Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευχολόγια για τα σφαγεία

Υπεραπαραίτητη για τον καταναλωτή είναι η συνέχιση της λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων Χανίων τόσο για θέματα υγιεινής όσο και για την εξασφάλιση ποιοτικού και σε καλές τιμές κρέατος.
Σε αυτό κατέληξαν στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων, που συζήτησαν χθες το θέμα της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων και των προβλημάτων, που έχουν προκύψει, από την εντολή του Υπουργείου για το κλείσιμό τους.
Ωστόσο, το Δ.Σ. δεν πήρε κάποια απόφαση καθώς αυτό θα αποτελεί αρμοδιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής και της νέας Περιφέρειας από την 1η Ιανουαρίου.
Η Τ.Ε.Δ.Κ. εξέφρασε την ευχή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα δημοτικά σφαγεία έστω και κατά παρέκκλιση έως ότου προχωρήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία νέου διαδημοτικού σφαγείου εκτός των αστικών ορίων της πόλης των Χανίων. Επίσης, εξέφρασε την ευχή του να συνεχιστεί η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των σφαγείων αλλά και δεσμεύτηκε η αρμόδια Επιτροπή της Τ.Ε.Δ.Κ., που αναζητεί κατάλληλο χώρο για την κατασκευή του σφαγείου, να συνεχίσει την προσπάθειά της.
Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο αντιπρόεδρος, κ. Λ. Παπαδερός, ο οποίος και επεσήμανε τη σημασία της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων τόσο για θέματα ποιότητα όσο και για τη διασφάλιση των κτηνοτρόφων από φαινόμενα κερδοσκοπίας. Ο ίδιος σημείωσε πως οι κτηνοτρόφοι, που διαθέτουν μεγάλες εκτάσεις, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να διαθέσουν μέρος των εδαφών αυτών για την κατασκευή του νέου σφαγείου. Ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Σαματάς, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων παρατηρώντας πως κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν αδύνατο από τη στιγμή που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Για τις προσπάθειες προμήθειας του απαραίτητου από τη νομοθεσία κλιβάνου αναφέρθηκε ο κ. Παπαδογιάννης εξηγώντας τις δυσκολίες που υπήρξαν στην αγορά του. Από μέλη του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. εκφράσθηκαν απορίες για το πως κτίσθηκαν σπίτια στην περιοχή γύρω από το σφαγείο καθώς αυτό προϋπήρχε των κατοικιών.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την ενίσχυση του σωματείου ΑμεΑ ´Αρίων´ με το ποσό των 1.800 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού για τους αθλητές του.

Δεν υπέγραψε
για Ο.Α.ΔΥ.Κ.
ο Αρναντωνάκης

Δεν υπέγραψε τον ισολογισμό του Ο.Α.ΔΥ.Κ., ο εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ. στο Δ.Σ. του Οργανισμού, δήμαρχος  Μουσούρων, κ. Ξενοφών Αρναντωνάκης. Οπως ενημέρωσε το χθεσινό Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ., αρνήθηκε να υπογράψει τον ισολογισμό ´για λόγους ηθικής τάξης γιατί στη μισθοδοσία υπάρχουν άτομα που είτε είναι αποσπασμένα  είτε διαχρονικά λείπουν από τον Οργανισμό. Δεν λέω ότι παρανόμως πληρώνονται, πληρώνονται κανονικά, εγώ για λόγους ηθικής τάξεως δεν ήθελα να υπογράψω τον ισολογισμό´. Σύμφωνα με τον κ. Αρναντωνάκη οι εργαζόμενοι αυτοί είναι αποσπασμένοι σε γραφεία πολιτικών και άλλες θέσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα