Παπαδάκη.Καλή σε γενικές γραμμές ήταν η διαιτησία του Χρυσού με τον ΑΟΔΑ να ζητάει ένα πέναλτι
Ικαρος Μ.  – Αστέρας Μ. 2-0
Νίκη γοήτρου για την ομάδα των Μουρνιών με δύο γκολ του Λιονάκη στο 29´ με σουτ και στο 60´ με διπλή προσπάθεια του ίδιου παίκτη. Για τον σύλλογο του Μανωλιόπουλου που ολοκλήρωσε την α´ φάση χωρίς νίκη στο 35´ είχε δοκάρι ο Γιανναράκης.Καλή ήταν η διαιτησία του Aνεζάκη
Μινώταυρος – Θύελλα Κ. 3-0
Στην 1η θέση του ομίλου τερμάτισε ο σύλλογος των Μουρνιών με τη νίκη της αυτή με τρία τέρματα από το πρώτο 25λεπτο. Στο 13´ ο Βακαλουνάκης άνοιξε το σκορ (στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε και ο Γκούντελος χωρίς να την βρει) και ο ίδιος παίκτης με κεραυνό από 35 μέτρα διπλασίασε τα τέρματα στο 18´. Ενώ στο 25´ από σέντρα του Βαρδάκη ο Γκούντελος με διαγώνιο σουτ έγραψε το τελικό 3-0. Καλή ήταν η διαιτησία του Μαρινάκη
Κεραμειά – Παλαιόχωρα 2-0
Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο ΑΟ Κεραμειών στην α´ φάση έστω και αν θα συνεχίσει σε διαφορετικό όμιλο και συγκεκριμένα αυτόν της παραμονής από τον αντίπαλό του που ήταν αδιάφορος καθώς είχε εξασφαλίσει θέση στην πρώτη πεντάδα. Στο 55´ ο Ι. Μπουρμπάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 67´ ο Μανωλακάκης με σουτ διπλασίασε τα τέρματα των νικητών.  Καλή ήταν η διαιτησία του Μπερτάκη.
Αρης Σ. – Γρανίτης 1-0
Ευτυχώς που ο αγώνας ήταν αδιάφορος. Γιατί αλλιώς δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι κατάληξη θα είχε καθώς είχαμε 4 κόκκινες κάρτες -μονάχα την μία για αγωνιστικό λόγο. Νικήτρια η ομάδα της Σούδας με ένα τέρμα που σημείωσε στο 26´ ο Μποτωνάκης με πλασέ από σέντρα του Τσίτα. Στο 66´ αποβλήθηκε ο Κοσμαδάκης και στο 73´ ο Ιωακειμίδης καθώς απέκρουσε τη μπάλα εκτός περιοχής με το χέρι. Επειδή είχαν γίνει και οι 3 αλλαγές της ομάδας της Αγ. Μαρίνας κάτω από τα δοκάρια πέρασε ο Καλιτσάκης. Και στο 90´ στην “κοκορομαχία” Καλιοτζάκη με Κεμπάτσι έστειλε και τους δύο με κόκκινη στα αποδυτήρια ελάχιστα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα. Καλή ήταν η διαιτησία του Δημοβασίλη και ας υπήρχαν γκρίνιες από τους φιλάθλους.
2ος όμιλος – 9η αγωνιστική
ΑΟ Περιβολίων  – Ηρακλής Ν. 3-3
Εσπασαν καρδιές στις Μουρνιές όπου οι επιθέσεις έραβαν και οι άμυνες “ξήλωναν” τις προσπάθειες των δύο ομάδων για πρόκριση. Τελικά ο ΑΟΠ μπορεί να μπήκε την τελευταία στιγμή στην Α´ λόγω της αποχώρησης του Αλμυρού αλλά κατάφερε να περάσει στον όμιλο Τίτλου. Από την άλλη η ομάδα των Νεροκούρου διεκδίκησε μία διάκριση που έδειχνε χαμένη πριν 3 αγωνιστικές και κατάφερε να την πλησιάσει δύο φορές όμως τελικά πλήρωσε το γεγονός ότι ήθελε μονάχα τη νίκη ενώ ο αντίπαλος του έπαιζε για δύο αποτελέσματα. Στο 35´ ο Ράμφος με σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή ενώ στο 53´ ο Αρβανιτάκης έβγαλε μόνο του τον Δ. Παπιδάκη που ισοφάρισε με πλασέ. Λίγο αργότερα στο 59´ από διαδοχικά λάθη τερματοφύλακα, αμυντικών ο Λυκάκης έβαλε ξανά μπροστά τους Νεροκουριανούς (1-2). Ομως στη συνέχεια “μίλησαν” οι αλλαγές των νεοφώτιστων.
Στο 74´ ο Βακάκης δεν απέκρουσε με τον καλύτερο τρόπο το σουτ του Σαριδάκη και ο Βλαστάκης με νέο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 ενώ λίγο αργότερα στο 79´ από δική του σέντρα ο Μπουζάκης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και με νέα κεφαλιά στα δίχτυα. Ο Ηρακλής δεν είχε πει την τελευταία λέξη αφού απάντησε κάνοντας στο 84´ το 3-3 με σουτ του Ράμφου αλλά δεν προλάβαινε για ένα 4ο γκολ. Στο 80´ αποβλήθηκαν οι Δ. Παπιδάκης και Καπετούρης που είχαν αψιμαχία.
Για την διαιτησία του Μπουλέρου από τον Ηρακλή δεν ήθελαν να κάνουν κάποιο σχόλιο ενώ ο ΑΟ Περιβολίων θεωρεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο β´ βοηθός του Μανιατάκης έκαναν λάθη
Ιωνία 2000 – ΑΕ Κυδωνίας 2-0
Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ο αγώνας απλά η Ιωνία τερμάτισε 2η στον όμιλο ανοίγωντας το σκορ στο 25´ με σουτ του Λειβαδιτάκη από πάσα του Καπετάνιου. Και στο 72´ ο τελευταίος από μπαλιά του Καβρουλάκη διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο 83´ είχε δοκάρι ο Γιαννολάρη για τους νικητές. Καλή ήταν η διαιτησία του Λέττα
Κισαμικός – Ασπίδα 2-0
Με το απόλυτο ο Κισαμικός ολοκλήρωσε την α´ φάση και έδειξε ότι θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον φετινό τίτλο. Στο 29´ από κόρνερ του Δοντσίδη ο Τεμπάλης με κεφαλιά πέτυχε το 1ο γκολ και τελικά στο 89´ ο Ιωαννίδης έχασε τη μπάλα και από κοντά ο Αποστολάκης πέτυχε το 2-0. Καλή ήταν η διαιτησία του Καλφάκη ενώ η Ασπίδα θεωρεί ότι ο β´ βοηθός Μαρκετάκης έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Καλπάκη που έβγαινε μόνος του στο 65´.
Ποσειδών – Κρ. Αστέρας 0-5
Η ομάδα του Κρ. Αστέρα δεν άφησε την ευκαιρία για να περάσει για πρώτη φορά στον όμιλο τίτλου από τότε που άρχισε η συνεργασία με τον ΠΣΝΧ και πολύ γρήγορα στο πρώτο ημίωρο είχε “αρχειοθετήσει” την συνάντηση με 3 γκολ. Μόλις στο 2´ ο Κρεμλίδης με φάουλ άνοιξε το σκορ για να διπλασιάσει τα τέρματα ο Μιχαλέφσκι στο 27´. Πέναλτι που κέρδισε ο Μαραγκουδάκη από τον Καμπάκη. Δύο λεπτά αργότερα ξανά ο Μιχαλέφσκι με πλασέ έγραψε το 0-3 και το ημίχρονο έκλεισε με ένα ακόμα τέρμα που πέτυχε σε αντεπίθεση ο Ντούπης με πλασέ στο 42´ έπειτα από ωραίο συνδιασμό με τους Φραγκιουδάκη και Μ. Νταγκουνάκη που του έκανε και την πάσα. Το 0-5 σημείωσε ο Ασημακόπουλος με πλασέ στο 71´ έπειτα από ενέργεια του Μιχαλέφσκι ενώ για την ομάδα των Τσικαλαριών καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Σκορδυλάκη με σουτ στο 25´. Καλή ήταν η διαιτησία του Τριανταφύλλου
Ιδομενέας – Δόξα Π. 0-5
Ανετη νίκη αλλά χωρίς αντίκρυσμα για την ομάδα των Παχιανών με χατ τρικ του Γαλανίδη ο οποίος σκόραρε στο 23´ με πλασέ, στο 35´ με κεφαλιά και στο 50´ με πλασέ από πάσα του Γ.Ι. Σγουρομάλλη. Το πρώτο γκολ πέτυχε στο 21´ ο Γ.Ι. Σγουρομάλλης με κεφαλιά από μπαλιά του Γαλανίδη ενώ στο 27´ ο Σαριδάκης είχε σημειώσει το 0-3.Καλή ήταν η διαιτησία του Κασελάκη
Β´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
9η αγωνιστική
Πλάτανος – Διαγόρας 3-1
Στο 27´ ο Α. Μαργαριτάκης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για την ομάδα της Κισάμου και αφού στο 29´ ο Παπασταματάκης είχε δοκάρι ήρθε στο 37´ ο Αλμπίν Σαλάχι να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 52´ ο ίδιος παίκτης από πάσα του Κομπογεννητάκη πέτυχε το 3-0 για να μειώσει στο 86´ ο Παπασταματάκης με κεφαλιά. Ο Παπασταματάκης ο οποίος στο 65´ κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημοβασίλη.
Σφακιά – Απόλλων διεκόπη
Μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις εμφανίστηκε χθες στο γήπεδο του Φραγκοκάστελου αφού όπως έγραψε ο διαιτητής Χάμπας η συνάντηση διεκόπη καθώς οι δύο ομάδες έμειναν με έξι παίκτες λόγω του ότι έδειξε δέκα συνολικά κόκκινες κάρτες έπειτα από σύρραξη στο 65ο λεπτό!
Μέχρι τότε, το σκορ ήταν 1-1 με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το πρώτο γκολ στο 4´ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χαλκιαδάκη και να ισοφαρίζουν στο 49´ με κεφαλιά του Μαθιουδάκη. Ο τελευταίος ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής των επεισοδίων μαζί με τον Α. Μαυριγιαννάκη των Σφακίων που είχε μπει λίγο νωρίτερα αλλαγή. Οι δύο παίκτες αφού αλληλοκτυπήθηκαν -και κατέληξαν στο νοσοκομείο- ουσιαστικά άναψαν τη σπίθα με αποτέλεσμα στη συνέχεια να υπάρχει συμπλοκή και των υπόλοιπων παικτών. Εκτός από τους δύο αυτούς το φύλλο αγώνος αναφέρει ότι είδαν την κόκκινη και οι: Τζωρτζάκης Ιωσ., Τζωρτζάκης Ι.Ι., Δεληγιαννάκης Στρ. και Ψαθάκης από τους γηπεδούχους όπως και οι: Γεμισάι, Νταουντάκης, Σταθάκης και Χαζηράκης των φιλοξενουμένων.
Για την τύχη της συνάντησης θα αποφασίσει η ΕΠΣΧ αλλά λογικά θα μηδενιστούν και οι δύο ομάδες ενώ παράλληλα θα τους αφαιρεθούν και βαθμοί. Για τη διαιτησία του Χάμπα, και οι δύο σύλλογοι συμφωνούν ότι έχασε τον έλεγχο και ότι ήταν υπερβολική η αντίδρασή του θα μπορούσε να είχε αποβάλλει απλά τους δύο πρωταίτιους των επεισοδίων και να συνεχίσει το παιχνίδι.
Αμιλλα – Ελ.Βενιζέλος 0-0
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής οι γηπεδούχοι έχασαν δύο βαθμούς και υποχώρησαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στο 5´ ο Παγωνάκης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού ενώ στο 25´ ο Ι. Κουρκούτης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι για τους φιλοξενούμενους. Καλή ήταν η διαιτησία του Λέττα ενώ υπάρχουν κάποια παράπονα για τους βοηθούς του. Συγκεκριμένα, η Αμιλλα θεωρεί ότι κακώς ακυρώθηκε με υπόδειξη του α´ βοηθού Χάμπα, γκολ του Παγωνάκη ως οφσάϊντ του Λαβράνου όπως υποστηρίζει δεν επηρέαζε τη φάση ενώ από την πλευρά του ο Ελ. Βενιζέλος φωνάζει για μια υπόδειξη του β´ βοηθού Κασελάκη που έδειξε οφσάϊντ τον Νταρζάνο χωρίς να είναι.
Ροδωπού – Δάφνη 4-1
Επανήλθε στις επιτυχίες η ομάδα των γηπεδούχων που έμεινε και μόνη στην κορυφή μετά την ισοπαλία της Αμιλλας. Στο 35´ ο Τσεπαπαδάκης με σουτ άνοιξε το σκορ και στο 55´ ο Παπαδάκης κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαναρώλης διπλασιάζοντας τα τέρματα. Στο 67´ από ωραίο συνδυασμό και πάσα του Μοσχανάκη ο Μπουζάκης έγραψε το 3-0 για να πετύχει το 4ο γκολ ο Τσεπαπαδάκης με κεφαλιά στο 72´. Λίγο αργότερα στο 76´ ο Νικολακάκης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μοχλάκης μειώνοντας στο τελικό 4-1. Καλή ήταν η διαιτησία του Μιχελάκη
Ε.Θ.Κ. – Ικαρος Τ. 4-0
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φρατζολάκη που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ η ομάδα του Ακρωτηρίου επέστρεψε στα τρίποντα. Στο 38´ με πλασέ πέτυχε το πρώτο γκολ για να αξιοποιήσει στο 70´ πάσα του Κελάκη και ενώ από το 65´ η ομάδα του Ταυρωνίτη έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαλακωνάκη για εξύβριση. Στο 77´ από πάσα του Ντενεκετζή, ο Φρατζολάκης σημείωσε με σουτ το τρίτο γκολ ενώ στο 88´ ξανά από μπαλιά του Ντενεκετζή και αφού απέφυγε τους αμυντικούς, σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν μόνο ο Φρατζολάκης αλλά και ο ? διαιτητής Παναγόπουλος καθώς όπως λένε επηρέασε το αποτέλεσμα. Τόσο με την αποβολή που έδειξε όσο και με το ότι άφησε να ανοίξει το σκορ από θέση οφσάϊντ παρότι ήταν δίπλα στη φάση. Ενα οφσάϊντ που δεν υπέδειξε ούτε ο β´ βοηθός Φανιουδάκης.
Την Τετάρτη θα παίξουν: Νέοι Χανίων – Ν. Αστέρας, Παγχανιακός – Χάλης και ΙΝΚΑ – Τιτάν
Γ´ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
5η αγωνιστική
Πέργαμος – ΑΕΚ Χανίων 4-4, Αρης Βουκ. – Τάλως Συρ. 10-2, Φωστήρας – Διγενής 1-3. Την Τετάρτη θα παίξουν Ατρόμητος  – Υρτακίνα (λεπτομέρειες για τους αγώνες στο επόμενο φύλλο μας).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα