Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Εθνική

Για ´κλίκες´ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα www.gazzetta.gr ο Ελληνας επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γιάννης Αμανατίδης, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Χαριστέα στα αποδυτήρια.
´Στην Εθνική υπήρχαν κλίκες. Είναι πέντε έξι παίκτες που τους βλέπεις κάθε μέρα μαζί και έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στην Εθνική. Οι μισοί δεν μιλούσαν στους άλλους μισούς και έμεναν και κάποιοι που δεν ανήκαν σε κανένα στρατόπεδο και προσπαθούσαν να μιλάνε με όλους´, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αμανατίδης, που ανακοίνωσε το καλοκαίρι την απόφασή του να μην ξαναπαίξει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και επανέλαβε στη συνέντευξη πως αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά για τον ίδιο και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει.
´Ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης και ο Χαριστέας ήταν οι πιο παλιοί και έπρεπε να ηγηθούν. Δεν το έκαναν ποτέ όμως. Όταν έπρεπε να μιλήσουν και να πάρουν πάνω τους την ευθύνη, κοιτούσαν δεξιά κι αριστερά´, δήλωσε ο φορ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης που καυτηρίασε την τακτική να καλούνται και να παίζουν στην Εθνική ποδοσφαιριστές που ήταν ακόμα και εκτός 18άδας στους Συλλόγους τους. ´Δεν το έχω δει πουθενά αυτό, σε καμία ομάδα, σε καμία χώρα! Θέλεις να σου πω ονόματα; Μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε και μόνος του. Δείτε τις 11άδες των αγώνων της Εθνικής και θυμηθείτε ποιοι έπαιζαν στις ομάδες τους. Μα δεν υπήρχε ανταγωνισμός σε εκείνη την ομάδα. Να παίρνεις το αεροπλάνο για να πας να παίξεις με την Εθνική και να ξέρεις ότι οι 10 από τους 11 παίκτες είναι σίγουροι, βρέξει χιονίσει! Και το έλεγαν και μόνοι τους αυτοί οι παίκτες. «Μην ασχολείσαι, εγώ θα παίξω ό,τι και να γίνει». Δεν είχε καμία σημασία αν έπαιζαν στις ομάδες τους….´.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Αμανατίδη, αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν πηγαίνουν στην Εθνική για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, αλλά τον εαυτό τους. ´Να βλέπεις έναν παίκτη που όταν δεν παίζει, κατεβάζει μούτρα μέχρι το πάτωμα και γκρινιάζει διαρκώς για τα πάντα. Και όταν μαθαίνει ότι είναι βασικός στον επόμενο αγώνα, να μεταμορφώνεται στην κυριολεξία. Πλάκες, χαβαλές και αστεία? Είναι το χειρότερο στοιχείο που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Κανένα ενδιαφέρον για την ομάδα! Σιχάθηκα να βλέπω ανθρώπους που πηγαίνουν με το κύμα και να αδιαφορούν για το καλό της ομάδας. Μα δεν πας για τον εαυτό σου στην Εθνική. Πας για την Ελλάδα. Δεν είμαι μαλάκας να πω στον Σκίμπε «γιατί δεν παίζω εγώ και παίζει ο Φάνης». Αφού η ομάδα πάει καλά! Άκουγα παίκτες να γκρινιάζουν όλη τη μέρα: «Γιατί να παίζει ο Μπασινάς; Ο Κυργιάκος να μην παίξει! Να βγει αυτός, να μπω εγώ!». Ρε είστε τρελοί; Το ζήτημα είναι να κερδίζουμε, όχι ποιος παίζει! Η λογική «πάνω απ? όλους η ομάδα» είχε εγκαταλείψει την Εθνική!..´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα