Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φωτεινή σηματοδότηση

Φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας θα αποκτήσει μέσα σε έναν μήνα η παλιά εθνική οδός, από την Παρηγοριά ως την Αγία Μαρίνα.  
Οι στύλοι των φαναριών έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πέντε συνδετήριους με τους κάθετους δρόμους κόμβους και εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στις αρχές του Ιανουαρίου.
Η λειτουργία τους κρίνεται απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, κυρίως, τόσο τη θερινή όσο και τη χειμερινή περίοδο, αλλά και για την εύρυθμη κίνηση των οχημάτων.
Πέρα από τους στύλους τα συνεργεία δουλεύουν για τα δίκτυα σύνδεσης και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται. Το συνολικό έργο έχει κόστος 235.000 ευρώ και χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Νέας Κυδωνίας, μετά από σχετική έγκριση του Υπουργείου Υποδομών.
Τα φανάρια θα τοποθετηθούν στα παρακάτω σημεία:
– Παρηγοριά (στη σύνδεση  της παλιάς εθνικής οδού με τους κάθετους δρόμους στο ύψος του πρακτορείου Προπο).
– Στον Κάτω Γαλατά, στο παλιό ´Οζον´, στη διασταύρωση του δρόμου προς Δαράτσο και Ανω Γαλατά.
– Στο Καλαμάκι (στη στροφή Bamboo).
– Στον Σταλό (στροφή εστιατορίου Μαρίας).
– Στην Aγία Μαρίνα (στο βενζινάδικο, στη σύνδεση του δρόμου που οδηγεί στην Ανω Αγία Μαρίνα).
´H τοποθέτηση φαναριών ηλεκτροδότησης ήταν επιβεβλημένη για ένα μεγάλο μέρος της παλιάς εθνικής οδού στα σημεία σύνδεσης με τους κάθετους οδικούς άξονες´, ανέφερε μιλώντας στα ´Χ.Ν.´ ο δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, κ. Μανώλης Σταματάκης.
Παρ? ότι η διαδικασία έγκρισης της τοποθέτησης των φαναριών ήταν πολύ χρονοβόρα, έως ότου δοθούν οι σχετικές υπουργικές εγκρίσεις, εκείνη προχώρησε. ´Μετά την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης και της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων που  χρειάζονταν από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ για να μπορέσουμε να βάλουμε τα φανάρια κάναμε τον σχετικό διαγωνισμό που έγινε γρήγορα. Τώρα πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να τοποθετούνται τα φανάρια αυτά σε πέντε σημεία της παλιάς εθνικής οδού.
Ενα μεγάλο μέρος των απαραίτητων εργασιών έχει ήδη γίνει, έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε πως σε έναν μήνα τα φανάρια θα μπορούν να λειτουργήσουν´, αναφέρει ο κ. Σταματάκης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ήταν απαραίτητη καθώς στα πιο πάνω σημεία τα τροχαία ατυχήματα ήταν πάρα πολλά, ειδικά τους θερινούς μήνες που η κίνηση αυξάνεται υπερβολικά.  Παράλληλα, όμως, διαπιστωνόταν οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τις απογευματινές ώρες, όταν πολλοί λουόμενοι από τις παραλίες της Αγίας Μαρίνας, του Πλατανιά, των Αγίων Αποστόλων, του Σταλού, επέστρεφαν στην πόλη των Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα