Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεύτερη αναβολή για τον Κύδωνα

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Κύδωνας δεν μπόρεσε να δώσει το “παρών” σε εκτός έδρας παιχνίδι του, αφού αυτή τη φορά ακυρώθηκε -λόγω κακοκαιρίας- η πτήση με την οποία θα ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη, όπου προχθές το απόγευμα επρόκειτο ν´ αντιμετωπίσει τη ΧΑΝΘ, για την 11η -και τελευταία του α´ γύρου- αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών.
Η χανιώτικη ομάδα ήταν από νωρίς το πρωϊ του Σαββάτου στο Ηράκλειο και περίμενε να πετάξει με την πτήση των 9.55πμ της Aegean Airlines για τη συμπρωτεύουσα, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αρχικά υπήρξε ενημέρωση για καθυστέρηση της πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όμως λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η ακύρωσή της. Έτσι η αποστολή, αφού ενημέρωσε την ομοσπονδία και πήρε τα σχετικά έγγραφα από την αεροπορική εταιρεία και την ΥΠΑ, επέστρεψε στην πόλη μας.
Με δεδομένο ότι στο κλ. της ΧΑΝΘ βρέθηκαν γηπεδούχοι και διαιτητές (Πάτιος, Τσάνας – οι ίδιοι ήταν και στο αναβληθέν παιχνίδι Πανελλήνιος-Κύδων) και το φύλλο αγώνα έκλεισε αναφέροντας “… δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο η φιλοξενούμενη ομάδα και ο αγώνας κατοχυρώνεται στη ΧΑΝΘ με σκορ 10-0”, η τύχη της αναμέτρησης θα κριθεί στο γραφείο του αθλητικού δικαστή και πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα εκδικάζεται από τον αθλητικό δικαστή, Δημήτρη Μάκο, το θέμα της μη παρουσίας του Α.Ο. Κύδων στο κλ. Κυψέλης για το προγραμματισμένο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον Πανελλήνιο, στις 27 Νοεμβρίου. Όπως είναι γνωστό, η τότε απεργία της ΠΝΟ, σε συνδυασμό με τ´ ότι δεν υπήρχαν αεροπορικά εισιτήρια, “κράτησαν” την ομάδα στα Χανιά και είχαμε -από τους διαιτητές- ανάλογη διαδικασία με την προχθεσινή. Όμως οι υπεύθυνοι της επιτροπής χάντμπολ θα προσκομίσουν τ´ απαιτούμενα έγγραφα και αισιοδοξούν ότι η απόφαση θα είναι θετική, δηλαδή το παιχνίδι θα οριστεί ξανά.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποια έκπληξη και πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχθηκε η ΑΕΚ (έχοντας ξανά πρώτο σκόρερ τον Μπακαούκα με 7 γκολ), αφού αν και για περίπου 40´ ο Πανελλήνιος (Βελιτσιάνος 9) την “κοντράριζε”, τελικά έφυγε από το κλ. Κυψέλης με τους 2 βαθμούς.
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής που έγινε στη Μίκρα, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ (Μισυρλής 7) μ´ επιμέρους σκορ 6-1 στο ξεκίνημα της επανάληψης κέρδισε τελικά τον Φίλιππο (Ντομπρόκοβιτς 7).
Ο Δούκας “ζορίστηκε” μέχρι να πέρασει χωρίς απώλειες από τη Ν. Φιλαδέλφεια χάρη στο γκολ του Ζούγιοβιτς (που ήταν και πρώτος σκόρερ με 9 γκολ) 25´´ πριν τη λήξη, απέναντι στον ψυχωμένο Ιωνικό (Γκέρτσος 9), ενώ ο Διομήδης (Σαμαράς 9 και 2 γκολ ο Γρηγοράκης) επέστρεψε εύκολα στις νίκες, έχοντας αντίπαλο τον Ζαφειράκη (Καραγεωργίου και Μίτσικας από 9 – η ομάδα της Νάουσας, μετά την παραίτηση του Χρ. Τζουβάρα, δεν είχε προπονητή στον πάγκο, όμως από σήμερα την αναλαμβάνει ο Ευθ. Πιπελίδης).
Τέλος, την πρώτη του εκτός έδρας νίκη -στην τρίτη του παρουσία στην Α1- πέτυχε ο Αερωπός (Τσάτσος 11), επικρατώντας στα Βριλήσσια (Κάιγκανιτς 9) της τοπικής ομάδας.
Συνοπτικά τ´ αποτελέσματα: Ιωνικός-Δούκας 24-25, Βριλήσσια-Αερωπός 32-35, Πανελλήνιος-ΑΕΚ 24-30, ΠΑΟΚ-Φίλιππος 30-28, Διομήδης-Ζαφειράκης 41-36, ΧΑΝΘ-Κύδων αναβλήθηκε.
Βαθμολογία (σε 11 αγώνες): ΑΕΚ (εννέα νίκες-δυο ήττες) 18, Δούκας, ΠΑΟΚ και Διομήδης Άργους (με οκτώ νίκες-τρεις ήττες) από 16, Φίλιππος Βέροιας (επτά νίκες-τέσσερις ήττες) 14, Αερωπός Έδεσσας (έξι νίκες-πέντε ήττες) 12, Κύδωνας** (τέσσερις νίκες-πέντε ήττες) και Βριλήσσια (τέσσερις νίκες-επτά ήττες) από 8, Ζαφειράκης Νάουσας (τρεις νίκες-οκτώ ήττες) 6, Πανελλήνιος* (δυο νίκες-μια ισοπαλία- επτά ήττες) και ΧΑΝΘ** (δυο νίκες-μια ισοπαλία- επτά ήττες) από 5, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας* (δυο νίκες- εννέα ήττες) 4. Οι * σημαίνουν αγώνες λιγότερους.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Nέο ταξίδι στη Β. Ελλάδα για τον Κύδωνα, αφού στην πρεμιέρα του β´ γύρου παίζει (18/12, 6μμ) στη Νάουσα με τον τοπικό Ζαφειράκη, τον οποίο είχε κερδίσει στον Κλαδισό με 31-29.
Από τ´ άλλα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι των “Δικεφάλων”, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ενώ θα παίξουν ακόμη: Πανελλήνιος  – Αέρωπος, Βριλήσσια – Δούκας, Ιωνικός Ν.Φ. – Διομήδης, ΧΑΝΘ – Φίλιππος.
Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ήττα στη Δράμα
για την ΕΑΧ Χανιά
Ένα πολύ κακό εικοσάλεπτο στο 1ο ημίχονο δεν επέτρεψε στην ΕΑΧ Χανιά να διεκδικήσει κάτι καλό στη Δράμα, όπου ηττήθηκε από τις Ελπίδες με 27-15, για την 5η αγωνιστική της Α2 γυναικών.
Επιστρέφοντας στη… δράση μετά από διακοπή πλέον του ενός μηνός, η χανιώτικη ομάδα έδειξε καλά στοιχεία στην αρχή της αναμέτρησης, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Οι γηπεδούχες (που είχαν για πρώτη… αλλά και τελευταία φορά στον πάγκο τους τον Ευθύμη Πιπελίδη) έκαναν ένα σερί 5-0, που μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε συνολικά στο 10-3 και ουσιαστικά “καθάρισαν” τη νίκη από το σημείο αυτό. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενες βελτίωσαν κάπως την απόδοσή τους, χωρίς όμως αυτό να τους προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
Καλή ήταν η διαιτησία των αδελφών Αγάπης και Καλλιόπης Kοτζαφιλίου (που χρέωσαν 9 δίλεπτες αποβολές στη χανιώτικη ομάδα και 2 στις γηπεδούχες, ενώ έδωσαν από δυο πέναλτι σε κάθε μια).
10λεπτα: 4-2, 9-2, 14-5 (ημιχρ.) 20-11, 24-12, 27-15.
ΕΑΧ Χανιά (Νατάσα Ότοβιτς- Φάσουρα): Πλανά, Παρτσαλάκη, Γ. Παντελάκη 5 γκολ, Γαβριλάκη, Τζιαμά, Λευθέρη 4, Χρ. Παντελάκη, Μαρκουλάκη 3, Μακρυγιάννη, Σπυρίδου 1, Παπαδοπούλου, Κατσανεβάκη 2.
Την επόμενη -6η- αγωνιστική, που είναι και η τελευταία για το 2010, η ΕΑΧ Χανιά έχει ρεπό.
* Τ´ υπόλοιπα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία, στο αυριανό φύλλο.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα