Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Α.Λ.Ξ. Χανίων πήρε 11 μετάλλια

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων μετέχοντας στους περιφερειακούς αγώνες ξιφασκίας που έγιναν στις Μοίρες, έχοντας συνολικό απολογισμό 11 μεταλλίων (3 χρυσά, 4 ασημένια, 4 χάλκινα).
Οι πρώτοι αγώνες της νέας σεζόν -οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας- διοργανώθηκαν από τη νεοσύστατη Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς “Καπετάν Μιχαήλ Κόρακας” και διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών. Αφορούσαν  αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών παμπαίδων – παγκορασίδων Β´ και Α´ (δηλαδή ηλικίες 11-13 ετών και 8-10 ετών, αντίστοιχα), που αγωνίστηκαν  στο ξίφος ασκήσεως, το ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη. Οι συμμετοχές ήταν πολλές, με τη χανιώτικη Λέσχη να έχει 16μελή εκπροσώπηση, ενώ 22 παιδιά ανήκαν στη διοργανώτρια Λέσχη, 5 ήταν από τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου και ένα από τον Κόρακα Πόμπιας. Όλα τους  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους -πολλά για πρώτη φορά- σε επίσημους αγώνες της Ε.Ο.Ξ. και προσέφεραν πολύ καλό θέαμα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προκριματικούς αγώνες -με το σύστημα των ομίλων- και στη συνέχεια αγώνες αποκλεισμού μέχρι τον τελικό.
Αναλυτικά τ´ αποτελέσματα που είχαν τα χανιωτάκια.
Ξίφος ασκήσεως
-Παμπαίδες (Β´ και Α´)
1ος Τσιτσιρίδης Γιάννης, 2ος Κτιστάκης Κωνσταντίνος, 3ος Γαβριλίδης Σάββας.
-Παγκορασίδες Α´: 1η Μανουδάκη Χρυσηίς, 2η Μπομπολάκη Κατερίνα.
-Παγκορασίδες Β´: 1η Μαρκαντωνάκη Μαρία.
Ξίφος μονομαχίας
-Παμπαίδες Β´: 2ος Βιδαλάκης Γιώργος, 3οι Δρανδάκης Μάρκος και Στιεπάνοβιτς Τόμι.
-Παγκορασίδες Β´: 2η Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα, 3η Κοκολάκη Σοφία.
Με την ευκαιρία των αγώνων αυτών, πραγματοποιήθηκε παράλληλα και φιλική συνάντηση εφήβων-νεανίδων στο ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας, ανάμεσα σε αθλητές-τριες της ΑΛΞΧ και της ΑΛΜ, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία τους εν όψει του νέου πανελληνίου πρωταθλήματος και των βαθμολογούμενων κυπέλλων της ΕΟΞ. Οι συναντήσεις αυτές μεταξύ συλλόγων της Κρήτης έχουν καθιερωθεί να γίνονται κατά καιρούς και προσφέρουν πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία, συσφίγγοντας ταυτόχρονα τις μεταξύ τους σχέσεις συνεργασίας.
*Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα της Α.Λ.Ξ. Χανίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της (www. xifaskia.net), στο τηλέφωνο 6945871370 (Λεωνίδας  Χατζηδάκης, έφορος  αθλητικού τμήματος) ή στο χώρο προπονήσεων, στην αίθουσα ξιφασκίας της Παλιάς Ηλεκτρικής, καθημερινά 5-9μμ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα