Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

Μόνος πρώτος έμεινε στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι ´ερυθρόλευκοι´ κέρδισαν τον Ατρόμητο και στη συνέχεια δέχτηκαν το? δώρο του Παναθηναϊκού που δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη.
Οι πράσινοι άφησαν δύο σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα καθώς στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 14η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, έμειναν στο 0 – 0 με τον Αστέρα.
Στο πρώτο ημίχρονο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της, αν και ο Παναθηναϊκός είχε μία ελαφρά υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας. Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, σημειώθηκε στο 3` όταν ο Χριστοδουλόπουλος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντεγκρά εξουδετέρωσε τον κίνδυνο από τον επερχόμενο Χριστοδουλόπουλο. Στο 10? ήταν η σειρά των γηπεδούχων να βρεθούν κοντά στο γκολ αλλά ο Τζόρβας μπλόκαρε το σουτ του Μπαστία από καλή θέση, ενώ στο 29? ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων», όταν μετά από κάθετη πάσα του Ζιλμπέρτο Σίλβα, απέφυγε τον Ντεγκρά και πλάσαρε στην κενή εστία, αλλά ο Πουλίδο πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή τέρματος. Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να χάνουν καλή ευκαιρία στο 51? όταν ο Τζόρβας έδιωξε με γροθιές την μπάλα από την κεφαλιά του Ουντότζι. Ακολούθησε ένα «κενό» από φάσεις 20λεπτο για να φτάσουμε στο 75? όταν ο Κατσουράνης έβγαλε μπαλιά με το εξωτερικό προς τον Σισέ, αλλά ο Ορόθκο πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε την μπάλα πριν κοντρολάρει ο Γάλλος άσος του Παναθηναϊκού.
ΣΤΟ? ΡΕΛΑΝΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει τον Ατρόμητο με 2-1 στο ´Γ. Καραϊσκάκης´. Οι ´ερυθρόλευκοι´, που από το 68ο λεπτό έπαιξαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντουντού, σημείωσαν και τα δύο τέρματά τους στο πρώτο ημίχρονο, με τους Φουστέρ στο 34? (πέναλτι) και Μιραλάς στο 36?. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με γκολ του Φαβάλι στις καθυστερήσεις. Με το τρίποντο η πειραϊκή ομάδα έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης που έπεται, μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Παναθηναϊκού, καθώς αν οι ´πράσινοι´ δεν νικήσουν ο Ολυμπιακός θα τεθεί εκ νέου επικεφαλής στην κατάταξη.
Οι ´ερυθρόλευκοι´ ξεκίνησαν επιθετικά αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Όμως αυτό όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του μόλις στο 15ο λεπτό, με τον Ρόμενταλ να αποχωρεί τραυματισμένος δίνοντας τη θέση του στον Πάντελιτς. Στο 28? ο Ολιβέιρα χτύπησε με τον αγκώνα τον Φουστέρ αλλά τη ´γλίτωσε´ με κίτρινη κάρτα, ενώ στο 31? οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους με τον Μιραλάς, όταν ο Βέλγος έκανε ωραία προσπάθεια αλλά ο Μιχαηλίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. στο 33ο λεπτό ο Τάτος μάρκαρε αντικανονικά τον Μιραλάς στην περιοχή και στο πέναλτι που καταλογίστηκε ο Φουστέρ έκανε το 1-0, ευστοχώντας για δεύτερο συνεχή αγώνα από τα 11 μέτρα, στο 34?. Δύο λεπτά αργότερα ο Μιραλάς υποδέχθηκε ωραία την ασίστ του Ζαϊρί και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, ενώ στο 40? το δεξί πλασέ του άφησε ´άγαλμα´ τον Μιχαηλίδη αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε ´ορεξάτος´ και στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τους Ζαϊρί (50?) και Φουστέρ (53?), για να ´απαντήσει´ ο Ατρόμητος με την προσπάθεια του Φαβάλι που εξουδετέρωσε ο Μοδεστό. Η αποβολή του Ντουντού στο 68?, όμως, με απευθείας κόκκινη κάρτα (ακριβώς ίδια φάση με την κίτρινη στον Ολιβέιρα) ανάγκασε τους γηπεδούχους να οπισθοχωρήσουν και ταυτόχρονα ´σημάδεψε´ τον αρχηγό της πειραϊκής ομάδας, η εφετινή συνολική απόδοση του οποίου δεν δικαιολογεί την παρουσία του στο βασικό σχήμα, αν και ο Βαλβέρδε στερείται εναλλακτικών λύσεων. Ο Ατρόμητος αρκέστηκε πάντως σε μια ανούσια και φλύαρη υπεροχή μειώνοντας απλώς το σκορ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον Φαβάλι να γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης που σημείωσε γκολ στο ´Γ. Καραϊσκάκης´ στο πρωτάθλημα, εκεί όπου οι ´ερυθρόλευκοι´ μετρούν επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
ΑΝΕΤΑ Η  ΑΕΚ
Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Λάρισας με 4-0 και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το σκορ άνοιξε στο 10? ο Μπλάνκο, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε στο 83ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος, το 3-0 ο Δέλλας στο 89ο λεπτό και το 4-0 ο Μπλάνκο, δύο λεπτά αργότερα.
ΕΥΚΟΛΑ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Εύκολη νίκη επί της Κέρκυρας με 3-0 σημείωσε ο Εργοτέλης στο ´Παγκρήτιο´ στάδιο. Τα τέρματα της ομάδας του Ηρακλείου σημείωσαν οι Ολίσε (6?), Βερπακόφσκις (52?) και Μπούντιμιρ (73?). Ο Εργοτέλης μπήκε από την αρχή επιθετικά και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό, όταν σε γύρισμα του Βερπακόφσκις δημιουργήθηκε αναστάτωση στην περιοχή των ´Φαιάκων´ και ο επερχόμενος Ολίσε με εν κινήσει πλασέ έκανε το 1-0. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν δύο φορές σε ένα δίλεπτο, στο 40? με τον Γιάντση που σούταρε άουτ και στο 41? με την κεφαλιά του Στολτίδη να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Εργοτέλη. Η επανάληψη ξεκίνησε επίσης με ένα γρήγορο τέρμα για τους ´κιτρινόμαυρους´ καθώς στο 52? ο Βερπακόφσκις εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπούντιμιρ και πλάσαρε τον Κωνσταντόπουλο για το 2-0. Ο Μπούντιμιρ στο 73? έδωσε διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του, κάνοντας το 3-0.
Αναλυτικά στη 14η αγωνιστική σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ολυμπ. Βόλου – Άρης      1-1
ΠΑΟΚ – Ηρακλής               1-0            
Ξάνθη – Καβάλα               1-1     
Πανσερραϊκός – Πανιώνιος     1-1
Εργοτέλης – Κέρκυρα          3-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος       2-1
ΑΕΚ – Λάρισα                 4-0
Αστ. Τρίπολης – Παναθηναϊκός  0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    33
2. Παναθηναϊκός    31
3. ΠΑΟΚ      23
-. ΑΕΚ      23
5. Άρης     20
-. Καβάλα     20
7. Ξάνθη    18
8. Εργοτέλης    17
-. Ολυμπ. Βόλου    17
9. Ηρακλής    16
-. Κέρκυρα     16
12. Ατρόμητος     15
-. Πανσερραϊκός     15
-. Αστ. Τρίπολης    15
-. Πανιώνιος     14
16. Λάρισα     11

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΚΟΡΕΡ
13 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
8 ΓΚΟΛ: Ονουάτσι (ΚΑΒΑΛΑ), Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
5 ΓΚΟΛ: Μπλάνκο, Τζιμπούρ (ΑΕΚ), Επστάιν (ΚΕΡΚΥΡΑ).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα