Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άρχισε η… μάχη στο Βάμο

Με την τελετή έναρξης και τη διεξαγωγή του 1ου γύρου που ακολούθησε, άρχισε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάμου το 33ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα σκάκι γυναικών, το οποίο διοργανώνει ο Α.Ο. Κύδων, σε συνεργασία με τους Δήμο Βάμου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ΕΣΟ, ενώ μετέχουν δέκα από τις κορυφαίες σκακίστριες της χώρας μας.
Ο Βάμος, όπως είναι γνωστό, αποτελεί την ιστορική πρωτεύουσα του Αποκόρωνα με πλούσια ιστορία και παράδοση. Είναι από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που αναπτύχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο διάφορες μορφές αγροτουρισμού, (ξενώνες, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, αναστηλώσεις, εναλλακτικές δραστηριότητες, κ.ά.). Αυτές οι δράσεις έχουν καταστήσει το Βάμο αλλά και όλη την ευρύτερη περιοχή, ως έναν από τους ελκυστικότερους παραδοσιακούς προορισμούς. Σ´ αυτό το υπέροχο “σκηνικό” λοιπόν, ο Α. Ο. Κύδων Χανίων διοργανώνει το 33ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα γυναικών, από 23 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2010, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των συνδιοργανωτών και των χορηγών των αγώνων.
Οι Ελληνίδες σκακίστριες φιλοξενούνται στον παραδοσιακό ξενώνα “Παρθεναγωγείο Βάμου” και σε δύο ακόμα ξενώνες του χωριού (“Αροσμαρί” και “Φάμπρικα”). Θα γεύονται καθημερινά την υπέροχη παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με αγνά ντόπια υλικά στην ταβέρνα “Η Στέρνα του Μπλουμοσήφη” και το πρωινό τους στο αρτκαφέ “Λιακωτό”.  Όλα συγκεντρωμένα στην “παλιά γειτονιά” του χωριού.
Ακόμη, θα μπορούν να αφοσιωθούν στους αγώνες με τις ιδανικότερες συνθήκες ηρεμίας και ησυχίας και στον ελεύθερο χρόνο τους να απολαμβάνουν την υπέροχη κρητική φύση, την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική κληρονομιά του χωριού, αλλά και την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων.
Οι διοργανωτές καλωσόρισαν τις σκακίστριες στην χθεσινή τελετή έναρξης και ευχήθηκαν σε όλες να απολαύσουν την διαμονή τους και να έχουν επιτυχία στους αγώνες.
Σήμερα θα γίνει (από τις 5μμ ) ο 2ος γύρος και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή του 9ου και τελευταίου γύρου.
Χορηγοί του 33ου πανελληνίου ατομικού πρωταθλήματος σκάκι γυναικών είναι η “Βάμος ΑΕ”, το ξενοδοχείο “Βάμος Παλλάς”, η Blue Star Ferries, η κατασκευαστική Κ. Καλογερής, το αρτκαφέ “Λιακωτό”, η ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ, το φροντιστήριο “Παλλάδιον” και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα