Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομιλία για τα δικαιώματα των παιδιών

Αναγκαία είναι η επαγρύπνηση γονέων, εκπαιδευτικών, φορέων, ώστε σε μια περίοδο κρίσης, όπως η σημερινή, να μην θιχτούν τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε, μιλώντας στα ´Χ.Ν.´,
ο κ. Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, στο πλαίσιο ομιλιών του στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών και Παχιανών για την ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού. Μιλώντας σε παιδιά του Ε2 του 19ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Βασιλομανωλάκης, αφού παρουσίασε ένα βίντεο με κινούμενα σχέδια  με θέμα τα δικαιώματά τους, τούς κάλεσε, αν πουν τα κάλαντα, έστω ένα ευρώ από αυτά που θα βγάλουν να τα δώσουν για την αγορά κάποιου υλικού από τα καταστήματα της Unicef.
´Μολονότι έχουν βελτιωθεί πάρα πολλά πράγματα σε ό,τι αφορά τα παιδιά τα προβλήματα παραμένουν και πολύ φοβάμαι ότι και στην Ελλάδα με την κρίση που διανύουμε τα δικαιώματα των παιδιών μπορεί να τεθούν σε αμφιβολία γι? αυτό και χρειάζεται επαγρύπνηση από γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς´, ανέφερε ο κ. Βασιλομανωλάκης.
Ο ίδιος τόνισε πως σήμερα για τα παιδιά δικαίωμα αποτελεί η παροχή της δωρεάν εκπαίδευσης και να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο καθώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο παιδιά να μην ολοκληρώνουν τη βασική εκπαίδευση. Ενα άλλο ζήτημα είναι το θέμα της παιδικής εργασίας που δεν υπάρχει μόνο στον τρίτο κόσμο αλλά ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα.  
Σχετικά με τους κινδύνους από το διαδίκτυο το μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef σημείωσε πως η σύμβαση των δικαιωμάτων δεν έχει προβλέψει το θέμα της προστασίας των παιδιών για το θέμα του διαδικτύου και θα πρέπει να το κάνει καθώς ´έχουμε μια γενιά, την οποία ονομάζω των «οθονόβιων», που υφίστανται τις συνέπειες της εκτεταμένης έκθεσης στην οθόνη. Όπως ένα διευθυντικό στέλεχος της Google, η σημερινή νεολαία θα παρακαλεί, όταν ενηλικιωθεί, να μπορεί να σβήσει τα προσωπικά της ίχνη από το διαδίκτυο. Εκτίθενται τα παιδιά μας και αποκαλύπτουν στο διαδίκτυο πράγματα που δεν θα ?πρεπε´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα