Μουσείο Τυπογραφείας

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα και στον Νομό Χανίων προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας. Ιδιαίτερα προχθές το βράδυ έπεσε χιονόνερο -και κατά διαστήματα χιόνι- σε συνοικίες των Χανίων, όπως στην Αμπεριά, στον Αγιο Ιωάννη, στη Χαλέπα, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.  
Λόγω των χιονοπτώσεων είχε αποκλειστεί το οδικό δίκτυο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα, στη θέση Άναβος – Φλώρια, ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού στο 30ό χιλιόμετρο, ο δρόμος στη θέση Πέτρα Σελί προς Ανατολικό Σέλινο αλλά και ο δρόμος προς Σφακιά στο ύψος της Ίμπρου. Ακόμα, μέσα στην πόλη αναφέρθηκαν πτώσεις κλαδιών από δέντρα.
Πάντως, χθες, ο καιρός παρουσίασε βελτίωση αλλά συνεχίστηκαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ
Στο μεταξύ, πάνω από 50 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού στα περισσότερα χωριά στο οροπέδιο Λασιθίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα σημεία μέσα στους οικισμούς, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε και τα 60 εκ.  Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο τρία μηχανήματα του Δήμου Χερσονήσου επιχειρούσαν καθαρισμό από το Κράσι και προς τον Αυχένα Αμπέλου.
Στον ορεινό όγκο της Δίκτης, όπου βρίσκονται τα ποιμνιοστάσια, το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 1 – 1,5 μ. Οι κτηνοτρόφοι ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν τις περιοχές όπου βρίσκονται τα ποίμνιά τους, ωστόσο, είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες του Δήμου και τα κοπάδια είναι σταβλισμένα.  

Ενημέρωση του πρωθυπουργού
Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενημερώθηκε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης του νησιού, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την άφιξή του στο Ρέθυμνο.
´Ενημερώθηκα από τους φορείς και τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης για την κακοκαιρία και τα προβλήματα που υπάρχουν στην οδοποιία και σε κάποιες αγροτικές παραγωγές. Έδωσα εντολή να καταγραφούν όλες οι ζημιές και άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες´, ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν οι δήμαρχοι των πρωτευουσών του νησιού, οι νομάρχες, οι περιφερειάρχες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.