Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξάνεται το ενδιαφέρον στον Βάμο

Μετά τις τέσσερις ισοπαλίες στην πρεμιέρα του 33ου πανελληνίου ατομικού πρωταθλήματος σκακιού γυναικών -το οποίο φιλοξενείτα στον Βάμο- στον προχθεσινό 2ο γύρο είχαμε 4 νίκες στις συνολικά 5 παρτίδες.
Έτσι το ενδιαφέρον αρχίζει να “φουντώνει” και η συνέχεια της… μάχης ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες Ελληνίδες σκακίστριες αναμένεται συναρπαστική, με την Μαρίνα Μακροπούλου να είναι η μόνη που “ζευγάρωσε” τις νίκες.  
Προχθές, λοιπόν, στην παρτίδα Παπαδοπούλου – Οικονομοπούλου η μαύρη Βασίλισσα ανταλλάχθηκε για τους δύο λευκούς πύργους στην 20η κίνηση. Στη συνέχεια όμως η λευκή Βασίλισσα αποδείχθηκε πολύ πιο ευέλικτη από τα βαριά μαύρα κομμάτια και ήταν ζήτημα τεχνικής η τελική επικράτηση του λευκού, που τα κατάφερε να κερδίσει μετά από 43 κινήσεις.
Στην αναμέτρηση της Χαριτωμένης Μαρκαντωνάκη με την Μπότσαρη, η Χανιώτισσα σκακίστρια προσπάθησε να παίξει επιθετικά και να κερδίσει την μεγάλη της αντίπαλο. Η προϊστορία τους άλλωστε ήταν υπέρ της, μιας και την είχε 2-0 μέχρι εκείνη τη στιγμή στις συναντήσεις τους. Δεν τα κατάφερε όμως, αφού η Μπότσαρη ήταν αρκετά προσεκτική για να μην… τριτώσει το κακό και τελικά η Καβαλιώτισσα σκακίστρια κέρδισε μετά από 47 κινήσεις και έτσι κρατήθηκε κοντά στην κορυφή.
Στην παρτίδα της Φαχιρίδου με την Ιορδανίδου, η νεαρή σκακίστρια προσπάθησε με την Σκανδιναβική να βάλει περιπλοκές στην Φαχιρίδου, η οποία όμως διακρίνεται στο παιχνίδι αυτό και έτσι τελικά κέρδισε μετά από 52 κινήσεις, σε μια “κόντρα” που παρουσίασε αρκετό ενδιαφέρον.  
Στεφανίδη και Παυλίδου μοιράστηκαν τον βαθμό, αφού η σκακίστρια του Κύδωνα έχασε νωρίς ένα κομμάτι σε ένα συνδυασμό που, από ότι αποδείχθηκε, δεν είχε μετρήσει καλά, όμως στη συνέχεια η Στεφανίδη, ανταποδίδοντας την?φιλοφροσύνη, “φρόντισε” να λήξη η παρτίδα ισόπαλη μετά από 57 κινήσεις.
Τέλος, η εμπειρία της Μακροπούλου της επέτρεψε να αποκτήσει πλεονέκτημα στο φινάλε και έτσι να κερδίσει την Μάκκα μετά από 68 κινήσεις και είναι η μόνη σκακίστρια που έκανε το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα.
Όλος ο σκακιστικός κόσμος της Ελλάδας έχει στρέψει το βλέμμα του και παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη και τις παρτίδες  που παίζουν οι κορυφαίες αθλήτριες οι οποίες βρίσκονται αυτές τις μέρες στον Αποκόρωνα, ενώ αποτελέσματα, παρτίδες, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kydonchess.gr.
Χθες διεξήχθη ο 3ο γύρος, ενώ σήμερα θα γίνει (από τις 4μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάμου) ο 4ος.
Το 33ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα σκάκι γυναικών (που ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου) διοργανώνει ο Α.Ο. Κύδων, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Βάμου, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, ενώ χορηγοί είναι η “Βάμος ΑΕ”, το ξενοδοχείο “Βάμος Παλλάς”, η Blue Star Ferries, η κατασκευαστική Κ. Καλογερής, το αρτκαφέ “Λιακωτό”, η ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ, το φροντιστήριο “Παλλάδιον” και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα