Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

?Διέξοδος από την κρίση μόνο με την ανάπτυξη?

Αθήνα
Τις θέσεις του για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως για τα θέματα της οικονομίας, παρουσίασε ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια του γεύματος που του παρέθεσαν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες στην Αθήνα. Ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την ευκαιρία να τους εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ για το μνημόνιο, τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του το καταψήφισε, αλλά και την εναλλακτική λύση που πρότεινε για αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής.
Όσον δε αφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει στη Βουλή σειρά νόμων για διαρθρωτικές αλλαγές, όμως ανέλυσε τις σοβαρές και αντιαναπτυξιακές αδυναμίες του προγράμματος το οποίο εφαρμόζεται σήμερα.  Ο πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώθηκε, κυρίως, στο γεγονός ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση μάλλον, παρά μειώνει το έλλειμμα, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διόγκωση του χρέους, ενώ εξήγησε λεπτομερώς τις προτάσεις της ΝΔ για τη διόρθωση του μείγματος και την ανάπτυξη της Οικονομίας, τονίζοντας εκ νέου πως «διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανάπτυξη».
Εξ άλλου, σε ερώτηση ξένου διπλωμάτη για το Κυπριακό, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε πως η ΝΔ είναι υπέρ μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, που εδράζεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στο κοινοτικό κεκτημένο (acquis communautaire) και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Όσον δε αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επειδή ακούγονται πολλά για μυστική διπλωματία, η ΝΔ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο νομικό καθεστώς του Αιγαίου, όπως αυτό θεμελιώνεται από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Τέλος, όσον αφορά στα θέματα της τρομοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς τα καταδίκασε απερίφραστα, επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει υποφέρει από το φαινόμενο αυτό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα