Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διπλή γιορτή Πλατανιά και ΑΟ?Χανιά

Την Κυριακή που μας πέρασε δεν γιόρταζε μόνο η πόλη των Χανίων αλλά και οι εκπρόσωποι του νομού μας στην Γ? Εθνική αφού για πρώτη φορά φέτος κατάφεραν να γευτούν ταυτόχρονα τη χαρά της νίκης. Ετσι απομακρύνθηκαν και οι δύο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πιο αναλυτικά:
Πλατανιάς – Πανηλειακός 1-0
Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πλατανιάς την Κυριακή αφού για πρώτη φορά ανέβηκε πάνω από την διαχωριστική γραμμή λυγίζοντας τον σκληροτράχηλο Πανηλειακό. Ηταν η 5η συνεχή αγωνιστική που παρέμειναν αήττητοι οι “ερυθρόλευκοι” αλλά μόλις η δεύτερη νίκη τους φέτος εξού και η φτωχή βαθμολογική συγκομιδή. Ο χθεσινός αγώνας είχε δύο όψεις. Στο α´ 45λεπτο οι χανιώτες δεν πίεσαν ιδιαίτερα και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Πύργου όχι μόνο να κρατήσει εύκολα το “0” αλλά να δημιουργήσει και 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις. Το σκηνικό αυτό άλλαξε άρδην στην επανάληψη αφού οι παίκτες του μάλλον κατάλαβαν ότι μετά τον προηγούμενο αγώνα με τον Κεραυνό κινδύνευαν να πετάξουν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία να ανασάνουν βαθμολογικά. Πράγματι μέχρι το 60´ ήταν καταιγιστικοί βρίσκοντας τον τρόπο να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά και τα… δοκάρια του ενώ στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο του αγώνα μην αφήνοντας τον Πανηλειακό να γίνει απειλητικός.
Φάσεις-γκολ:
Στο 5´ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κατσικοκέρη ως οφσάιντ ενώ στο επόμενο λεπτό από συνδιασμό Κίτσα – Μπελεβέτη και Κατσικοκέρη ο τελευταίος πάσαρε στον Μαρτσάκη που σούταρε για να αποκρούσει ο Μανωλόπουλος. Στο 15´ από σέντρα του Μπράβου ο Θωνιάτης έπιασε κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Λιούρδης και δύο λεπτά αργότερα ο Μπρης αστόχησε σε κεφαλιά από σέντρα του Αντωνόπουλου. Στο 27´ το σουτ του Μπελεβέτη το μπλόκαρε ο Μανωλόπουλος και στην επόμενη τελευταία φάση του α´ μέρους (28´) ο παίκτης των γηπεδούχων αστόχησε έπειτα από πάσα του Κίτσα.
Ενας άλλος Πλατανιάς εμφανίστηκε στην επανάληψη και μέσα σε 10 λεπτά βρήκε δίχτυα, είχε τρία δοκάρια ενώ δεν του δόθηκε και πέναλτι!
Συγκεκριμένα στο 50´ μπορεί ο Μανωλόπουλος να απέκρουσε το σουτ του Κατσικοκέρη όμως υπήρχε καθαρό τράβηγμα στον επιθετικό των χανιωτών από τους αμυντικούς χωρίς να δοθεί η παράβαση.
Στο 52´ το σουτ του Μπαξεβάνη έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Παπαδημητρίου ο Μπαξεβάνης σημάδεψε αυτή τη φορά με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι. Στο 55´ δε ήταν το αριστερό δοκάρι που σταμάτησε τον Μπαξεβάνη αλλά στη συνέχεια ο Κατσικοκέρης πήρε το ριμπάουντ και λύτρωσε τους γηπεδούχους.
Ακόμα στο 90´ το σουτ του Αργέντη κόντραρε για να φύγει η μπάλα κόρνερ ενώ ο Πανηλειακός στο διάστημα αυτό είχε να επιδείξει μονάχα στο 80´ μία αξιόλογη φάση όταν από το φάουλ του Αντωνόπουλου ο Τσουκαλάς έπιασε κεφαλιά άουτ.
Μέτρια η διαιτησία του ηρακλειώτη Μουρτζάκη που αρνήθηκε το πέναλτι στο 50´ αλλά και του α´ βοηθού Μαυραντωνάκη
Πλατανιάς: 12. Λιούρδης, 17. Μουνάφο, 32. Παπαδημητρίου, 66. Παληγεώργος, 4. Τζανής, 14. Πότσι, 26. Μπελεβέτης (69´, λ.τρ. 19. Τσοντάκης), 7. Μαρτσάκης, 9. Κατσικοκέρης, 23. Κίτσας (87´, 16. Χριστουλάκης), 28. Μπαξεβάνης (75´, 77. Αργέντης). Πάγκος: 11. Λούκεζ, 18. Μιρτσέτα, 22. Μπάτζιο, 30. Βλαχάκης
Πανηλειακός: 81. Μανωλόπουλος, 3. Αντωνόπουλος, 6. Θωνιάτης, 7. Παπαγεωργίου (61´, 11. Βλαστός), 8. Δούλος, 9. Μπρης, 10. Μπράβος (73´, 31. Νικολόπουλος), 25. Παπαδόπουλος, 26. Γεωργόπουλος (64´, 27. Μενίκου Ντ.), 33. Κολόκας, 99. Τσουκαλάς
Ασπρόπυργος – ΑΟ Χανιά 0-2
Περισσότερα από 15 χρόνια περίμενε ο ΑΟΧ για να πανηγυρίσει ένα διπλό στη Γ´ Εθνική κάτι που κατάφερε την Κυριακή στον Ασπρόπυργο με 0-2 και δίνοντας μία πολύ μεγάλη νότα αισιοδοξίας για την συνέχεια απομακρύνοντας παράλληλα τα μαύρα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες 4 αγωνιστικές εξαιτίας της φτωχής συγκομιδής των δύο βαθμών. Από την 2η αγωνιστική της περιόδου 1995-96 (φθινόπωρο 95) όταν είχε νικήσει με γκολ του Θ. Δημόπουλου μέσα στον Αγ. Νικόλαο. Τώρα με κορυφαίο τον Τσάτσο που έπαιξε περισσότερο προωθημένος και έβαλε την σφραγίδα του και στα δύο τέρματα οι χανιώτες διέκοψαν το φετινό αρνητικό σερί και με το τρίποντο αυτό βγήκαν από τη ζώνη υποβιβασμού. Σίγουρα εμφανίστηκαν βελτιωμένοι απέναντι σε ένα τραγικό αντίπαλο και ειδικά στο β´ ημίχρονο πίστεψαν ότι μπορούσαν να πάρουν πολύ περισσότερα από τον ένα βαθμό. Πράγματι στο 55´ ο Τσάτσος κέρδισε πέναλτι από τον Καραπαναγιώτη το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τσεσμελής ανοίγωντας το σκορ ενώ στο 68´ ο Τσάτσος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσούπρα και πέτυχε το τελικό 0-2.
Στο α´ μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν μερικές καλές στιγμές όπως το σουτ του Ανδρεάδη στο 35´ (άουτ) και του Παπακαστρίτσιου στο 45´ (απέκρουσε ο Σαχσανίδης) ενώ στο β´ μέρος κράτησαν πολύ εύκολα τη νίκη και… τελείωσαν και τον αντίπαλο προπονητή Κ. Μίχα. Εκτός του Τσάτσου στους κορυφαίους περνούν οι Τσεσμελής, Βουρβαχάκης ενώ γενικά όλοι στάθηκαν αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Αρκετά καλή η διαιτησία του ευβοιώτη Φώτη.
Ασπρόπυργος: Σαχσανίδης, Γανωτής, Αγγος, Κριαράς (53´ Κουτσοδήμος), Καραπαναγιώτης (60´ Τσούπρος), Αλημπασης, Σπίνουλας, Παπανικολάου, Λύγγος, Σαββίδης, Λέντας (69´ Νταφόπουλος).
ΑΟ Χανιά: Συροκάκης, Παπακαστρίτσιος, Μποχώνης, Ιασωνίδης, Ανυφαντάκης, Σελινιωτάκης (85´ Μποτωνάκης), Βουρβαχάκης, Αντωνόπουλος, Τσεσμελής, Ανδρεάδης (79´ Νικηταράς), Τσάτσος (81´ Τριχιάς). Πάγκος: Τσιτλακίδης, Κουλάκης, Δρακάκης, Καλογεράκης.
* Πολυβόλα ξανά οι γυναίκες:
Ενα ακόμα περίπατο έκανε η γυναικεία ομάδα του ΑΟΧ στην Κω νικώντας το Σάββατο τον τοπικό Κωακό Φιλινο με 0-8. Σκόραραν οι: Σαρρή 3, Μανωλίτση 2, Καραμουσαδάκη 2, Μαυροματίδη. Περισσότερα και φωτό στο αυριανό μας φύλλο.
ΒΑΡΙΕΣ ΗΤΤΕΣ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Ακρίτας – Ρούβας 0-5
Η …κακή μέρα από το πρωί φάνηκε για τον Ακρίτα που μόλις στο 7´ δέχθηκε το πρώτο γκολ με πέναλτι και έμεινε με δέκα παίκτες. Ετσι η ομάδα της Γέργερης που είχε σε μεγάλη μέρα τον Φουκαράκη, που πέτυχε καρέ των γκολ, πέρασε πολύ πιο εύκολα από τον Βάμο και μπήκε για τα καλά σε τροχιά ανόδου. Στο 7´ λοιπόν ο Σηφακάκης τράβηξε τον Ανδρεαδάκη μέσα στην περιοχή και είδε την κόκκινη για να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι ο Φουκαράκης ανοίγωντας το σκορ.
Στο 31´ ο Φουκαράκης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων και αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Στο 56´ ο Π. Πετράκης έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει αφού ο Χριστοδουλάκης απομακρύνουν για να διώξουν οι αμυντικοί και σαν να μην έφθανε αυτό για τον σύλλογο του Αποκόρωνα στην αντεπίθεση δέχθηκαν το 3ο γκολ πετώντας λευκή πετσέτα. Δράστης ο… συνήθης ύποπτος Φουκαράκης στο 57´ με κοντινό πλασέ από ωραία ατομική ενέργεια και ασίστ του Αντωνάκη. Ο Ανδρεαδάκης στο 64´ με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-4 και στο 70´ έπειτα από κόρνερ ο Φουκαράκης με κεφαλιά έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του κλείνοντας το σκορ.
Μέτρια η διαιτησία του λασιθιώτη Σωτηριάδη με τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι ειδικά στις κάρτες χρησιμοποίησε δύο μέτρα και σταθμά.  
Ακρίτας: 1. Σαπουνάκης, 2. Κονονέγκο, 3. Καγλατζής (65´, 15. Καστρινάκης), 4. Ροζάκης, 5. Κελαϊδής, 6. Χαλκιαδάκης, 7. Μάνος, 8. Σηφακάκης, 9. Καραδάκης (46´, 12. Πετράκης Π.), 10. Ορφανός (57´, 17. Πετράκης Μ.), 11.  Σφυρής. Πάγκος: 13. Παπαδάκης, 14. Νενεδάκης, 16. Ν. Θεοδωρακάτος, 18. Συγγελάκης
Ρούβας:  1. Χριστοδουλάκης, 2. Γιαννακάκης, 3. Λαγουδάκης, 4. Αναγνωστάκης  (76´, 12. Χαραλαμπάκης), 5. Αργυράκης, 6. Πατέλης, 7. Αντωνάκης, 8. Κουτσάκης, 9. Φουκαράκης (83´, 18. Ταμάμης), 10. Ανδρεαδάκης, 11. Βαρούχας (73´, 14. Ξυλούρης)
Ηροδοτος- Πανακρωτηριακός 4-0
Για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας ο Πανακρωτηριακός δεν μπόρεσε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα αλλά ούτε και να αποφύγει μία βαριά ήττα αν και φωνάζει για ένα γκολ που του ακυρώθηκε στο 1-0.
Μόλις στο 8? ο Φωτόπουλος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης λίγα λεπτά αργότερα απέτυχε να νικήσει σε τετ ? α ? τετ τον Τσικοβάνη. Στο 20? ο Χαντζής είχε κεφαλιά στο δοκάρι, ενώ στο 22? ακυρώθηκε γκολ του Ζαφείρη ως οφ ? σάιντ. Ακυρωθέν γκολ είχαμε κι από την πλευρά του Πανακρωτηριακού στο 30? για επιθετικό φάουλ του Αδαμόπουλου στον Κάργατζη που όπως λένε οι χανιώτες μόνο ο διαιτητής είδε. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες τους στο πρώτο μέρος με τους Αδαμόπουλο και Μιχαλακόπουλο χωρίς ωστόσο να ισοφαρίσουν.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρόδοτος ανέβασε ρυθμούς και έκτος από το ότι «κλείδωσε» το παιχνίδι πρόσφερε θέαμα στον κόσμο που το παρακολούθησε.
Στο 50? μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδάκη ο Μαυρίδης με κεφαλιά «έγραψε» το 2 ? 0, ενώ ο Φωτόπουλος απέτυχε να κάνει το 3 ? 0 πέντε λεπτά αργότερα σε πλασέ μέσα από την περιοχή. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 70? με πλασέ του Ζαφείρη μετά από μεταβίβαση του Παπαδάκη, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 80? με σουτ του Καραφωτιά από πάσα του Φράγκου.
Η διαιτησία του κ. Σταυρουλάκη από το σύνδεσμο Ρεθύμνου ελέγχεται για το ακυρωθέν τέρμα στο 30´.
Ηρόδοτος: Κάργατζης, Δροσάκης, Κοντοζής, Μαυρίδης, Χαντζής (65? Ανδρεαδάκης), Διγενής, Φωτόπουλος (87? Ατσαλης), Φράγκος, Ζαφείρης, Παπαδάκης (72? Καραφωτιάς), Μαγάκης.
Πανακρωτηριακός: Τσικοβάνης, Περράκης, Αδαμόπουλος, Καμίδης (65? λ.τρ. Μαυριγιαννάκης), Καβακόπουλος, Σεληνιωτάκης, Παπαδομανωλάκης (81? Μιχαήλ), Κριάρης (54? Δαμανάκης), Λιονάκης, Μιχαλακόπουλος, Ράπτης. Πάγκος: Νικολαΐδης, Σοφιανόπουλος, Παπαδάκης, Ορφανουδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα