Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Αιτήσεις για προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευομένων για τα 78 τμήματα μάθησης της εκπαιδευτικής περιόδου 2010 – 2011 της πράξης ´Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ. της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. – ΑΠ 7, 8, 9´, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ´Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2007 – 2013´. Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.keeenap.gr/lms/. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι στις 10 Ιανουαρίου 2011. Στoν συμπληρωματικό κόμβο Χανίων υλοποιούνται 3 τμήματα μάθησης των κάτωθι εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ.:
1) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (250 ωρών).
2) Οικονομία – Διοίκηση – Επιχειρήσεις (250 ωρών).
4) Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (250 ωρών).
Οι διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης είναι τριάντα σε κάθε τμήμα μάθησης. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις εκπαιδευομένων υπερβαίνουν τις διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης γίνεται δημόσια και ανοιχτή κλήρωση.
Πληροφορίες: κ. Παϊζάκης Παναγιώτης, Κριάρη 40, πλατεία 1866, τηλ.: 2821075045.

ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Ομιλία για τη διατροφή
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διατροφή στην παιδική ηλικία» διοργανώνει σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου (Νικηφόρου Φωκά 5, δίπλα στο Ωδείο Χανίων), θα μιλήσει η διατροφολόγος κα Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη, η οποία θα αναπτύξει, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τις βασικές διατροφικές ανάγκες των παιδιών, τις αρχές της σωστής διατροφής, την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία και τους τρόπους αντιμετώπισής της καθώς και ειδικού ενδιαφέροντος ζητήματα που αφορούν την παιδική ηλικία, όπως διατροφή και άσκηση, διατροφή και σακχαρώδης διαβήτης κ.ά. Η ομιλία είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.   

ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Επίσκεψη στη Βιολέα
Επίσκεψη στη Βιολέα οργανώνει τo Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, το Δίκτυο ´έρχεται σε επαφή και γνωριμία με τον κ. Δημητριάδη Γεώργιο, γνωστό παραγωγό βιολογικού ελαιολάδου,  ο οποίος χρησιμοποιεί την παλαιά τεχνολογία, όπως μυλόπετρες και ντορμπάδες, σε σύγχρονη μορφή´. Παράλληλα σημειώνει: ´Με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βογιατζάκη Παντελή, πιστοποιημένο γευσιγνώστη ελαιολάδου, θα δοκιμάσουμε μαζί σε παξιμάδι λαντουριστό, το φρέσκο έξτρα παρθένο αγουρέλαιο, παραγωγής του κτήματος Βιολέα. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12/12/2010,  ημέρα Κυριακή και ώρα 10 π.μ. Το  λεωφορείο θα αναχωρήσει από τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Γ.Ε. και θα επιστρέψει στις 2 μ.μ. περίπου. Φιλική συμμετοχή 5 ευρώ το άτομο. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 10/12/2010 στο τηλ.: 2821035000, εσωτ. 570 ή στο 6972239499 κ. Αποστολάκης Γιάννης ή στο τηλ.: 6945893256 κ. Κονταράκης Γιώργος.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ
Αναρτήθηκαν
υποψηφιότητες

Από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Δικαιωμάτων Πολιτών Ν.Α. Χανίων ανακοινώνεται ότι αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου οι από 3 Δεκεμβρίου 2010 οδηγίες του ΑΣΕΠ για τους υποψηφίους του Γραπτού Διαγωνισμού για πλήρωση θέσεων της Βουλής των Ελλήνων (Προκήρυξη 1Γ/2010-ΦΕΚ3/22.9.2010/τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) καθώς και η από 3 Δεκεμβρίου 2010 σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.
Επισήμανση: Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της κάθε εξέτασης.

?
ΣΤΑ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
Εκδήλωση για τους
´Γιατρούς του κόσμου´

Ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νεροκούρου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ´Γιατροί του Κόσμου´ σε συνεργασία με το σχολείο, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, διοργανώνουν εκδήλωση – ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ στο Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου σήμερα και ώρα 12 μ., με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση των ´Γιατρών του Κόσμου´.

?
ΣΤΙΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Σχολικοί αγώνες

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Χανίων σε συνεργασία με το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. διοργανώνει στο πλαίσιο του σχολικού πρωταθλήματος 2010 – 11:
1. Τους σχολικούς αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Γενικών Λυκείων ΕΠΑΛ και Δημοτικών Σχολείων Ν. Χανίων τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 9.30 π.μ., στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων.
2. Τους τελικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης Λυκείων – ΕΠΑΛ Ν. Χανίων 2010 – 11, την Παρασκευή 10-12-2010 και ώρα 10 π.μ. τα κορίτσια και 12 μ. τα αγόρια.
Ευχαριστούμε την ΕΤΑΝΑΠ (νερά – Στύλος) για την ευγενική προσφορά νερών την ημέρα διεξαγωγής του δρόμου σε ανώμαλο έδαφος της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τον Δήμο Ν. Κυδωνίας για τη διάθεση ηλεκτρολόγου και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων για τη διάθεση της μικροφωνικής εγκατάστασης.

ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Διάλεξη για άσκηση
και ψυχική υγεία
Διάλεξη με θέμα ´Ασκηση και ψυχική υγεία για παιδιά και ενηλίκους´ θα δοθεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χανίων, με ομιλήτρια την ψυχολόγο Μαρία Ψυχουντάκη.

ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΟΥΣ
Δηλώσεις για
κατανομή γάλακτος
Λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για την κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα, από τη γαλακτοκομική περίοδο 2010 – 2011, κάνει γνωστές με σχετικό δελτίο Τύπου η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:
´Κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων είναι οι γεωργοί ή νομικά πρόσωπα ή ομάδα φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων, των οποίων η εκμετάλλευση βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, όπου παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα ή προετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο διάστημα και συγκεκριμένα:
? Ενεργοί παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος, οι οποίοι κατά την προηγούμενη περίοδο 2009/2010 υπερέβησαν την ατομική τους ποσόστωση.
? Γεωργοί που υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος και μέχρι 31/12/2010 αίτημα ένταξης στα αντίστοιχα προγράμματα εφαρμογής του Καν. 1698/2005 ή του Ν. 3299/2004 «περί κινήτρων ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή σύγκλιση», εφόσον καλύπτουν τις λοιπές προϋποθέσεις ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα και στα σχετικά επενδυτικά σχέδια προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής αγελαδινού γάλακτος τουλάχιστον 70 τόνων.
? Γεωργοί, νεοεισερχόμενοι στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής που δεν υπάγονται στην παραπάνω κατηγορία (2), μετά, όμως, από πιστοποίησή τους από τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ., που θα βεβαιώνεται η ύπαρξη της εκμετάλλευσής τους και εφόσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης.
Προκειμένου να χορηγηθεί ατομική ποσότητα αναφοράς αγελαδινού γάλακτος στις παραπάνω κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση δήλωση (έντυπα υπάρχουν στην Υπηρεσία μας). Οι αιτήσεις συνοδεύονται κατά περίπτωση, με βεβαίωση της αρμόδιας για την αξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου Αρχής σύμφωνα με το υπόδειγμα που έχουμε στην Υπηρεσία μας.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ΕΛ.ΟΓΑ.Κ. είτε κατ? ευθείαν είτε μέσω των περιφερειακών Υπηρεσιών εποπτείας γάλακτος του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. είτε μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου από την Αρχή, στην οποία υποβάλλονται μέχρι 31/12/2010´.

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ
Στήριξη αγροτών
Την ανάγκη να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Κουντούρας, που υπέστησαν ζημιές τον περασμένο μήνα, επεσήμανε προχθές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στα Χανιά.  
Ο κ. Κριτσωτάκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, με επικεφαλής τη νέα περιφερειακή σύμβουλο, Μαρία Αγγελάκη και το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, αρχικά συναντήθηκε με ομάδα παραγωγών της Κουντούρας, εκπροσώπους του Συνασπιμού και του Δημοπρατηρίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών της περιοχής καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή τόσο στην περιοχή όσο και παντού και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να αναγνωριστεί η Κρήτη και η νησιωτικότητά της, γιατί δεν μπορεί να έχουμε γύρω – γύρω θάλασσα αλλά να μην είμαστε νησί για κάποιους» καθώς και ότι «τα ζητήματα των μεταφορών, των προμηθειών και της αγοράς, όπου ευνοούνται οι μεγάλοι, οι έμποροι και όχι οι παραγωγοί είναι πάρα πολύ σοβαρά».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
Εκδήλωση
για την Ουγκάντα
Η  Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και το Γραφείο Κρήτης των ´Γιατρών του Κόσμου´ διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουγκάντα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου (οδός Αντωνίου Γιάνναρη 2, 1ος όροφος).
Στην εκδήλωση θα προβληθεί οδοιπορικό της παρουσίας και της δράσης των Ελλήνων ´Γιατρών του Κόσμου´ στην Ουγκάντα, του Αντρέα Θωμόπουλου και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Χανίων, υπό τη διεύθυνση της κας Δέσποινας Δρακάκη, θα παρουσιάσει μια επιλογή μελωδιών αφιερωμένες στο εορταστικό πνεύμα των ημερών. Ωρα έναρξης 8 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: ΙΜΚΑ 2821027807 (ΓτΚ), 2821023110.

ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.ΔΗ.ΚΟΙ.Π.
Ομιλία για τα δικαιώματα των παιδιών
Εκδήλωση με θέμα ´Τα δικαιώματα των παιδιών´ θα πραγματοποιήσουν τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών και Λενταριανών του ΟΔΗΚΟΙΠ του Δήμου Χανίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδιού (11 Δεκεμβρίου).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου παρουσία του μέλους της Γ.Σ. της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Κυριάκου Βασιλομανωλάκη. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βίντεο – προβολή και συζήτηση με τα παιδιά. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: ΚΠΔ Παχιανών 9 – 9.45 π.μ., ΚΠΔ Λενταριανών: 10.15 – 11 π.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα