Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μηδενισμός -αρχικά- για τον Κύδωνα

Την αισιοδοξία τους ότι θα οριστεί ξανά ο αγώνας για την 9η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ ανδρών, ανάμεσα στον Πανελλήνιο και τον Κύδωνα εξέφρασαν και χθες οι διοικούντες της επιτροπής χάντμπολ του χανιώτικου Ομίλου.
Όπως είναι γνωστό, η απεργία της  Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν επέτρεψε την μετάβαση -ακτοπλοϊκώς- της ομάδας για την προχθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση, ενώ όταν αναζητήθηκαν αεροπορικά εισιτήρια, δεν βρέθηκαν. Έτσι, οι υπεύθυνοι του Κύδωνα ζήτησαν αναβολή από την ΟΧΕ και μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής αυτό ήταν το επικρατέστερο σενάριο, όμως τελικά τα πράγματα άλλαξαν. Ο Πανελλήνιος  δεν δέχθηκε την αναβολή και πίεσε την ΟΧΕ να ορίσει κανονικά το ματς, κάτι που έγινε, αφού στο κλ. Κυψέλης βρέθηκαν οι γηπεδούχοι και οι διαιτητές Πάτιος-Τσιάνας, οι οποίοι έκλεισαν -όπως ορίζει ο κανονισμός- το φύλλο αγώνα, αναφέροντας ότι “… δεν προσήλθαν οι φιλοξενούμενοι και ο αγώνας κατοχυρώνεται στον Πανελλήνιο με σκορ 10-0”.
Πλέον, για την τύχη του αγώνα θ´ αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής, στον οποίο ο Κύδωνας θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα από το Λιμεναρχείο Χανίων και από τις δυο αεροπορικές εταιρείες, ώστε να είναι “νόμιμος” και -λογικά- σε μια τέτοια περίπτωση ο αγώνας θα οριστεί ξανά.
Όπως μας δήλωσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής χαντμπολ του Κύδωνα, Νότης Ψυλλάκης “… από το πρωί της Παρασκευής ενημερώσαμε την ομοσπονδία για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, η οποία μάλιστα το κατανόησε και ήταν υπέρ της αναβολής του αγώνα, κάτι που ίσχυε μέχρι και τις 2.30μμ της Παρασκευής. Όμως, δυστυχώς, τελικά υποχρεώθηκε να υπαναχωρήσει κάτω από τις πιέσεις της διοίκησης του Πανελληνίου, για τον οποίο θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργειά του να θέλει να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Εμείς θα καταθέσουμε όλα τα απαραίτητα έγραφα στον αθλητικό δικαστή και αισιοδοξούμε ότι η υπόθεση θα έχει θετική έκβαση για την ομάδα μας, δηλαδή ο αγώνας θα οριστεί ξανά”.
Για το ίδιο θέμα, στο site handball.gr, μεταξύ άλλων αναφέρεται “… από την πλευρά τους, στον Πανελλήνιο τόνιζαν χθες (Παρασκευή) ότι αν το αίτημα είχε υποβληθεί από την Τετάρτη δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφού η απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαήμερο, άρα δεν ήταν άγνωστο το πρόβλημα στους Κρητικούς και ότι θα μπορούσαν να είχαν αναζητήσει λύση νωρίτερα κι όχι να ζητούν την τελευταία στιγμή την αναβολή του αγώνα. Στην ανεπίσημη κρούση -μέσω υπαλλήλου- της ΟΧΕ στον Πανελλήνιο για αναβολή του αγώνα, ο διευθυντής του συλλόγου Μανώλη Κολυμπάδης (που είναι και πρόεδρος της ομοσπονδίας του πινγκ πονγκ) αντέδρασε τονίζοντας ότι κατά πρώτον θα πρέπει τη συγκεκριμένη απόφαση να την πάρει ο πρόεδρος του Πανελληνίου κ. Ζερβουδάκης και κατά δεύτερο, πως οι ομάδες του πινγκ πονγκ από τα Χανιά βρέθηκαν κανονικά στην Αθήνα (υπάρχει αγωνιστική δράση στο ΣΕΦ)”.
Βέβαια, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι το τελευταίο δεν ισχύει, αφού ο ΟΑΧ έπαιξε όντως στο ΣΕΦ, αλλά με τρεις παίκτες μόνιμους κατοίκους Αθηνών, ενώ ο μοναδικός που διαμένει στην πόλη μας δεν κατέστει δυνατόν να μεταβεί στην πρωτεύουσα. Ακόμη όμως και έτσι να ήταν τα πράγματα, είναι ευκολονόητο πως δεν έχει καμμιά σχέση το να βρεις εισιτήρια για μια το πολύ πενταμελή αποστολή (πινγκ πονγκ), από το για μια τουλάχιστον δεκαπενταμελή (χάντμπολ).
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Εκτός από το προανεφερόμενο παιχνίδι, δεν έγινε και το ματς Ιωνικός – ΑΕΚ (έχει οριστεί για την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου) λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του “Δικέφαλου”.
Το ντέρμπι διεξήχθη στα Βριλήσσια, όπου ο Φίλιππος πήρε μεγάλη νίκη (ο Ευαγγελίδης σημείωσε 13 γκολ) επικρατώντας 33-32 της τοπικής ομάδας (Παπαδόπουλος 7) χάρις σε γκολ του Σταύρου Παπαδόπουλου δεκατρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ η ομάδα της Βέροιας έπαιζε με δυο παίκτες λιγότερους. Ο ΠΑΟΚ (Μίτροβιτς 7) κέρδισε -γηπεδούχος- την ΧΑΝΘ (Κεσίδης και Λάππας από 7) 38-31, ο Δούκας (Μουντζουρίδης και Ζούγιοβιτς από 8) ξέσπασε στον Ζαφειράκη (Μήτσικας 6) με το ευρύ 42-25, ενώ ο Διομήδης (Τρουπής 7, ενώ 1 γκολ σημείωσε και ο Γιάννης Γρηγοράκης) νίκησε εύκολα στο Άργος το Αερωπό (Τσάτσος 11) με 35-28.
Βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Διομήδης Άργους και Φίλιππος Βέροιας (με επτά νίκες-δυο ήττες) από 14, ΑΕΚ* (έξι νίκες-δυο ήττες), Δούκας και ΠΑΟΚ (με έξι νίκες-τρεις ήττες) από 12, Κύδωνας* (τέσσερις νίκες-τέσσερις ήττες), Βριλήσσια και Αερωπός Έδεσσας (με τέσσερις νίκες-πέντε ήττες) από 8, Ζαφειράκης Νάουσας (τρεις νίκες-έξι ήττες) 6, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας* (δυο νίκες- έξι ήττες) 4, Πανελλήνιος* (μια νίκη-μια ισοπαλία- έξι ήττες) και ΧΑΝΘ (μια νίκη-μια ισοπαλία- επτά ήττες) από 3. Οι ομάδες με * έχουν αγώνα λιγότερο.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απ´ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση (από το συνδρομητικό κανάλι Σπορτ +, το οποίο έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 ανδρών) θα έχει το παιχνίδι του Κύδωνα για την επόμενη 10η αγωνιστική, οπότε θα υποδεχθεί (κλ. Κλαδισού, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, 3μμ) τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Την ίδια ημέρα θα παίξουν: Φίλιππος  – Πανελλήνιος, ΑΕΚ – Βριλήσσια, Αέρωπος  – Ιωνικός, Δούκας  – Διομήδης, Ζαφειράκης – ΧΑΝΘ.
ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΕΚ: Στη φάση των “16” του Τσάλεντζ Καπ συνεχίζει η ΑΕΚ, αφού γνώρισε προχθές “γλυκειά ήττα” στη Λευκορωσία από τη Μινσκ, με 32-27 και πήρε την πρόκριση χάρη στο 31-25 που είχε κερδίσει πριν μια εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 14-16 υπέρ τη ΑΕΚ (για την οποία πρώτος σκόρερ ήταν ο Πάρκχανιουκ με 6 γκολ), όμως οι γηπεδούχοι πίεσαν στην επανάληψη και τελικά πήραν αυτοί τη νίκη, χωρίς όμως και να καλύψουν τη διαφορά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα