Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκες για Ακρωτήρι – Κύδωνα – ΟΑΧ

Το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα και μάλιστα εκτός έδρας πήραν οι παίδες Α´ του Κύδωνα, επικρατώντας του Δειλινού με 63-49, στο πλαίσιο της 4η αγωνιστικής του αντίστοιχου παγκρήτιου πρωταθλήματος.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη -αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενος- σημείωσε ο Α.Ο. Ακρωτηρίου στους παίδες Β´, ενώ στις κορασίδες άρχισε ο β´ γύρος στον Α´ όμιλο, με τον ΟΑΧ να παίρνει και αυτός τους δυο βαθμούς. “Δράση” είχαμε επίσης στους έφηβους, όπου ο Κύδωνας έκανε το ρεπό του. Αναλυτικότερα τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής.
ΠΑΙΔΕΣ Α?
Δειλινό – Κύδων 49-63
Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, ο Κύδωνας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, κερδίζοντας -στο κλ. Αλικαρνασσού- το Δειλινό. Στις αρχές του 2ου δεκάλεπτου οι φιλοξενούμενοι (τους οποίους κοουτσάριζε ο Ηλίας Λεκάκος, αφού ο αδελφός τους, Θόδωρος, είχε αγώνα με την ανδρική ομάδα) προηγήθηκαν μέχρι και με 9 πόντους, αλλά τελικά πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας την ελάχιστη διαφορά, ενώ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης βρέθηκαν να χάνουν 37-33. Όμως από το σημείο αυτό -και ειδικά στην τελευταία περίοδο-βελτίωσαν αρκετά την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να φτάσουν τελικά σε μια εύκολη νίκη.
Διαιτητές: Γαλανόπουλος, Αλεξανδρής
10λεπτα: 17-23, 29-30 (ημιχρ.), 43-43, 49-63
Κύδων (Ηλ. Λεκάκος): Παυλιουδάκης, Σταμούλος 19, Χολέβας 7 (1), Τσάνας 3 (1), Ξυλάκης, Καβρουδάκης 11 (2), Βλαχάκης 6, Μουσουράκης 10, Τζανιδάκης, Πολυχρονάκης 2, Διγαλάκης 5 (1), Κολιακουδάκης.
* Ηράκλειο – Ανδρογέας 72-11, ΟΦΗ – Ιεράπετρα 39-66, ΑΓΟΡ – Εργοτέλης 44-67.
Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Εργοτέλης και Ηράκλειο (με τέσσερις νίκες) από 8, ΑΓΟΡ και Ιεράπετρα (με τρεις νίκες-μια ήττα) από 7, Κύδων και Δειλινό (με μια νίκη-τρεις ήττες) από 5, Ανδρογέας και ΟΦΗ (με τέσσερις ήττες) από 4.
5η αγωνιστική: Κύδων – ΟΦΗ, Ανδρογέας – Δειλινό, Ιεράπετρα – ΑΓΟΡ, Εργοτέλης – Ηράκλειο.
ΠΑΙΔΕΣ Β?
Σητειακός – Α.Ο. Ακρωτηρίου 60-67
Ο αγώνας έγινε στο κλ. Αλικαρνασσού (όπου για λόγους μείωσης των εξόδων μετακίνησης και ημεραργίας διαιτητών-κριτών θα διεξαχθεί και ο αντίστοιχος του β´ γύρου), με τη χανιώτικη ομάδα να παίρνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ροζ φύλλο. Αν και αιφνιδιάστηκε από τους τυπικά γηπεδούχους (προηγήθηκαν 13-0) κατάφερε πολύ γρήγορα ν´ ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά, για να βρεθεί ξανά πίσω στο σκορ, όμως με σερί 10-0 προηγήθηκε 31-35 στις αρχές του β´ ημιχρόνου. Ο Σητειακός σημείωσε 5 αναπάντητους πόντους και πέρασε μπροστά 36-35, αλλά ο Όμιλος του Ακρωτηρίου αντέδρασε και πάλι γρήγορα και έλεγχε το σκορ (με διαφορά που έφτασε μέχρι το +8) έως και το 38´. Στο σημείο αυτό οι λασιθιώτες πλησίασαν στο… τρίποντο (60-63), όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν δυο καλές άμυνες και έτσι πήραν αυτοί τους δυο βαθμούς.
Διαιτητές: Γαλανόπουλος, Αλεξανδρής
10λεπτα: 15-18, 31-25 (ημιχρ.), 45-49, 60-67
Α.Ο. Ακρωτηρίου (Αθ. Αζάς): Κόνιαρης 35 (3), Λουλουδόπουλος 16, Σωτηρόπουλος, Παπαμαρκάκης 1, Πατερομιχελάκης, Παπαδομιχελάκης 5, Γιανναράκης 6, Ανέστης, Μαλεφιουδάκης, Βουλγαράκης, Παπαγιαννάκης, Κακατσάκης 4.  
* Αναγ. Αρκαλοχωρίου – Γιούχτας 58-44, Φιλαθλητικός – Χερρονάσιος 47-37, Αγ. Νικόλαος – Ηρόδοτος 57-53.
Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Αγ. Νικόλαος (τέσσερις νίκες) 8, Ηρόδοτος και Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου (με τρεις νίκες-μια ήττα) από 7, Α.Ο. Ακρωτηρίου και Φιλαθλητικός (με δυο νίκες – δυο ήττες) από 6, Σητειακός και Χερρονάσιος (με μια νίκη – τρεις ήττες) από 5, Γιούχτας (τέσσερις ήττες) 3. Ο Γιούχτας έχει ένα μηδενισμό.
5η αγωνιστική: Α.Ο. Ακρωτηρίου – Φιλαθλητικός, Γιούχτας – Σητειακός, Χερρονάσιος – Αγ. Νικόλαος, Ηρόδοτος – Αναγ. Αρκαλοχωρίου.
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ – Α? ΟΜΙΛΟΣ (4η αγωνιστική)
Α.Ο. Κισάμου – ΟΑΧ 23-35
Στο ανοικτό Καστελλίου οι γηπεδούχες είχαν τον έλεγχο στο 1ο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη (οπότε και “έχασαν” με 5ο φάουλ τις Παπαδάκη, Κόλμπου-Γρηγορά) “κόλλησαν” επιθετικά και ο ΟΑΧ, ανεβάζοντας την απόδοσή του, έφτασε τελικά εύκολα στην 3η συνεχόμενη νίκη του.
Διαιτητές: Λέμης, Σταυρουλάκης
10λεπτα: 8-6, 18-11 (ημιχρ.) 22-24, 23-35
Α.Ο. Κισάμου (Εμμ. Σταματάκης): Παπαδάκη 12, Κορακάκη 4, Ρενιέρη 2, Κόλμπου-Γρηγορά 4, Αντωνογιαννάκη, Λιοτσάκη, Κουκουλά, Μωραϊτάκη, Παντελάκη, Ευστρ. Προγουλάκη, Δερουκάκη 1.
ΟΑΧ (Φρ. Δημητρουλάκη): Κασωμένου 2, Δοξάκη 1, Νάνου, Κριμλιάδη, Νταουντάκη 3, Λυβιάκη 5, Ζύφι 10, Κυβρικοσέου, Καζάκου, Μαρνελάκη 11, Τζουγκράκη,  Σπανουδάκη 3.  
Αρκάδι – Α.Ο. Ακρωτηρίου  42-25
Η ρεθεμνιώτικη ομάδα διατήρησε εύκολα το αήττητο, αφού το καλό 1ο δεκάλεπτο του Ακρωτηριανού Ομίλου δεν είχε συνέχεια και οι φιλοξενούμενες παρουσιάστηκαν ξανά ανταγωνιστηκές μόνο στην τελευταία περίοδο, οπότε πλέον είχε κριθεί ο αγώνας.
Διαιτητές: Θεοδωράκης, Καθαράκης
10λεπτα: 9-5, 20-9 (ημιχρ.) 36-15, 42-25
Α.Ο. Ακρωτηρίου (Σπ. Ροδολάκη): Μαρνελάκη, Παπαναστάση, Ι. Χατζηδάκη 11, Αγγ. Χατζηδάκη, Γιανναράκη, Γιαμιάκη 4, Στράτου, Γ. Καούκη 8, Φραγκάκη, Μαρινάκη, Αζά 2, Κουλιεράκη.
Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Αρκάδι (τέσσερις νίκες) 8, ΟΑΧ (τρεις νίκες-μια ήττα) 7, Α.Ο. Ακρωτηρίου (μια νίκη-τρεις ήττες) 5, Α.Ο. Κισάμου (τέσσερις ήττες) 4.    
5η αγωνιστική: ΟΑΧ – Αρκάδι (26-50 στον α´ γύρο), Α.Ο. Ακρωτηρίου – Α.Ο. Κισάμου (56-32).
Β´ ΟΜΙΛΟΣ (4η αγωνιστική): Αγ.Νικόλαος-Ηράκλειο 16-70, Ιεράπετρα-Εργοτέλης 40-47, ρεπό είχε ο Ηρόδοτος.
Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Ηρόδοτος* και Ηράκλειο* (με τρεις νίκες) από 6, Ιεράπετρα (μια νίκη-τρεις ήττες) 5, Εργοτέλης* (μια νίκη-δυο ήττες) 4, Αγ. Νικόλαος* (τρεις ήττες) 2. Οι ομάδες με * έχουν κάνει το ρεπό τους, ενώ ο Αγ. Νικόλαος έχει έναν μηδενισμό.
5η αγωνιστική (τελευταία α´ γύρου): Ηράκλειο-Ηρόδοτος, Εργοτέλης-Αγ. Νικόλαος. Ρεπό η Ιεράπετρα.
ΕΦΗΒΟΙ – Α´ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγωνιστική)
Ανδρογέας – Δειλινό 42-71, Εργοτέλης – ΑΓΟΡ θα διεξαχθεί στις 5/12, ρεπό είχε ο Κύδωνας.
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Εργοτέλης* (2 νίκες) και Δειλινό (μια νίκη-2 ήττες) από 4, Κύδων* (μια νίκη-μια ήττα) 3, ΑΓΟΡ** (μια νίκη) 2, Ανδρογέας* (δυο ήττες) 1. Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Ανδρογέας έχει ένα μηδενισμό.
4η αγωνιστική: Δειλινό – Κύδων, ΑΓΟΡ – Ανδρογέας, ρεπό ο Εργοτέλης.
Β´ ΟΜΙΛΟΣ – 3η αγωνιστική: Αναγ. Αρκαλοχωρίου – Αγ. Νικόλαος 67-41, ΟΦΗ – Ηρόδοτος 57-52, Ηράκλειο – Ιεράπετρα 68-58.
Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): ΟΦΗ (τρεις νίκες) 6, Ηρόδοτος και Ηράκλειο (με δυο νίκες-μια ήττα) από 5, Ιεράπετρα και Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου (με μια νίκη-δυο ήττες) από 4, Αγ. Νικόλαος (τρεις ήττες) 3.
4η αγωνιστική:  Αναγ. Αρκαλοχωρίου – ΟΦΗ, Ηράκλειο – Αγ. Νικόλαος, Ιεράπετρα – Ηρόδοτος.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑΣΚ: Σε οικονομικά θέματα αναφέρθηκαν οι διοικούντες της ΕΚΑΣΚ στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν στα γραφεία της Ένωσης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου “….μέχρι και σήμερα (22/11) δεν έχουν παραδοθεί από το προηγούμενο Δ.Σ. τα βιβλία Πρακτικών και Γενικών Συνελεύσεων, τα οποία έχει στην κατοχή του ο πρώην Γενικός Γραμματέας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα και πολλά διαδικαστικά προβλήματα. Τα βιβλία του Ταμείου παραδόθηκαν μόλις το Σάββατο 20-11-10 χωρίς να έχει γίνει ακόμα επίσημη παράδοση-παραλαβή, ενώ υπάρχει και εκκρεμότητα όσο αφορά την παράδοση στον πρώην Ταμία (για μικρό χρονικό διάστημα) Θανάση Χατζηβασιλείου από τον Ανδρέα Αναγνώστου. Η ΕΚΑΣΚ  οφείλει συνολικά 284.648,70 ευρώ (χωρίς να έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση των παραστατικών), ενώ από την ΕΟΚ έχει λαμβάνει ακόμα μόνο 21.000 ευρώ (από την επιχορήγηση του 2010) και στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης υπάρχουν 7.655,57 ευρώ. Αποφασίσθηκε να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την οικονομική ενημέρωση των Σωματείων και λήψη σχέσεων αποφάσεων. Οι βεβαιωμένες οφειλές της Ένωσης, μέχρι και την ημερομηνία εκλογής της νέας διοίκησης, ήταν: 1. Σωματεία Κρήτης 171.865 ευρώ, 2. Σύνδεσμο Διαιτητών Κρήτης 34.876 ευρώ, 3. Σύνδεσμο Κριτών Κρήτης 26.960 ευρώ, 4. Προπονητές ΕΚΑΣΚ 28.410 ευρώ, 5. Κύπελλα «Νίκη»  6.707,70 ευρώ, 6. Ασφαλιστικές εισφορές-ρύθμιση ΙΚΑ 12.000 ευρώ,  7. Εφορία (ΦΜΥ) 700 ευρώ, 8. Μισθός γραμματέας 1.190 ευρώ, 9. Ταχυδρομική Courier 170 ευρώ, 10. ΟΤΕ-hellasphone 1.100 ευρώ, 11.Nova απολυμαντική 300 ευρώ, 12. Καθαρισμός γραφείων 90 ευρώ, 13. Ενοίκια γραφείων 280 ευρώ. Δηλαδή το σύνολο των οφειλών είναι 284.648,70 ευρώ”.
Ακολούθησε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλία, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε δεκτή η παραίτηση, για λόγους ευθιξίας, του μέλους του, Χρήστου Γκιουζέλη από την θέση του υπεύθυνου του αναπτυξιακού προγράμματος για τον νομό Ηρακλείου, την οποία ανέλαβε ο πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης, Σταύρος Καρλής, που ορίστηκε επίσης και αναπληρωτής ταμίας. Τέλος την ευθύνη του site της ΕΚΑΣΚ θα έχει ο γενικός γραμματέας Βαγγέλης Πλεξουσάκης, μετά από την επιστολή του Γιώργου Βλατάκη, στην οποία εξέφρασε την επιθυμία να διακόψει την συνεργασία του με την ΕΚΑΣΚ. Η  Ένωση ευχαριστεί τον κ. Βλατάκη για τη μέχρι τώρα βοήθειά του, ενώ ευχαριστεί επίσης τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο του γραφείου Τύπου, Αντώνη Παπουτσάκη, ο οποίος παραιτήθηκε των μισθών που του όφειλε η ΕΚΑΣΚ. Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση οικονομικής επιτροπής που εκτός των άλλων θα ασχοληθεί και με την προσέλκυση χορηγών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΑΣΚ: “Ενημερώνουμε τα σωματεία ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε αιτήματος εντός των κανονισμών πρωταθλημάτων, αυτό θα πρέπει να υποβάλλεται μέχρι και ημέρα Τρίτη (5 μμ). Επίσης για αιτήματα κοινής υποβολής των σωματείων, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης τους, η ΕΚΑΣΚ, εφόσον δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες θα δείξει την ανάλογη ευαισθησία. Ακόμα κάνει γνωστό ότι τα παιχνίδια του εφηβικού, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα γίνονται Κυριακή ή και άλλη μέρα της εβδομάδας, ενώ οι ομάδες που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες θα παίζουν Δευτέρα. Εάν όμως δεν έχουν πρόβλημα θα πρέπει να το δηλώσουν στην ΕΚΑΣΚ μέχρι τις 24/11/2010. Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι προπονητές των ομάδων ανδρών και γυναικών που αναγράφονται στο Φ.Α. θα πρέπει να προσκομίζουν στην γραμματεία, πριν τον αγώνα, δελτίο ταυτότητας προπονητή. Παράβαση του όρου αυτού σε περίπτωση ένστασης θα επιφέρει ποινή σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ, όπως αναφέρονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων. Τέλος, το πρωί της Κυριακής 5/12 διοργανώνεται στο Ρέθυμνο  σεμινάριο προπονητών από τον ΣΕΠΚ και η ΕΚΑΣΚ, με διάθεση να συνδράμει, θα προσπαθήσει να ορίσει αγώνες όσων πρωταθλημάτων διεξαχθούν, απογευματινές ώρες´´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα