Μουσείο Τυπογραφείας

Συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 11 το πρωί, καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν: ´Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται, την αγοραστική τους δύναμη να κατρακυλάει, τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να καρατομούνται. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέο γύρο κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, των πολιτών, της κοινωνίας.
Στόχος είναι το εισόδημα, οι θέσεις εργασίας, η υγεία, η εκπαίδευση, οι δημόσιες μεταφορές, ο δημόσιος πλούτος.
Με το νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση, ετοιμάζει μείωση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, την προς τα κάτω εξίσωση των μισθών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αφού στον νέο προϋπολογισμό προβλέπεται δραματική μείωση του μισθολογικού κόστος του Δημοσίου και τον διαχωρισμό των υπαλλήλων σε παλιούς και νέους.
Προβλέπονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου με αποτέλεσμα την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι, ενώ για το 2011 οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα είναι μόλις 8.000, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που θα μεταταχθούν.
Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα και επιβάλλονται οι επιχειρησιακές, μειώνοντας τους ήδη άθλιους μισθούς και με μαζικές απολύσεις δημιουργούνται στρατιές ανέργων.
Η δωρεάν Υγεία υποβαθμίζεται, ιδιωτικοποιούνται ευρύτατοι τομείς, οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν ακόμα και για να έχουν πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, κόπηκαν εκατοντάδες εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, απαξιώνεται ο ΟΠΑΔ.
Τα ασφαλιστικά ταμεία μετά την καταλήστευση των αποθεματικών τους από Τράπεζες και Χρηματιστήριο  δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους.
Η Δημόσια Παιδεία συρρικνώνεται με δραματική μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία κατά 1,5 δισ.
Η κυβέρνηση περικόπτει κατά 20% τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, εξαγγέλλει συγχωνεύσεις σχολείων, αναθέτει τη χρηματοδότηση των σχολείων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» σε γονείς και χορηγούς.
Οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας  βρίσκονται στο στόχαστρο. Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα.
Ιδιωτικοποιήσεις προωθούνται για μεταφορές, ενέργεια, υπηρεσίες, Τράπεζες, οι οποίες θα στερήσουν από τους πολίτες θέσεις εργασίες και πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά .
Αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι σε είδη πρώτης ανάγκης, μετακίνηση, κατοικία, αφαιρώντας πόρους από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις μειώνονται, οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών χρηματοδοτούνται, αν και οι εργοδότες οφείλουν ήδη στα ασφαλιστικά ταμεία 9 δισ., δίνεται δυνατότητα παράκαμψης των όρων περιβαλλοντικής προστασίας (συμβάσεις fast track) και υπογραφή επιχειρησιακών ? ατομικών συμβάσεων.
Αν δεν τα πάρουν όλα δεν θα σταματήσουν.
Η σιωπή της οργής, μεταφράζεται σε ανοχή και συναίνεση.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούμε στη μείωση των εισοδημάτων μας, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην υπονόμευση του βιοτικού μας επιπέδου.
Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν την κρίση που δημιούργησαν οι Τράπεζες.
Απαιτούμε να αλλάξει η πολιτική που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο.
Απαιτούμε την ανατροπή του μνημονίου και των αντιεργατικών πολιτικών.
Διεκδικούμε: Σταθερές  εργασιακές σχέσεις. Αξιοπρεπείς αμοιβές. Κοινωνική Ασφάλιση. Επαναφορά και διεύρυνση δικαιωμάτων
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 11 π.μ. Να είμαστε όλοι εκεί.
Να δείξουμε με την παρουσία μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη της χώρας, την αντίθεσή μας στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που συρρικνώνουν το εισόδημα όλων των εργαζομένων και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας´.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν τα μέλη της Ενωσης Υπαλλήλων Αγροτικής Φυλακής Αγιάς. Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται εξωτερικές εργασίες από ομάδες κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, πλην των έκτακτων ιατρικών περιστατικών και συμπλήρωση 18μήνου, αποφυλακίσεις και εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής θα γίνονται κανονικά από το προσωπικό ασφαλείας.  

Κάλεσμα από ΕΛΜΕ

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, απευθύνει η ΕΛΜΕ Χανίων, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει: ´Εκοψαν το 20% από τους μισθούς μας. Κατάργησαν τα δώρα, μετατρέποντάς τα σε «φιλανθρωπικό επίδομα». Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε μέχρι τα 65 χρόνια. Αύξησαν τα χρόνια εργασίας στα 40. Κατάργησαν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούμαστε με 30 χρόνια εργασίας, έστω και με μειωμένη σύνταξη. Μας μείωσαν τις συντάξεις. Μας κλέβουν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία. Μας καθυστερούν και ετοιμάζονται να καταργήσουν το εφάπαξ. Έκοψαν 270 εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις και πρέπει να τις πληρώνουμε. Διαλύουν την υγειονομική μας περίθαλψη. Ετοιμάζονται τη νέα χρονιά να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο. Στοχοποιούν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και ετοιμάζουν το κλίμα για την περικοπή του. Στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς ως «υπεύθυνους» για όλα τα δεινά του δημόσιου σχολείου. Περικόπτουν δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία. Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Ετοιμάζουν «επίθεση» στο ωράριο εργασίας που κατακτήσαμε με αγώνες. Διαλύουν τις εργασιακές μας σχέσεις. Μας μετατρέπουν σε εκπαιδευτικούς «delivery»´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.