Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και πάλι ο Πύργος του Αληδάκη

Κύριε διευθυντά,
σας παρακαλώ δεχτείτε αυτή την τελευταία μου απάντηση σε μια επιστολή στις 28-10-2010 προς τον κ. Γερωνυμάκη.
Κύριε Κανάκη, ένα πράγμα είναι θετικό ότι κανείς από αυτούς του ιστορικούς, κατά τη γνώμη μου άξιους, αλλά στα γεγονότα δεν ήταν εκεί.
Έγραψαν, όμως, την ιστορία όπως τη βρήκαν γραμμένη από την εποχή εκείνη. Όμως δεν αποκλείεται να είχε γίνει καμιά παράλειψη, την οποία εμείς πιστεύουμε και τώρα μαζί διαφωνούμε. Μου γράφεις για τον κ. Μίνω Σοφούλη. Λυπούμαι γιατί τα γραφόμενά του ήταν για να δείξει ότι είναι Σφακιανός και να παρουσιάσει αγωνιστές χωριανούς του τότε ανύπαρκτους και καταδότες του Αληδάκη, όπως κι εσείς έχετε γράψει επανειλημμένως. Ζητάτε αυτά που υποστηρίζω να τα αποδείξω με ντοκουμέντα.
Κύριε Γερωνυμάκη, είδες πουθενά να παραποιώ κανένα ιστορικό γεγονός ή ότι δεν εξόντωσαν τον Αληδάκη οι γενναίοι Σφακιανοί; Τι είναι αυτά που γράφετε;
Εγώ και οι χωριανοί μου, υποστηρίζουμε ότι είναι αδύνατον να έλειπαν οι Εμπροσνερίτες και δημιουργείτε εντυπώσεις για το τίποτα.
Γράφετε για κάποιες ηρωίδες Σφακιανές ότι θα τρίζουν τα κόκαλά τους και ρωτώ γιατί, ποιος τις αμφισβήτησε; Τι είναι αυτά που γράφετε;
Με έχετε απογοητεύσει, δεν θα σας παρακολουθήσω ξανά άλλο.
Γεώργιος Ξενάκης,
τ. δημοτικός σύμβουλος Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα