Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απονομή βραβείων

Η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική τελετή στη Στοά του Βιβλίου, τα Βραβεία UNICEF 2010 σε σχολεία της χώρας αλλά και σε συνεργάτες της για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών και του έργου της Οργάνωσης.
Τα βραβεία στους μαθητές και τα σχολεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μέσα από το οποίο τα παιδιά των Δημοτικών δημιούργησαν βιβλία και εφημερίδες και των Νηπιαγωγείων ζωγράφισαν αφίσες για το πώς τα ίδια αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους.
Η φιλία, η αλληλεγγύη, η υγεία και περίθαλψη, το σχολείο, το γέλιο και η χαρά είναι μερικά από τα θέματα που αναδεικνύουν τα παιδιά μέσα από τα έργα τους.
Τιμήθηκαν, επίσης, φέτος από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF: Η επικεφαλής της εκστρατείας καταπολέμησης του μητρικού και νεογνικού τετάνου, κα Ελευθερία Αρβανιτάκη και οι εταιρείες Diners Club και Procter & Gamble για την πολύχρονη προσφορά τους στην προστασία των παιδιών μέσω της σημαντικής υποστήριξής τους στα προγράμματα της UNICEF.
Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας, ενώ συμμετείχαν προσωπικότητες που προάγουν τα Δικαιώματα των Παιδιών στη χώρα μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα