Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με Μπαξεβάνη σε τροχιά ανόδου ο Πλατανιάς

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε χθες ο Πλατανιάς με 2-0 επί του Ηρακλή Ψ. και με τέρματα του Μπαξεβάνη που ήρθε από τον πάγκο.
Έτσι ο χανιώτικος όμιλος αντί πλέον να παλεύει για την παραμονή του στη Γ´ Εθνική βρίσκεται σε τροχιά ανόδου!
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα του Α.Ο.Χ. στη Ρόδο. Στο περιφερειακό ο Ακρίτας έσπασε με εκκωφαντικό τρόπο το αήττητο των Ασιτών (3-0) ενώ ο Πανακρωτηριακός μπορεί να πήγε να παίξει ποδόσφαιρο στη Βιάννο όμως τελικά έπαιξε? χιονοπόλεμο αφού ο αγώνας του με τον τοπικό Πατούχα αναβλήθηκε καθώς το γήπεδο είχε 15 πόντους χιόνι. Πιο αναλυτικά:
Γ΄ΕΘΝΙΚΗ
Πλατανιάς – Ηρακλής Ψ. 2-0
Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε από χθες ο Πλατανιάς με την τέταρτη συνεχή νίκη του με 2-0 επί του Ηρακλή Ψαχνών αφού από εκεί που ήταν πριν δύο μήνες ουραγός απέχει πλέον μόλις ένα βαθμό από την 2η θέση!
Αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής ήρθε από τον πάγκο και δεν ήταν άλλος από τον Στέλιο Μπαξεβάνη. Ο 21χρονος επιθετικός που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Αστέρα Ρεθύμνου περίπου ένα εικοσάλεπτο (71´) μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε το σκορ και στις καθυστερήσεις έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με ένα ακόμα τέρμα. Με τον τρόπο αυτό οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στην δεύτερη παρουσία τους στην Γ´ Εθνική:
Εκτός της 4ης σερί νίκης, επέκτειναν σε 8 αγωνιστικές το αήττητο και διατήρησαν για 5ο αγώνα απαραβίαστη την εστία του Λιούρδη.
Και βέβαια έγιναν η δεύτερη μόλις ομάδα φέτος στο νότιο όμιλο που εκμεταλλεύτηκε χωρίς βαθμολογικές απώλειες τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο γήπεδό της -η πρώτη ήταν ο Παναιγιάλειος στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Φυσιολογικά λοιπόν ο Τίμος Καβακάς δηλώνει απόλυτα ευχαριστημενος αλλά ζητάει να μείνουν προσγειωμένοι οι παίκτες του αφού η κορυφή από τις τελευταίες θέσεις απέχει πολύ λίγο. Και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι χανιώτες από την φετινή τους πορεία. Οσο για τη νίκη και οι δύο προπονητές μίλησαν για δίκαιη επικράτηση των γηπεδούχων απλά ο τεχνικός των φιλοξενουμένων Αντώνης Πριόνας υποστήριξε ότι η ομάδα του σύμφωνα με την εικόνα της δεν άξιζε το δεύτερο γκολ ενώ θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού αν είχε ισοφαρίσει στο 79´ όταν είχε δοκάρι.
Το παιχνίδι χθες έμοιαζε αρκετά με το προηγούμενο του Πλατανιά απέναντι στον Αίαντα. Πολύ μέτριο το α´ ημίχρονο αλλά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και όπως προαναφέραμε αυτή τη φορά η λύση ήρθε από τον πάγκο.
Φάσεις-γκολ:
Από πάσα του Κίτσα στο 7´ ο Μαρτσάκης σούταρε για να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια ο Μιχελής. Στο 14´ ο Ντεζέκος σούταρε άουτ ενώ στο 19´ ήταν η μπαλιά του Μαρτσάκη στον Κίτσα με τον τελευταίο να σουτάρει λίγο άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Σέγκου να αστοχήσει με σουτ σε ένα φτωχό από φάσεις α´ μέρος.
Δύο λεπτά μετά την έναρξη του β´ 45λέπτου ο Κατσικοκέρης σούταρε για να μπλοκάρει ο Μιχελής.
Στο 66´ από σέντρα του Κατσικοκέρη ο Κίτσας έπιασε ωραίο σουτ για να στείλει τη μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι σαν προειδοποιητική βολή για αυτό που θα ακολουθούσε ένα πεντάλεπτο αργότερα. Τότε στο 71´ από κόρνερ του Κίτσα ο Μπαξεβάνης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ζεσταίνοντας τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο “παγωμένο” Μάλεμε.
Μεγάλη στιγμή για την ομάδα των Ψαχνών στο 79´ όταν από πάσα του Φαρούκ ο Σέγκος έπιασε βολίδα στέλνοντας τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι στην μοναδική επικίνδυνη στιγμή του Ηρακλή στο β´ μέρος. Και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε αντεπίθεση ο Κατσικοκέρης τροφοδότησε τον Κίτσα και αυτός τον Μπαξεβάνη που με σουτ “σφράγισε” με ένα δεύτερο προσωπικό του τέρμα τη νέα αυτή επιτυχία του Πλατανιά.
Καλή ήταν η διαιτησία του Τομίδη από την Πέλλα.
Ρόδος – ΑΟ Χανιά
Σήμερα ολοκληρώνεται η 13η αγωνιστική με τον ΑΟΧ να αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου την τοπική πρωτοπόρο ομάδα (3μμ). Ο αγώνας δεν έγινε χθες επειδή το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο αγωνίσθηκε ο Διαγόρας. Ο Γιώργος Προμπονάς εκτός των Ανδρεάδη, Τριχιά και τον Μπουρμπάκη που απέχει τελευταία από τις προπονήσεις την τελευταία στιγμή είδε και τον Μποτωνάκη να μην ταξιδεύει καθώς φοβήθηκε το αεροπλάνο.Ετσι την αποστολή αποτελούν οι:
Καλογεράκης, Παπακαστρίτσιος, Μποχώνης, Ανυφαντάκης, Ιασωνίδης, Βουρβαχάκης, Αντωνόπουλος, Τσεσμελής, Τσιτλακίδης, Τσάτσος, Γωνιωτάκης, Σελινιωτάκης, Δρακάκης, Νικηταράς, Κουλάκης, Βασαδάκης, Συροκάκης, Χωραφάκης
Διαιτητής θα είναι ο Μηλιάδης με βοηθούς τους Κατσικογιάννη και Αϊνάλη (Μακεδονία), 4ο τον Βουρνέλη και παρατηρητή διαιτησίας τον αθηναίο Ζερβό.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
Αγ. Παρασκευή – Ρουφ 0-0
Πανηλειακός – Κεραυνός Κερ. 1-0 (9´ Θωνιάτης)
Απόλλων – Παναχαϊκή 2-1 (32´ Συρίγος, 78´ Λαζανάς – 20´ πεν. Καραγιάννης, καθοριστική η αποβολή του Ακπαρίδη των φιλοξενουμένων στο 60´).
Παναιγιάλειος – Βύζας Μεγ. 0-2 (54´ Οκουε, 73´ πεν. Ατματζίδης)
Χερσόνησος – Κόρινθος 1-1 (28´ Βλάχος – 88´ Καφαντάρης)
Αίας Σαλ. – Ασπρόπυργος 1-0 (44´ Καραχάλιος)
Στη Γ´ Εθνική γυναικών και για την 4η αγωνιστική ο προγραμματισμένος για χθες αγώνας στο ΕΣ Χανίων ανάμεσα στον  ΑΟΧ και τον Αρη Αρχαγγέλου αναβλήθηκε αφού η ομάδα της Ρόδου δεν μπόρεσε να ταξιδέψει το Σάββατο για το Ηράκλειο λόγω της κακοκαιρίας. Ετσι η …στέψη αναβλήθηκε και η ΕΠΟ θα ορίσει νέα ημερομηνία για το παιχνίδι.
ΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Μονάχα οι 3 από τους 6 αγώνες της 11ης αγωνιστικής διεξήχθησαν χθες στο περιφερειακό πρωτάθλημα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Στα παιχνίδια που έγιναν ξεχώρισε η νίκη του Ακρίτα με 3-0 επί της αήττητης μέχρι χθες ομάδας των Ασιτών. Ενώ ο Πανακρωτηριακός ταξίδεψε κανονικά στη Βιάννο όπου όμως το γήπεδο είχε 15 πόντους χιόνι έτσι ο αγώνας με τον Πατούχα θα οριστεί σε νέα ημερομηνία από την ΕΠΟ. Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκαν οι αγώνες Ρούβας – Ιεράπετρα και Αετός – ΠΑΟΚ αφού το χιόνι είχε καλύψει τα γήπεδα σε Γέργερη και Ανώγεια.
Ακρίτας – Ασίτες 3-0
Τεράστια βαθμολογική νίκη για τον Ακρίτα στη χθεσινή “λειψή” αγωνιστική αφού έγιναν μόνο τα μισά παιχνίδια στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας. Η ομάδα του Αποκόρωνα έσπασε το αήττητο των Ασιτών πετυχαίνοντας τρία γκολ όσα δηλαδή είχε δεχθεί η ομάδα του Ηρακλείου μέχρι χθες στο πρωτάθλημα σε ένα επεισοδιακό αγώνα με 5 κόκκινες! Ενώ όπως έλεγαν οι άνθρωποι των φιλοξενουμένων αυτή ήταν η πρώτη ήττα τους έπειτα από 32 παιχνίδια συνολικά από την περασμένη περίοδο όταν έπαιζαν στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ.  
Παραφωνία για τους γηπεδούχους το γεγονός ότι από τις 5 κόκκινες τις 3 τις είδαν ποδοσφαιριστές τους.
Στο α´ μέρος λίγες ήταν οι συγκινήσεις και ο Ακρίτας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 41´ με κοντινό πλασέ του Παπαδημητρίου έπειτα από σέντρα-σουτ του Σηφακάκη.
Στο ξεκίνημα του β´ ημιχρόνου οι Ασίτες πλησίασαν στην ισοφάριση αφού στο 46´ ο Ν. Τσερεβελάκης έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση από τους χανιώτες ήρθε στο 60´ όταν από κεφαλιά του Σηφακάκη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους και ουσιαστικά έριξαν στο …καναβάτσο τους ηρακλειώτες για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα ακόμα γκολ και αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία των τελευταίων.
Στο 65´ λοιπόν από συρτή σέντρα του Σφυρή από δεξιά ο Μ. Πετράκης εξ´ επαφής με το τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.
Στο 72´ συνεπλάκησαν Σηφακάκης – Τσιάμης για να δουν και οι δύο την κόκκινη κάρτα και στο 82´ από σέντρα του Σφυρή ο Γ. Ρουμπάκης προσπαθώντας να απομακρύνει τη μπάλα την κάρφωσε στην γωνία του Ζαχαριουδάκη σε ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ με το οποίο έκλεισε το σκορ.
Στο 93´ ο Τζαγκαράκης είδε την κόκκινη κάρτα ενώ με τη λήξη είχαμε συμπλοκή παικτών με τους Μπραουδάκη και Λεκάκη να πρωταγωνιστούν και να βλέπουν και αυτοί την κόκκινη κάρτα.
Εχασε το έλεγχο ο Μπινιχάκης με τον Ακρίτα να θεωρεί άδικη την αποβολή του Σηφακάκη και ότι στο 93´ ο Τζαγκαράκης χτυπήθηκε αρχικά εκτός φάσης από τον Χούτρη χωρίς να το αντιληφθεί ο λασιθιώτης διαιτητής.
Οι άλλοι αγώνες
Ρέθυμνο – Γιούχτας 0-2
Μετά από τρεις αγωνιστικές η ομάδα των Αρχάνων επέστρεψε στις επιτυχίες χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Δεληθωμαϊδης στο 12? και ο Ανδριαδάκης στο 48?
Ηρόδοτος – ΠΟΑ 0-0
Δεν ανέδειξε νικητή το ηρακλειώτικο ντέρμπι χτες κι έτσι ο Ατσαλένιος έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή την Επισκοπή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα