Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Αθήνα
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος αναπτυξιακός νόμος με πρόβλεψη να ψηφιστεί μέχρι τέλος του 2010.
Αναμένεται να είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον προηγούμενο τόσο στο καθεστώς κινήτρων ή τις επιδοτήσεις και τις κρατικές ενισχύσεις είτε στις φορολογικές απαλλαγές και ταυτόχρονα θα εγκαθιδρύει κανόνες απόλυτης διαφάνειας.
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο προσχέδιο προϋπολογισμού σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα αντικοινωνικό προσχέδιο και ότι με την πολιτική της οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ύφεση και ανεργία.
«Ο αναπτυξιακός νόμος δεν είναι πανάκεια στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα για αυτό και παράλληλα δρομολογούμε και άλλες πρωτοβουλίες για να ενισχύσουμε το επενδυτικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Ρήγας.
Ο κ. Παπαδημούλης έδωσε έμφαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει τις χειρότερες επιδόσεις με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι 23η στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων.
«Πρέπει να τρέξετε με μεγάλη ταχύτητα γιατί η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και την ανεργία», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ καυτηρίασε τόσο τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής όσο και την καθυστέρηση στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, που όπως είπε, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα ψηφιστεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
Απαντώντας, ο κ. Ρήγας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ούτε εφησυχασμένη ούτε ευχαριστημένη τόσο με τους ρυθμούς ανάπτυξης όσο και με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ».
Ωστόσο, όπως είπε, «έγιναν σημαντικά βήματα για να αλλάξει το καθεστώς ακινησίας που υπήρχε τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε ότι το 2011 θα δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες και για την απορρόφηση των ΕΣΠΑ και για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα