Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταθμός Μονάχου – Σταθμός Ιστανμπούλ

Κύριε διευθυντά,

πρόσφατα συζητήθηκε στις ειδήσεις ότι Έλληνες νέοι και άνεργοι ζητούν εργασία στη γειτονική Τουρκία. Είχε προηγηθεί βέβαια πριν μήνες η ανακοίνωση ότι Έλληνες πτυχιούχοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό μη υπάρχουσας τέτοιας στην Ελλάδα. Και όλα αυτά με την προτροπή του Ελλαδικού κράτους. Ενός κράτους ανίκανου να διοικήσει αυτή τη χώρα. Θυμήθηκε τις δεκαετίες του πενήντα και εξήντα, που ανίκανο να θρέψει τα παιδιά του τα έστελνε εργάτες στα εργοστάσια της Γερμανίας. Κατοχή, εμφύλιος, αντικομμουνιστική υστερία και κομματικοκρατία. Τότε δικαιολογούνταν. Τώρα όμως; Τρεις δεκαετίες μία πλασματική ευμάρεια, οικονομική υποτίθεται και όλα μέσα σε λίγους μήνες όλα αποδείχτηκαν ψεύτικα. Αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, στην Ελλάδα δεν είναι το αποτέλεσμα ενός απρόβλεπτου οικονομικού κραχ, όπως προσπαθούν να μας υποβάλλουν οι κατεστημένες πηγές πληροφόρησης.
Η οικονομική κρίση έχει γίνει ο πολιορκητικός κριός μέσα στο πλαίσιο μιας «στρατηγικής οικονομικής επίθεσης» ενάντια στην ύπαρξη της μεσαίας τάξης, της δημοκρατίας και των εθνικών κρατών σε όλον τον κόσμο. Οι επικυρίαρχοι έχουν μετατρέψει το χρηματιστήριο και την οικονομία σε ´όπλα μαζικής καταδυνάστευσης´, όπως λέει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας De Graw στο βιβλίο του «Ο δρόμος διαμέσου του 2012».
«Γι? αυτό θα πρέπει όλοι και όλες να κατανοήσουμε καλά ότι σκοπός της τρόικας είναι να μας διαλύσουν ως λαό, με όπλο την οικονομική εξαθλίωση, την καταστροφή του κοινωνικού ιστού και το σβήσιμο της ιστορικής μας μνήμης και της εθνικής μας παράδοσης και πολιτισμού» Μίκης Θεοδωράκης.
Η φασιστική ελίτ του ΔΝΤ και των διεθνών τραπεζιτών, αφού κατέλαβαν τις χώρες του Τρίτου Κόσμου και του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ, τώρα επιτίθεται κατ? ευθείαν στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες και στα τελευταία οχυρά της αστικής δημοκρατίας. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται τόσο η εργατική τάξη της Δυτικής Ευρώπης όσο και της Αμερικής.
Το ελληνικό πείραμα είναι ένα κομβικό ανοιχτό μέτωπο στη σκακιέρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης: μνημόνιο, τοκογλύφοι, αφαίρεση εθνικής κυριαρχίας, κάρτες του πολίτη, ΜΑΤ και χημικά, μείωση της στήριξης του δημοσίου στον τομέα της περίθαλψης και όλες οι εγκληματικές πολιτικές που βιώνουμε.
Σε μια προσπάθεια να αποσοβηθεί μια οργανωμένη εξέγερση, τα καθεστωτικά Μίντια ήδη κλιμακώνουν τις προπαγανδιστικές τους προσπάθειες για να ενοχοποιήσουν, να διασπάσουν και να συγχύσουν τον λαό.
«Αυτή η προπαγανδιστική προσπάθεια είναι ένα προσωρινό μέτρο μόνο και δεν θα αρκέσει μακροπρόθεσμα. Καθώς η οικονομία θα συνεχίσει να καταρρέει, η τραπεζική ελίτ κινδυνεύει να βρεθεί εκτός παιχνιδιού εξαιτίας της απληστίας της.
Οπότε θα στραφούν στη φυσική – στρατιωτική βία για να δυναστεύουν τους λαούς που δεν θα μπορούν πλέον να ελέγχονται μόνο με τη προπαγάνδα και οικονομικό καταναγκασμό», επισημαίνει ο D. De Graw.

Κων/νος Κ. Κνιθάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα