Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Ρέθυμνο
Eνας κύκλος στην Αυτοδιοίκηση κλείνει, αφού ο θεσμός της Νομαρχίας από την 1η Ιανουαρίου θα αποτελεί παρελθόν, για να περάσουν τα ηνία στον θεσμό της Περ­ιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Κλείνοντας τον κύκλο του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνου πραγματοποίησε την τελευταία του συνεδρίαση χθες το απόγευμα κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της τετραετίας.
Μέσα σε κλίμα βαρύ και συγκινησιακό οι νομαρχιακοί σύμβουλοι άκουσαν την ομιλία του νομάρχη Ρεθύμνου, Γιώργου Παπαδάκη, κατά την οποία αναφέρθηκε στα όσα σχεδίασε και υλοποίησε η Νομαρχιακή Aυτοδιοίκηση στη θητεία της και σε αυτά που αφήνει παρακαταθήκη στη νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Με τη σειρά τους οι νομαρχιακοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν πάνω στα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια, «αποχαιρετώντας» τον θεσμό.
«Παραδίδουμε καθαρά οικονομικά με θετικό πρόσημο χωρίς εκκρεμότητες», είπε χαρακτηριστικά ο νομάρχης Ρεθύμνου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους, τους συνεργάτες  και όλους τους φορείς που αυτά τα χρόνια συνεργάστηκαν σε όλα τα θέματα αρμοδιότητας της Νομαρχίας.
«Καθ? όλη τη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου συζητήθηκαν ζωτικά ζητήματα και κάποια από αυτά λύθηκαν. Οι συζητήσεις ήταν πάντα σε συναινετικό και υπεύθυνο κλίμα, που το διέκρινε η δεοντολογία, ο σεβασμός και ο πολιτικός πολιτισμός και σε αυτό συνέβαλαν όλοι ανεξαιρέτως ο καθένας από το μετερίζι του», είπε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαδάκης.
«Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λήγει προσέφερε πολλά, παρά το ότι το αθηνοκεντρικό κράτος δεν επέτρεψε να αποδοθούν όπως θα έπρεπε», σημείωσε επίσης.
Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε πως τα χρόνια που ήταν νομάρχης δημοπρατήθηκαν «έργα 96 εκατομμυρίων ευρώ, πήραμε πρωτοβουλίες με εξωστρέφεια και προοπτική όπως το γενικό χωροταξικό, το λιμάνι του νότου, τη ζώνη των 800 μέτρων, την ένταξη στο διευρωπαϊκό δίκτυο που προωθεί τα αγροτικά προϊόντα, το κρητικό σύμφωνο ποιότητας, το φράγμα του πλατύ Ποταμού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα