Μουσείο Τυπογραφείας

Εισαγγελείς για το περιβάλλον

Εισαγγελείς για το περιβάλλον, τα δάση και τα εργατικά ατυχήματα θα τοποθετηθούν σε όλη τη χώρα με βάση παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου Παπαδάκη. Ως εκ τούτου τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες αναμένεται να αναλάβει και εισαγγελέας στα Χανιά.
Οπως μετέδωσε χθες το βράδυ το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Παπαδάκης παρήγγειλε στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών να οριστούν στις Περιφέρειες της χώρας εισαγγελείς για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.
Παράλληλα, οι εισαγγελείς οφείλουν να παραγγείλουν στους δασάρχες να συστήσουν στους δασικούς υπαλλήλους να εποπτεύουν και να επιτηρούν τις δασικές εκτάσεις. Ακόμη, οι δασοφύλακες μόλις αντιληφθούν την έναρξη κατασκευής αυθαιρέτων ή την καταπάτηση δημόσιας έκτασης ή έκτασης των ΟΤΑ να προβαίνουν σε καταμήνυση των ιδιοκτητών και να οδηγούν τους υπεύθυνους στο Αυτόφωρο. Επίσης, οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να προβαίνουν στην ´κατάσχεση των μέσων τέλεσης του εγκλήματος´. Για τον σκοπό αυτό οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να συνεργάζονται με Αστυνομικές, Πολεοδομικές και άλλες αρμόδιες Αρχές.
Εξάλλου, οι εισαγγελείς οφείλουν να ανακοινώνουν στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τα παραπεμπτικά βουλεύματα για παραβάσεις της περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία έχει το δικαίωμα να παρίσταται στις δίκες ως πολιτική αγωγή.
Ο Παπαδάκης αναφέρει τέλος ότι σε όλες τις εισαγγελικές περιφέρειες πρέπει να οριστούν εισαγγελείς αρμόδιοι για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων καθώς ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλος. 

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.