Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Άθλεση πρωταθλήτρια Κρήτης στο βόλεϊ νεανίδων
Τον φετινό παγκρήτιο τίτλο στο βόλεϊ νεανίδων κατέκτησε η Άθλεση, σημειώνοντας τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια της διοργάνωσης που έγινε το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, με τη μορφή τουρνουά ενός γύρου. Ο Κύδωνας κατατάχθηκε 4ος στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε, έχοντας απολογισμό μια νίκη (3-1 σετ την Μεσσαρά)- δυο ήττες (0-3 από ΓΕΗ και Άθλεση). Αναλυτικότερα οι αγώνες σ´ επόμενο φύλλο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Κατευθείαν στα? βαθιά ο Φερέιρα

Αθήνα
Κατευθείαν στα? βαθιά πέφτει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα που καταστρώνει τα σχέδια για τον αυριανό αγώνα των ´πρασίνων´ με τη Μπαρτσελόνα για το Champion?s League.
Ο Φερέιρα δείχνει διάθεση να αλλάξει αρκετά πράγματα στο «τριφύλλι», κάτι που φαίνεται και από τα πρώτα σχήματα που χρησιμοποιεί στις προπονήσεις.
Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επανέρχεται στα χαφ ο Κατσουράνης, με το σύστημα να γίνεται και πάλι 4-2-3-1 και τον Κατσουράνη να επιστρέφει στη μεσαία γραμμή.
Ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική σκοπεύει να ρίξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και στην προπόνηση της Δευτέρας άφησε να φανούν οι πρώτες σκέψεις του για την 11άδα. Το σχήμα, που ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του, ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αναμένεται να είναι το 4-2-3-1, με τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Καντέ, να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας.
Ο τελευταίος επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας αντί του Κατσουράνη, που επανέρχεται στη μεσαία γραμμή. Ο Έλληνας μέσος θα έχει παρτενέρ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ την τριάδα θα συμπληρώνει ο Στέργος Μαρίνος, που θα αγωνίζεται όμως περισσότερο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Από κει και πέρα, αριστερά θα παίξει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ πίσω από τον Σισέ θα αγωνιστεί ο Λουίς Γκαρσία.
ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ
Στόχος του Πορτογάλου, είναι το ποδόσφαιρο κατοχής και για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί η ομάδα να πρεσάρει ψηλά, ακριβώς όπως αγωνιζόταν η Πόρτο. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, είναι και πολύ πιθανό ο Μαρίνος (είτε ο Σιμάο) να πάρουν θέση στη μεσαία γραμμή ως παρτενέρ του Κατσουράνη, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να οπισθοχωρεί σε ρόλο κλασικού κόφτη.
ΑΤΟΜΙΚΟ Ο ΛΕΤΟ
Στα της προπόνησης, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ τα οποία εκτελούσαν εναλλάξ ασκήσεις με πάσες και ασκήσεις κατοχής της μπάλας, στην άσκηση 5-2.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα σε μικρό χώρο και έμφαση στην τακτική. Όπως ήταν αναμενόμενο, εκτός έμεινε και πάλι ο Λέτο, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Αύριο το β? ημίχρονο
με Ολυμπιακό

Αθήνα
Αύριο θα συνεχιστεί στο Παγκρήτιο στάδιο ο αγώνας της 10ης ημέρας του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε διακοπεί στο ημίχρονο. Σε δηλώσεις του στον «NovaΣπορ FΜ 94,6», ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» Σήφης Δασκαλάκης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστούμε αλλαγές. Θα δώσουμε το 100% για 45 λεπτά. Είναι περίεργο αυτό και δεν μου έχει ξανατύχει. Είναι λίγος ο χρόνος, ίσως μπορέσουμε να κλέψουμε κάτι».
Αναφερόμενος στη βαθμολογική θέση του Εργοτέλη και στις απώλειες βαθμών στα εντός έδρας παιχνίδια, τόνισε: «Είναι εντελώς συγκυριακή και πλασματική. Το τέλος του πρώτου γύρου θα μας βρει σε πολύ καλύτερη θέση. Δεν διαθέτουμε μια καυτή έδρα, αλλά στο Παγκρήτιο, εκτός του πρώτου αγώνα που χάσαμε από τυχερό γκολ του Αστέρα Τρίπολης, χάσαμε από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Στη συνέχεια έρχονται παιχνίδια στην έδρα μας, με Κέρκυρα και Πανσερραϊκό, όπου θα έχουμε ευκαιρίες να αποδείξουμε την αξία μας και να πάρουμε βαθμούς που χρειαζόμαστε».

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κηδεύτηκε
ο Τάκης Χασήρ
Θεσσαλονίκη
Στην τελευταία του κατοικία ´αναπαύεται´ από χθες το πρωί ο παλαίμαχος αθλητικός συντάκτης Τάκης Χασήρ, όπως ήταν γνωστός στην αθλητική κοινωνία ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χασηρτζόγλου, που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 90 ετών από φυσικά αίτια. Ο Δημήτριος Χασηρτζόγλου γεννήθηκε το 1920 στην Ξάνθη και ήταν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 1971. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Στάδιο», «Αθλητικά Νέα», «Δράση», Αθλητική Ηχώ», Ελληνικός Βορράς», «Εσπερινή Ώρα», «Ελευθεροτυπία» και «Λαϊκή Φωνή».
ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ
Ισοπαλία ο ΟΦΗ
Αθήνα
Χωρίς νικητή έληξε χθες η αναμέτρηση της Καισαριανής ανάμεσα στον Εθνικό Αστέρα και τον ΟΦΗ (0 – 0). Η ομάδα του Ηρακλείου έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα στον πόντο. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο ΟΦΗ ´έπιασε´ στη δεύτερη θέση τον Παναιτωλικό.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα