Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

?Δεν πρόκειται για οφειλή αλλά για υπεξαίρεση?

Κύριε διευθυντά,
είμαι παλαιός δικαιούχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) καθώς και πολύτεκνος και λαμβάνω κάθε χρόνο την επιδότηση ενοικίου καθώς δικαιούμαι. Για φέτος με ενημέρωσαν από το γραφείο του Ο.Ε.Κ. ότι δεν προβλέπεται να λάβουν οι δικαιούχοι την επιδότηση διότι δεν έχει ο Οργανισμός χρήματα. Αυτό, όμως, βάσει καταστατικού ίδρυσης του Ο.Ε.Κ. είναι αδύνατον να συμβεί, διότι τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται από τους ίδιους τους δικαιούχους του Οργανισμού, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. και πέραν των εισφορών και κρατήσεων που πληρώνουν υπέρ του Ι.Κ.Α. πληρώνουν και ένα ξεχωριστό ποσό το οποίο είναι κρατήσεις υπέρ του Ο.Ε.Κ. και που λειτουργεί ως ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των ίδιων των ασφαλισμένων.
Όπως, όμως, ενημερώθηκα από τα κεντρικά του Ο.Ε.Κ. το Ι.Κ.Α., ενώ εισπράττει τα ποσά για λογαριασμό του Ο.Ε.Κ., δεν τα αποδίδει στον Οργανισμό με συνέπεια να αδυνατεί ο Ο.Ε.Κ. να πληρώσει τους ασφαλισμένους – δικαιούχους. Όπως αντιλαμβάνεται ο έχων στοιχειώδη γνώση νομικών εδώ συντελείται το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης που λόγω του υψηλού χρηματικού ποσού που υπεξαιρείται είναι σε βαθμό κακουργήματος. Την υπεξαίρεση, όμως, δεν την κάνουν οι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α. και είναι τουλάχιστον πολύ προκλητικό απέναντι στους εργαζομένους να λειτουργούν ακόμα στη διοίκηση του Ι.Κ.Α. με τη μέθοδο της αυθαιρεσίας και της υπεξαίρεσης των χρημάτων του λαού.
Εδώ θέλω να ξαναπώ για να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους ειδικά από τους δικαιούχους ότι την επιδότηση ενοικίου δεν μας τη χαρίζει κανένας. Είναι χρήματα που έχουμε πληρώσει όλοι (εργοδότες και εργαζόμενοι) στον Οργανισμό έναν χρόνο πριν. Είναι ο πιο υγιής Οργανισμός στην Ελλάδα διότι λειτουργεί τελείως με χρήματα του ίδιου του λαού. Και οι προηγούμενες διοικήσεις του Ι.Κ.Α., όμως, υπεξαιρούσαν από τον Ο.Ε.Κ. περίπου το 50% των χρημάτων του. Είναι, όμως, τόσο υγιής Οργανισμός που ακόμα και με τα μισά του χρήματα, μπορεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους δικαιούχους σε στεγαστικά δάνεια και επιδοτήσεις ενοικίου.
Όποιος διαβάσει το καταστατικό ίδρυσης του Ο.Ε.Κ. ως Ν.Π.Δ.Δ. που έγινε το 1954 θα καταλάβει, ότι και η χώρα να πτωχεύσει, αυτός ο Οργανισμός θα παραμείνει υγιής. Η σημερινή, όμως, διοίκηση του Ι.Κ.Α. υπεξαιρεί σχεδόν όλα τα χρήματα του Οργανισμού και αυτό δημιουργεί σκέψεις και ερωτήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους, σχετικά με τη στάση που κρατάει η υπουργός κα Κατσέλη. Και τα ερωτήματα είναι: 1) Γιατί επιτρέπει στον διοικητή του Ι.Κ.Α. να λειτουργεί αυθαίρετα και παράνομα; 2) Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης; 3) Νομίζουν ότι θα εξυγιάνουν το Ι.Κ.Α. υπεξαιρώντας τα χρήματα του Ο.Ε.Κ.; Ελπίζω ότι θα ευαισθητοποιηθεί και θα επέμβει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου προς αποκατάσταση της υπεξαίρεσης και της βλάβης που υφίσταται ο Ο.Ε.Κ. και οι Έλληνες εργαζόμενοι. Αυτές τις πληροφορίες καθώς και άλλα στοιχεία μου τα έδωσε ανώτερο στέλεχος του Οργανισμού λέγοντάς μου ότι το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης πλησιάζει το 1 δισ. και όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν διαμαρτύρεται κανένας από τη διοίκηση του Ο.Ε.Κ.
Και μόνο αν εμείς (οι δικαιούχοι) διαμαρτυρηθούμε και καταφύγουμε στη δικαιοσύνη θα δικαιωθούμε. Γιατί δεν πρόκειται για ´οφειλή´ του Ι.Κ.Α. προς τον Ο.Ε.Κ. αλλά για υπεξαίρεση και σε βαθμό κακουργήματος.
Όσοι δικαιούχοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο e-mail: giannis-lampropoulos@yahoo.com
Γιάννης Λαμπρόπουλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα