Μουσείο Τυπογραφείας

Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Στις κάλπες προσήλθαν προχθές τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης για την ανάδειξη των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και των Τοπικών Διοικήσεων.
Μεγάλος νικητής ήταν η αποχή, που άγγιξε το 35%, καθώς από τα 797 εγγεγραμμένα μέλη (1.300 μέλη αριθμεί συνολικά το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου), ψήφισαν τα 535 μέλη.
Οι οικονομολόγοι του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου ψήφισαν έχοντας να ´επιλέξουν´ μεταξύ των εξής συνδυασμών: Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος, ΠΑΣΚΟ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΙΟ, που πρόσκειται στη ΝΔ, Συνεργασία Οικονομολόγων για τα Χανιά και Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση.
Πρώτη σε ψήφους ήρθε η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος με 238 ψήφους (45,7%), δεύτερη η ΠΑΣΚΟ με 217 ψήφους (41,7%) και τρίτη η Συνεργασία Οικονομολόγων για τα Χανιά με 49 ψήφους (9,4%).
Από τρεις έδρες καταλαμβάνουν η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος και η ΠΑΣΚΟ και μία έδρα η Συνεργασία Οικονομολόγων για τα Χανιά.
Το επταμελές Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2011.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ  του Περιφερειακού Τμήματος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, κ. Βασίλης Λενταράκης, η πορεία και η ροή της εκλογικής διαδικασίας κύλησε ομαλά. Αξιοσημείωτο, όμως, ήταν το μεγάλο ποσοστό της αποχής, που έφτασε περίπου στο 35%. Πιο αναλυτικά:
Οι εγγεγραμμένοι στο Περιφερειακό τμήμα Χανιά – Ρέθυμνο ήταν 797.
Ψήφισαν 535 μέλη, άκυρα – λευκά ψηφοδέλτια 15 και έγκυρα 520.
Από αυτά έλαβαν:
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος 238 ψήφους (45,7%).
Η ΠΑΣΚΟ 217 ψήφους (41,7%).
Η ΔΗΚΙΟ 5 ψήφους (0,9%).
Η Συνεργασία Οικονομολόγων για τα Χανιά 49 ψήφους (9,4%).
Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Δ.Π.Κ. 11 ψήφους (2,1%).
ΟΙ ΕΔΡΕΣ
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων καταλαμβάνει τρεις έδρες.
Η ΠΑΣΚΟ καταλαμβάνει τρεις έδρες και
Η Συνεργασία Οικονομολόγων για τα Χανιά μία έδρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.