Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Μέτρα υπέρ των νέων επιχειρήσεων
Αθήνα
Αισιόδοξος ότι από τον Ιανουάριο θα λειτουργήσει ο νέος νόμος για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και ειδικότερα η «υπηρεσία μίας στάσης» εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντ. Ρόβλιας.
Μιλώντας στην Ολομέλεια επί της αρχής πρότασης νόμου της ΝΔ για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, ο κ. Ρόβλιας είπε ότι ο νόμος ψηφίσθηκε μεν τον περασμένο Ιούνιο επί υπουργίας Λούκας Κατσέλη, αλλά έμεινε ανενεργός, γιατί δεν υπάρχει ακόμη η βάση δεδομένων όλων των επιχειρήσεων, κάτι που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος επεσήμανε απαντώντας ότι αντί για θέσεις μετά από έναν χρόνο η κυβέρνηση θέτει απλώς χρονοδιαγράμματα, κρίνοντας ότι υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ πρώην και νυν υπουργών.
Εξάλλου ο εισηγητής της πρότασης της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι απαιτούνται αντισταθμιστικά μέτρα για την ύφεση αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Ιρλανδίας που δεν αυξάνει ούτε τον Φ.Π.Α. ούτε τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων:
«Προφανώς χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά οι προβλέψεις σας παραμένουν θεωρητικές, ενώ από το πακέτο εγγυήσεων στις τράπεζες δεν διοχετεύθηκε τίποτε στην αγορά».
Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου και υλοποίηση του νόμου για τις αδειοδοτήσεις, επικαλέστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας υπογραμμίζοντας ότι με τις αλλαγές θα δημιουργηθεί καλύτερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα. Για γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, υπογραμμίζοντας ότι ο πυρήνας της διαχρονικής πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων παράγει το σημερινό αποτέλεσμα. Από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο Αστέριος Ροντούλης τόνισε προς την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία πίστωση χρόνου, κρίνοντας ότι «πρέπει να επικρατήσει ένας επιχειρηματικός πατριωτισμός και να καλλιεργηθεί ένας πατριωτικός καταναλωτισμός». Την πλήρη αντίθεση του κόμματός του με την ακολουθούμενη πολιτική εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Η πρόταση της ΝΔ καταψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, με το σκεπτικό ότι από τον Μάρτιο που κατατέθηκε μεσολάβησε η ψήφιση σχετικού νόμου από την κυβέρνηση τον Ιούνιο.

ΑΠΟ ΤΟΝ Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Κατάθεση για τη βομβιστική
ενέργεια κατά Μιχαλολιάκου
Αθήνα
Κατάθεση για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης έξω από το σπίτι του πρώην βουλευτή, νεοεκλεγέντος δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, τον Ιανουάριο του 2001, έδωσε στον εφέτη – ανακριτή Δημήτρη Μόκα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης κλήθηκε από τον ανακριτή, καθώς ως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης είχε γίνει κοινωνός πληροφοριών και στοιχείων για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου, από τις έρευνες που είχε διενεργήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στέλιος Σύρρος. Η έρευνα για την υπόθεση άνοιξε ουσιαστικά προχθές με την κατάθεση του κ. Μιχαλολιάκου στον εφέτη – ανακριτή.
Η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου ανασύρθηκε από το αρχείο όπου είχε τεθεί ως αγνώστων δραστών τον περασμένο Μάιο, ύστερα από καταγγελίες καταζητούμενου, φυγόποινου επιχειρηματία, ο οποίος εμπλέκει στην υπόθεση τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο.
Ο εφέτης ανακριτής δεν αποκλείεται να λάβει κατάθεση και από πρώην συνεργάτη του κ. Μαντούβαλου στο δικηγορικό του γραφείο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανάγκη για ένα νέο εθνικό
σχέδιο αλληλεγγύης
Αθήνα
Την ανάγκη για ένα νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και αλληλεγγύης, που να προσφέρει κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμο μέλλον στη χώρα, επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία.
´Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, χρειάζεται διάλογος που θα φέρει αποτέλεσμα. Γι΄αυτό και οποιεσδήποτε προσπάθειες κανιβαλισμού, υπερβολών και αχρείαστων πραγμάτων, που στιγματίζουν αρνητικά αυτή την προσπάθεια δεν βοηθούν´, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου το κόμματος, Γιάννης Οικονόμου.
Υπογράμμισε, επίσης, πως ´ο πυρήνας του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας είναι το κράτος και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, κάνοντας γρήγορα τις αναγκαίες αλλαγές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα