Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Εκκληση για την προτασία της τίγρης

Αγία Πετρούπολη

Καταστροφική χαρακτήρισε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, την κατάσταση για τις τίγρεις στον κόσμο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Αγίας Πετρούπολης που φιλοξενεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 13 χωρών στις οποίες ζει το αιλουροειδές αυτό.
“Στα πρόθυρα της καταστροφής” μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση όσον αφορά τις τίγρεις στον κόσμο, σημείωσε ο Πούτιν και υπενθύμισε ότι μέσα σε έναν αιώνα ο αριθμός των τίγρεων που ζουν ελεύθερα μειώθηκε κατά τριάντα φορές και σήμερα ανέρχονται σε 3.200. Η ζώνη στην οποία ζουν σήμερα οι τίγρεις αντιπροσωπεύει μόνον το 7% αυτής στην οποία ζούσαν στο παρελθόν.  “Είναι ένα λυπηρό, τραγικό αποτέλεσμα”, σημείωσε ο Πούτιν. Η σύνοδος κορυφής της Αγίας Πετρούπολης θα υιοθετήσει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στον διπλασιασμό του πληθυσμού των τίγρεων ως το 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.