Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Ετσι θέλω τον Παναθηναϊκό?

Αθήνα
Εναν Παναθηναϊκό που θα παίζει επιθετικά, που θα έχει το ´πάνω χέρι´ απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και που θα γνωρίζει πώς και πότε πρέπει να αμυνθεί σωστά, έχει στο μυαλό του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πορτογάλος τεχνικός στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας.
´Πρέπει πρώτα να αποκτήσεις ταυτότητα και προσωπικότητα σαν ομάδα, έτσι ώστε να μπορείς να προσαρμοστείς απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο. Δουλειά μου είναι να μάθω στους παίκτες μου να παίζουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ώστε να είμαστε μαζί το αφεντικό σε κάθε αγώνα´, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ρωτήθηκε για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει: ´Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το ότι δεν παίζουμε ακόμα καλό ποδόσφαιρο. Η επιτυχία έρχεται μέσα από ένα σύνολο παραγόντων. Η δική μου φιλοσοφία είναι πως για να φτάσω στην κορυφή πρέπει να δουλεύω σκληρά. Πολύ σκληρά. Και όταν φτάσεις στην κορυφή πρέπει να σκέφτεσαι τι θα κάνεις μετά για να μεγαλώσεις και άλλο την επιτυχία σου. Το πιο δύσκολο είναι να την διατηρήσεις´.
Για τις αλλαγές που θα επιφέρει ήταν ξεκάθαρος: ´Θέλω να αμυνόμαστε ομαδικά. Επίσης, όταν έχεις την μπάλα πρέπει να σκέφτεσαι αν θέλεις να κρατήσεις το σκορ ή να σκοράρεις και τρίτον πώς θα εκμεταλλευόμαστε τον χώρο που μας δίνει ο αντίπαλος´.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Αναφορικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, ο Φερέϊρα δήλωσε: ´Εχουμε τους καλύτερους Ελληνες διεθνείς. Εχουμε ξένους έμπειρους με μεγάλες παραστάσεις αλλά και μικρότερους σε ηλικία που διαθέτουν μεγάλο ταλέντο. Ο προβληματισμός μου δεν είναι για την ποιότητά τους αλλά επειδή είναι από διαφορετικές κουλτούρες -και κοινωνικά και αγωνιστικά. Πρέπει να βρω τρόπους να τις συνδυάσω μέσα στο γήπεδο και να βγαίνει η ομάδα ωφελημένη από αυτό´.
Το ´παρών´ στη συνάντηση έδωσε και οι Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας. Ο πρώτος τόνισε ότι ´…πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε´, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής ξεκαθάρισε: ´Οποιος ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, περισσότερο από την ομάδα, θα είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτός από το σύνολο. Θα είναι στο DNA της ομάδας να είναι πάντα πρώτη´.
´ΚΑΜΠΑΝΑ´ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Εν τω μεταξύ, για τρίτη φορά μέσα στη σεζόν (προηγήθηκαν οι συναντήσεις της Σούπερ Λίγκας με Ξάνθη και ΠΑΟΚ), ο Παναθηναϊκός θα δώσει εντός έδρας παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος τιμώρησε σήμερα τους “πράσινους” με ποινή μίας αγωνιστικής χωρίς την παρουσία θεατών, για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα, στην αθηναϊκή ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο 96.000 ευρώ. Ο Σύλλογος έχει το δικαίωμα της έφεσης (όπως έγινε και στην περίπτωση των επεισοδίων με τον Πανσερραϊκό), αλλά θεωρείται απίθανο να την καταθέσει, λόγω του ότι μπορεί να εκδικαστεί μετά το ματς με τα Τρίκαλα και οι πράσινοι να υποχρεωθούν, αν τη χάσουν, να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι της 17ης ημέρας με τον Αρη. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς κόσμο στο παιχνίδι Κυπέλλου με τα Τρίκαλα (22/12, 20:00).
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τη νέα τιμωρία, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:
«Με αφορμή τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague για τη νέα τιμωρία της ομάδας μας είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε ξανά την έντονη δυσαρέσκειά μας και να καταγγείλουμε την πρωτοφανή ομηρία στην οποία μας υποχρεώνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και η λογική των δικαιοδοτικών οργάνων.
Θεωρούμε πως αντίκειται σε κάθε λογική όχι το ότι τιμωρούμαστε αλλά απλώς και μόνο το γεγονός ότι καλούμαστε να απολογηθούμε για γεγονότα που συνέβησαν μετά από αγώνα ο οποίος διεξήχθη σε έδρα άλλης ομάδας, την οποία δεν έχουμε καμιά δικαιοδοσία ή δυνατότητα να περιφρουρήσουμε κατά οποιονδήποτε τρόπο.
Πολύ περισσότερο όταν δεν έχουμε ζητήσει και συνεπώς δεν έχουμε λάβει εισιτήρια για τον εν λόγω αγώνα αλλά και έχουμε με κάθε μέσο αποσαφηνίσει ότι η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων απαγορεύεται και η πρόσβαση στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο θα αποτραπεί. Δηλαδή, άλλος προμηθεύει τα εισιτήρια, άλλος επιτρέπει την είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο, άλλος έχει την ευθύνη διασφάλισης της τάξης κι άλλος στο τέλος καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό!
Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η δυνατότητα παρέμβασής μας στα γεγονότα ήταν μηδενική όπως θα έπρεπε κατά συνέπεια να είναι και η ευθύνη μας.
Για να μπορεί να σταθεί ένα θεσμικό πλαίσιο και να μη δημιουργούνται τέτοιες στρεβλώσεις θα πρέπει να υπάρχει αντικειμενική απόδοση ευθύνης που με τη σειρά της θα μπορεί να επισύρει και τις ανάλογες ποινές».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα