Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενοχλημένη με το ΝΑΤΟ η Ρωσία

Μόσχα
Εξηγήσεις από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία περιμένουν οι Ρώσοι μετά την αποκάλυψη από τoν ιστότοπο WikiLeaks, σχεδίων για την προστασία των χωρών της Βαλτικής απέναντι σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση.
“Από τη μία πλευρά το ΝΑΤΟ συμφωνεί μαζί μας για μία στρατηγική σύμπραξη και από την άλλη αποφασίζει ότι πρέπει να αμυνθεί εναντίον μας. Πότε είναι ειλικρινές το ΝΑΤΟ; Θέσαμε αυτά τα ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις. Θεωρούμε ότι έχουμε αυτό το δικαίωμα”, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Το ΝΑΤΟ επεξεργάσθηκε σχέδια για την προστασία των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) από απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία, αποκαλύπτουν αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύθηκαν στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σχέδιο της Ατλαντικής Συμμαχίας για την προστασία της Πολωνίας επεκτάθηκε στις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία) στις οποίες υπάρχουν ισχυρές ρωσικές μειονότητες, αφού ζήτησαν να έχουν συμπληρωματική προστασία απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα του Ιανουαρίου 2010.
Η Ατλαντική Συμμαχία και η Ρωσία δεν αποτελούν απειλή η μία για την άλλη… η αποστολή της Συμμαχίας είναι η προστασία των μελών της, στα οποία συγκαταλέγονται και οι τρεις χώρες της Βαλτικής, σχολίασε η εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας Οάνα Λουγκέσκου μετά τη δημοσίευση του υλικού.
“… το ΝΑΤΟ πάντοτε είχε και θα συνεχίσει να διαθέτει σχέδια για την προστασία των συμμάχων. Αυτό είναι ο πυρήνας της αποστολής μας για τη συλλογική άμυνα”, δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας: “Επιδιώκουμε μία πραγματική στρατηγική σύμπραξη ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία και θα ενεργήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση”.
ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρισκόταν χθες διαδικτυακός πόλεμος από χάκερς που εξαπέλυσαν “αντίποινα” για τη δίωξη του ιδρυτή του        WikiLeaks.
Στόχοι ήταν οι διαδικτυακοί κόμβοι των πιστωτικών καρτών MasterCard και Visa, το PayPal και ιστοσελίδες Αμερικανών πολιτικών.
Οι χάκερς – ακτιβιστές που αυτοαποκαλούνται “Ανώνυμοι” ανέλαβαν, με μήνυμά τους στο twitter, την ευθύνη της επιχείρησης την οποία μάλιστα ονόμασαν “Operation: Payback” δηλαδή “Επιχείρηση Ανταπόδοσης”.
Tόσο η Visa όσο και η MasterCard διαβεβαίωσαν ότι οι επιθέσεις δεν έχουν επηρεάσει τα πιο ευαίσθητα τμήματα των υποδομών τους, όπου βρίσκονται τα στοιχεία των πελατών τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα