Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
Μήνυμα σε Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη
Αθήνα
Μήνυμα στους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Θόδωρο Ρουσόπουλο ότι η πόρτα της ΝΔ παραμένει κλειστή, παρά την απόφαση της Βουλής να μην παραπεμφθούν στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Βατοπεδίου, έστειλε την Τετάρτη η Ρηγίλλης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ´Το Βήμα´, ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο ερώτημα εάν τίθεται θέμα επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θύμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε κάνει τις σχετικές δηλώσεις, «εδώ έξω, στην είσοδο του κόμματος, μίλησε για πολιτικές συμπεριφορές, δεν είχε αναφερθεί σε ποινικά θέματα». «Οι δηλώσεις του προέδρου ισχύουν πάντοτε», τόνισε. Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Γιώργου Βουλγαράκη. «Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει σοβαρές τοποθετήσεις. Δεν θέλω να μιλήσω επειδή εκείνος φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης. Όλα μπορεί να γίνουν. Εδώ ο κ. Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ», δήλωσε στον σταθμό Real FM. Παράλληλα, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ανακοινώνει το νέο κόμμα η Ντ. Μπακογιάννη
Αθήνα
Με νέο αίμα κατά 80%, αλλά και με παλιά, δοκιμασμένα και άφθαρτα πρόσωπα κατά το υπόλοιπο 20% υπόσχεται η Ντόρα Μπακογιάννη ότι θα είναι το κόμμα της, την ίδρυση του οποίου θα ανακοινώσει την Κυριακή. Οι πυρετώδεις προετοιμασίες κορυφώνονται, ενώ η προσοχή της Ρηγίλλης στρέφεται στις «αποσκιρτήσεις» βουλευτών της προς το νέο πολιτικό μόρφωμα. Γι´ αυτό και συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι επαφές και τα σχόλια της κας Μπακογιάννη στην κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπως αναφέρει «Το Βήμα». Κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό την ονομασία του νέου κόμματος, η κα Μπακογιάννη τηρεί προσεκτική στάση ως προς το θέμα τυχόν προσχωρήσεων «γαλάζιων» βουλευτών στο κόμμα της καθώς δεν θέλει να χρεωθεί κάποια «ρετσινιά» για μια (νέα) αποστασία, η οποία θα παραπέμπει συνειρμικά στο πολυτάραχο 1965 και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πατέρας της Κ. Μητσοτάκης στην αποστασία των βουλευτών της Ενωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου. Σε κάποια από τις συζητήσεις της άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια έχει δώσει «γραμμή» να μην παρουσιαστεί κάποιος βουλευτής στην ιδρυτική εκδήλωση.
Η κα Μπακογιάννη βρισκόταν από νωρίς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και συναντήθηκε με την Ελσα Παπαδημητρίου και τον Αθ. Γιαννόπουλο. Διαχυτική και ευδιάθετη, η ανεξάρτητη βουλευτής συνομίλησε στους διαδρόμους και στο καφενείο της Βουλής με διάφορους βουλευτές της ΝΔ καθώς και με κάποιους εκ των εγκαλουμένων πρώην υπουργών, όπως ο Γ. Βουλγαράκης κ.ά. Ακούστηκε μάλιστα να λέει σε ορισμένους από αυτούς μετά τις ομιλίες τους: «Σε άκουσα, ήσουν δυνατός». Η κα Μπακογιάννη δεν αποχώρησε από την ψηφοφορία, όπως έπραξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά παρέμεινε και ψήφισε.
Σε κουβέντα της με δημοσιογράφους σχετικά με το υπό αναγγελία κόμμα της είπε ότι «υπάρχει μεγάλη κρίση αντιπροσώπευσης» και ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός «έρχεται να ´αξιοποιήσει´ το φθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Περαιτέρω ανάπτυξη
ελληνοβουλγαρικών σχέσεων

Σόφια
Τα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη ενισχυμένων ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, στον οικονομικό τομέα, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού επιχειρηματικού Φόρουμ. Το Φόρουμ διεξάγεται στη Σόφια με τη συμμετοχή πάνω από 200 μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις δύο χώρες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως παρά τη διεθνώς δύσκολη οικονομική συγκυρία, το επίπεδο των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων διευρύνεται σταθερά σε μεγάλο εύρος τομέων, όπως ενδεικτικά στον εμπορικό – οικονομικό, τον τουριστικό, τον επενδυτικό, τον ενεργειακό κ.λπ.
Αναφέρθηκε στις ελληνικές άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ), επισημαίνοντας πως καταλαμβάνουν σήμερα την 4η θέση στο σύνολο των ΑΞΕ στη Βουλγαρία.
Τέλος, υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις έχουν κάνει θετικό και παράλληλα ποιοτικό άλμα, με αποτέλεσμα οι δύο φίλες χώρες να μετεξελιχθούν σε στρατηγικούς εταίρους και να δημιουργήσουν ένα πολύτιμο παράδειγμα καλής γειτνίασης και αμοιβαίας εκτίμησης για την ευρύτερη περιοχή.
«Στοιχείο – κλειδί» στην επίσκεψη του κ. Παπούλια στη Σόφια χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόεδρος, Γκεόργκι Παρβάνοφ, το ελληνοβουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ.
Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, η οικονομική κρίση δεν επηρέασε ουσιαστικά ούτε προκάλεσε δονήσεις, όπως τόνισε, στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Παρβάνοφ υπογράμμισε ότι αυτή είναι μια καλή είδηση.

Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
Αλλαγές στο θέμα
χορήγησης ασύλου

Αθήνα
Αλλαγές στο θέμα της χορήγησης ασύλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, λέγοντας: «Γυρίζουμε σελίδα στον τρόπο χορήγησης ασύλου και πλέον η Ελλάδα δεν θα χορηγεί άσυλο σε λευκό χαρτί. Το μήνυμά μας προς όλο τον κόσμο και στις χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι σαφές και καθαρό: η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Και στα θέματα ασύλου και παράνομης μετανάστευσης θα έχει απόλυτο σεβασμό και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις συνθήκες αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παπουτσής, εκκρεμούν άνω των 50.000 αιτήσεων για διάφορα στάδια παραμονής και ασύλου.
Ο νέος νόμος παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ δημοσιεύτηκε και σχετικό προεδρικό διάταγμα, με στόχο, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, νε μπει τέρμα στην περίοδο των μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, με στόχο να επικρατήσει τάξη και νοικοκύρεμα σε όλες τις πόλεις της χώρας και ιδιαίτερα στην Αθήνα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αδειάζει την Αθήνα από παράνομους μετανάστες, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Δεν βάζουμε ούτε τον ένα τίτλο ούτε τον άλλο, αλλά καλύτερα είναι να πούμε ότι γυρίζουμε σελίδα και δεν θα ανεχθούμε αυτά που γίνονταν ως τώρα. Από τη μια πλευρά την εκμετάλλευση των παράνομων μεταναστών από τα κυκλώματα και παράνομους εργοδότες και από την άλλη προκλήσεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα