Μουσείο Τυπογραφείας

?Επικοινωνιακή φιέστα το καλάθι των προϊόντων?

Για  επικοινωνιακή ´φιέστα´ με ´πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και με αντικείμενο, αυτή τη φορά, τα προϊόντα της κρητικής γης  όλα μέσα σε ένα «καλάθι» από «μνημόνιο» και περιτυλιγμένα από την οικονομική κρίση που μαστίζει αγρότες παραγωγούς και καταναλωτές´, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΝ.
Και συνεχίζει:
´Μεγάλη γιορτή και παρόντες όλοι υπουργοί, βουλευτές, τοπικοί παράγοντες, αγροτοσυνδικαλιστές, αγροτοπατέρες φτάνει μόνο η παρουσία τους για να πουληθούν όλα μας τα προϊόντα.
Από αύριο το πρωί οι Έλληνες  καταναλωτές θα απαλλαγούν από τους φόρους, θα αυξηθούν οι μισθοί και τα έσοδά τους για να αγοράζουν το λίτρο το κρητικό λάδι με 10 ευρώ, τα πορτοκάλια με 2 ευρώ, το κρασί με 5 ευρώ το μπουκάλι, τυροκομικά και κρέας φουριάρικο σε τιμές, που θα εξασφαλίζουν τέτοια βιωσιμότητα στους κτηνοτρόφους της Κρήτης, που θα καθιστούν περιττές όλες τις οικονομικές ενισχύσεις που παίρνουν και θα έχουν και άφθονες ντομάτες και αγγουράκια για την όρεξη. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός  θα καταργήσει τους μεσάζοντες, θα πατάξει τα καρτέλ, θα συλλάβει όλους όσοι νοθεύουν και κάνουν παραεμπόριο με τα ντόπια προϊόντα, θα διώξει όλους τους αγροτοπατέρες – συνδικαλιστές από το κόμμα του έτσι  ώστε οι παραγωγοί να απολαύσουν επιτέλους τις τιμές που τους αξίζουν.
Ελεος, φτάνει πια ο εμπαιγμός στους ανθρώπους του μόχθου σε μια περίοδο  μάλιστα που δεινοπαθούν να μαζέψουν τα προϊόντα τους για να τα πούλησαν, αν τα πουλήσουν, σε εξευτελιστικές  τιμές´.
ΤΟ ΕΣΠΑ
´Πρόκληση´ χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ, ´για την ελληνική κοινωνία, τους άνεργους, τη νεολαία και όλους τους εργαζομένους´, ´τα στοιχεία που δίνει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Απασχόληση, κ. Andor, πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης έχουν απορροφηθεί μόλις σε ποσοστό 6,2%´.
Σε ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής, ζητούσε να πληροφορηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της ΕΕ και αφορούν στη στήριξη της εργασίας στην Ελλάδα αλλά και για τους σχετικούς δείκτες απορροφητικότητας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.