Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

?Σε καλό δρόμο η Ελλάδα?

Φρανκφούρτη
Οι προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης του ελλείμματος είναι σε καλό δρόμο, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο, στη Φρανκφούρτη.
«Είμαι πολύ ευτυχής επειδή που βλέπω ότι είναι σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πραγματική τόλμη και κάνει ό,τι πρέπει να κάνει», τόνισε ο κ. Στρος Καν.
«Μετά την κρίση η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να παραμείνει ίδια με πριν», σημείωσε και ζήτησε περισσότερη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Στρος Καν εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να επιλύσουμε τα προβλήματα ένα προς ένα και να οραματιστούμε το επόμενο σύστημα, το οποίο δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στη συνεργασία».  Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ευρωζώνη, η οποία βρίσκεται σε αναταραχή λόγω της ιρλανδικής κρίσης, ο κ. Στρος Καν εκτίμησε πως «τα εθνικά συμφέροντα μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με αυτά της Ευρωζώνης στο σύνολό της».
Πρέπει, όμως, τα μέλη του ευρώ να «εργάζονται από κοινού» και να αντιλαμβάνονται ότι όσο «[η ζώνη] διευρύνεται», τόσο πρέπει να μοιράζονται και τις ευθύνες.
Τέλος, ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι «απολύτως απαραίτητη η ενίσχυση της ανάπτυξης, ακόμη και εάν συνεπάγεται ορισμένες παρενέργειες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα