Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Aπάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,
αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδα σας σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης διεκδίκησης δημοτικών εκτάσεων από ιδιώτες, στην περιοχή «Παλαιών Γαλήνων» Κορακιάς του Δ.Δ Φόδελε, στην οποία εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι 31 συνολικά άτομα, μεταξύ αυτών και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Γαζίου, μέλος της οποίας είναι και ο δήμαρχος Γαζίου Γεώργιος Μαρκογιαννάκης, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω:
1. Η υπό αμφισβήτηση έκταση ανήκει στον Δήμο Γαζίου, εκμισθώνεται δε κανονικά έως και σήμερα ως δημοτικός βοσκότοπος σε κτηνοτρόφους της περιοχής. Ακόμη και σήμερα ο Δήμος Γαζίου εισπράττει ακώλυτα τα αναλογούντα μισθώματα από τους κτηνοτρόφους ,ως αυτά νομίμως προβλέπονται.
2.Αμέσως μετά τη δυσμενή για τα συμφέροντα του δήμου πρωτόδικη απόφαση ο δήμαρχος Γαζίου κ. Μαρκογιαννάκης και σύσσωμη η Δημαρχιακή Επιτροπή προσέφυγαν στο Εφετείο Κρήτης με την αριθμ. 582/2007 (28-6-07) έφεση για την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης.Με την υπ? αριθ. 492/2009 Απόφαση του Εφετείου Κρήτης το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δέχεται τυπικά την ασκηθείσα έφεση του Δήμου Γαζίου, ενώ παράλληλα δέχεται και τους πρόσθετους λόγους έφεσης και την κύρια παρέμβαση της άποψης του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Γαζίου, διατάσσοντας επανάληψη της συζητήσεως και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τοπογράφο μηχανικό της Δ/σης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κρήτης. Δικαιώνεται έτσι, η πρωτοβουλία του δημάρχου για προσφυγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στην οποία τεκμηριώνονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί η πρωτόδικη δυσμενής για τα συμφέροντα του Δήμου απόφαση. Ούτως η προαναφερόμενη πρωτόδικη απόφαση που «δικαιώνει» τους διεκδικητές των ακινήτων, ακυρώθηκε και εξαφανίστηκε, για τον απλούστατο λόγο ότι, η σχετική «ομολογία» της πρώην δικηγόρου του Δήμου ήταν καθ? όλα άκυρη και δεν παρήγαγε ποτέ έννομα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια ο Δήμος Γαζίου δεν έχει υποστεί κανενός είδους οικονομική ζημία αφού συνεχίζει να εισπράττει τα μισθώματα των βοσκοτόπων, ενώ η υπόθεση θα κριθεί τελεσίδικα υπέρ των συμφερόντων του Δήμου στο αρμόδιο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
3. Τα εγκαλούμενα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής κ. Παντερής Απόστολος, Παπαδάκης Τίτος, Σταματάκης Αντώνιος και Λυρώνης Ανδρέας, δεν είχαν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ανάμειξη στην εν λόγω δικαστική διένεξη του Δήμου Γαζίου. Ο ρόλος των μελών της δημαρχιακής επιτροπής στην παροχή δικαστικών πληρεξουσιοτήτων είναι καθαρά τυπικός και σε καμία των περιπτώσεων ουσιαστικός.
Σημειωτέων μάλιστα ότι οι περισσότεροι εκ των προαναφερόμενων μελών δεν γνωρίζουν καν την πρώην δικηγόρο του Δήμου.

Με εκτίμηση,
Τα μέλη της Δημαρχιακής
Επιτροπής Γαζίου
Γεώργιος Μαρκογιαννάκης
Ανδρέας Λυρώνης
Αποστόλος Παντερής
Τίτος Παπαδάκης
Αντώνης Σταματάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα