Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ
Bολές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα
Bολές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Δεν μπορούμε να είμαστε οι σοσιαλιστές της λιτότητας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος λέει: «Παρά το ηχηρό μήνυμα των τελευταίων εκλογών, η κυβέρνηση συνεχίζει να εκπλήσσει αρνητικά με τις επιλογές της. Ολοένα και περισσότερο διολισθαίνει σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές, κατ´ εντολή της τρόικας.»
Ο ίδιος ασκεί κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί και τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της απαξίωσης, της πολιτικής μετάλλαξης, του ´διαζυγίου´ με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά τους στήριξαν».
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ
´Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά του 2009´
Αθήνα
Να κριθεί αντισυτναγματική η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το 2009 θα εισηγηθεί στο Β´ Τμήμα του ΣτΕ ο σύμβουλος Ι. Γράβαρης.
Ο ίδιος θα αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.
Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας θα επισημάνει ότι η έκτακτη εισφορά υπολογιζόμενη επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008, δεν είναι νόμιμη ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος.
Παράλληλα, ο Γράβαρης θα αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά για ποιο λόγο έγινε η διαφοροποίηση αυτή. Σε περίπτωση που η εισήγηση του Γράβαρη γίνει δεκτή από το Β´ Τμήμα, την 1η Δεκεμβρίου, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για οριστική κρίση.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία
Αθήνα
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την Παιδεία, υπό την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου. Στην Επιτροπή δεν θα συμμετέχουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Διακομματική Επιτροπή θα συμμετάσχουν:
-από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά,
-από τη ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ,
-από το ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης,
-από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Τσούκαλης,
-από τους Οικολόγους Πράσινους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα