Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εικόνες της πόλης? Εργασίες της πόλης

Κύριε διευθυντά,
στα χθεσινά ´Χ.Ν.´, στη δεύτερη σελίδα, με τίτλο ´Εικόνες της πόλης´ αρθρογράφος είχε δημοσιεύσει φωτογραφία που απεικόνιζε το συνεργείο μας εν ώρα εργασίας ήτοι: 1 τεχνίτης υδραυλικός + 2 εργάτες ύδρευσης (ανήκει στο Τμήμα Υδρευσης της ΔΕΥΑΧ) και άλλους 3 συναδέλφους εργατοτεχνίτες του συνεργείου Αποχέτευσης (Τμήμα Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΧ), κατά την εργασία μας στην οδό Σφακίων 57. Επιπρόσθετα της φωτογραφίας υπήρχαν αρνητικά σχόλια (5 βλέπουν, 1 εργάζεται) για την εργασία μας.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε και σάς αλλά και το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας σας μιας και απεικονιζόμαστε στη σχετική φωτογραφία ότι το συνεργείο μας, 1 τεχνίτης υδραυλικός και 2 εργάτες βρισκόμαστε την εν λόγω ημέρα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, σε εργασίες του Τμήματος Υδρευσης:
Α. Για επισκευή συλλέκτη στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Β. Για επισκευή διαρροής, αμέσως μετά την Ξέπαπα 32.
Ενώ ολοκληρώναμε την εργασία μας επί της Ξέπαπα 32 δεχθήκαμε έκτακτη κλίση για τη Σφακίων 57 (το εν λόγω σημείο της φωτογραφίας) όπου εργαζόταν ήδη άλλο συνεργείο (Αποχέτευσης) 3 εργατοτεχνίτες για την κατασκευή παροχέτευσης λυμάτων σε παρακείμενη ιδιοκτησία όπου και κατά τις εργασίες αυτές προκλήθηκε ζημιά στον παρακείμενο αγωγό ύδρευσης (διαρροή).
Μεταβήκαμε λοιπόν άμεσα εκεί όπου και επισκευάσαμε τη διαρροή ύδρευσης σε διάστημα 20 λεπτών (διάστημα, αναγκαστικά που παρέμειναν και τα δύο συνεργεία) και μετά φύγαμε για να ολοκληρώσουμε το ημερήσιο πρόγραμμα εργασίας μας και απέμειναν οι άλλοι τρεις συνάδελφοι της αποχέτευσης για να ολοκληρώσουν τη δική τους εργασία (παροχέτευση λυμάτων).
Προφανώς με τη διευκρίνισή μας αυτή προκύπτει ότι ήταν τουλάχιστον άστοχα τα σχόλια του αρθρογράφου και η δημοσίευση της φωτογραφίας και αν μη τι άλλο παραποιούν και την ίδια την εργασία μας και την άμεση αποκατάσταση βλαβών.
Μάλλον τα κακώς κείμενα που θέλει να θίξει ο αρθρογράφος με το ατυχές παράδειγμα -που βεβαίως υπάρχουν παντού- θα πρέπει να αναζητηθούν πρωτίστως σε άλλες βαθμίδες της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρας και όχι στους εργατοτεχνίτες που κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία με την παράκληση το κείμενο να δημοσιευθεί στην ίδια θέση της εφημερίδας που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία με τα σχόλια.

Μετά τιμής
ο παρών στη ζημιά

Πάκος Χρήστος,
τεχνίτης υδραυλικός ΔΕΥΑΧ,
πρόεδρος Δ.Σ. Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ των ΟΤΑ Ν. Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα