Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2010

Ο αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης, με ρίζες από τα Χανιά, η κωπηλάτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου, η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης αλλά και η προπονήτριά της Αλεξία Καμένου κέρδισαν τον τίτλο των κορυφαίων του 2010, στα βραβεία που απένειμε χθες ο ΠΣΑΤ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τον Λευτέρη Κοσμίδη (παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής) να αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής για το 2010, κερδίζοντας στην ψηφοφορία τους Ηλία Ηλιάδη (τζούντο) και Βλάση Μάρα (ενόργανη).
«Αφιερώνω τη βράβευσή μου σε όλους του Ελληνες πολίτες, που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Τους εύχομαι να συνεχίσουν να παλεύουν», δήλωσε ο Λευτέρης Κοσμίδης. Και συμπλήρωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ηλία Ηλιάδη και τον Βλάση Μάρα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που “παίρνω τη σκυτάλη” από τον Μάρα, ο οποίος είχε βραβευθεί πέρυσι. Εύχομαι η Πολιτεία να μπορέσει να βοηθήσει την Ομοσπονδία μας».
Κορυφαία αθλήτρια για το 2010 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, που βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Κορυφαία προπονήτρια για το 2010 αναδείχθηκε η Αλεξία Καμένου. Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, του Champions Cup και του Σούπερ Καπ Ευρώπης. Με τις επιτυχίες αυτές, δεν αποτέλεσε έκπληξη η βράβευση της Βουλιαγμένης ως κορυφαίας ομάδας για το 2010.
Οι τρεις πρώτες ομάδες της ψηφοφορίας ήταν:
1. Ν.Ο. Βουλιαγμένης (Υδατοσφαίριση γυναικών) 759
2. Εθνική ομάδα ανδρών (Ποδόσφαιρο) 743
3. Αθηναϊκός (Μπάσκετ γυναικών) 734
Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Χρήστος Ταμπαξής με 1025 ψήφους και κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Μαρία Σταματουλά με 886 ψήφους.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
* Το έπαθλο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ΟΠΑΠ ΑΕ απονεμήθηκε στους Στέλιο Γιαννακόπουλο για την 17χρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τον Γιώργο Καραγκούνη, που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα.
* Το έπαθλο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, δόθηκε στον Στέλιο Καζάζη, προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, που προστάτευσε τον συνάδελφό του, του Ολυμπιακού, Αντερς Κρίστιανσον, από ακραίες συμπεριφορές οπαδών.
* Το έπαθλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, στις τρίδυμες αθλήτριες της συγχρονισμένης Κολύμβησης, Βασιλική-Παγώνα, Αννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή.
Ειδικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν ακόμη στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στη Σιγκαπούρη, και συγκεκριμένα στους Μιχάλη Ναστόπουλο και Απόστολο Λαμπρίδη (ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Ζωή Παρασκευοπούλου (ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μικτό, μαζί με τον Σλοβένο Ράι, στην Τοξοβολία), Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμαντή (χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Θοδωρή Χρυσανθόπουλο (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ) και στους Σπύρο Παναγιωταρά, Θόδωρο Τσιλούλη, Μανώλη Τσελεντάκη και Λάμπρο Βλάχο (χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ) αλλά και στη νεαρή αθλήτρια, μόλις 14 χρονών, της Σκοποβολής, Αννα Κορακάκη, που κατέλαβε την 8η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε τον Αύγουστο στο Μόναχο και ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια από τις 89 που μετείχαν στον αγώνα.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Τέλος, τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στον παλαίμαχο Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή, Κριστιάν Καρεμπέ, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι ξένοι άσοι των γηπέδων που ήρθαν στην Ελλάδα για τον φιλικό αγώνα κατά της φτώχειας που θα γίνει στο γήπεδο ´Γ. Καραϊσκάκης´, στον οικοδεσπότη του προαναφερθέντος αγώνα, μεγαλομέτοχο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και εξαίρετο επιστήμονα, γιατρό, Λάκη Νικολάου, στον πρωταθλητή της κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη, για τις παγκοσμίου επιπέδου επιτυχίες του στο επίπονο αγώνισμα μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, στον Ομιλο Ερετών, που είναι ο αρχαιότερος ενεργός αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στον Αθανάσιο Κριτσινέλη, που έχει φροντίσει για τη διατήρηση σπάνιας συλλογής από δάδες Ολυμπιακών Αγώνων, στον αθλητή της Ιστιοπλοΐας, Γιάννη Μιτάκη, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για τη διαχρονικά άριστη συνεργασία με τους αθλητικούς συντάκτες και την πολύπλευρη συνεισφορά του ΣΕΦ στον ελληνικό αθλητισμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα