Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Την Κυριακή είναι η ώρα της αλήθειας?

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των αυριανών επαναληπτικών εκλογών εκφράζει σε άρθρο του με τίτλο ´Την Κυριακή είναι η ώρα της αλήθειας´, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.
Παράλληλα τονίζει: ´Είμαστε αισιόδοξοι γιατί εμπιστευόμαστε την κοινή λογική, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους του τόπου μας´.
Συγκεκριμένα το άρθρο του κ. Αρχοντάκη έχει ως εξής:
´Το δίλημμα που τίθεται στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής για το αξίωμα του δημάρχου Χανίων είναι ουσιαστικό και ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου μας.
Δυστυχώς η πλειοψηφία των πολιτών του νέου Δήμου Χανίων δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για τις αλλαγές που φέρνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο «Καλλικράτης» και θεωρούν ότι πρόκειται απλά για μια αλλαγή μεγεθών.
Ο δημόσιος διάλογος που έγινε την προεκλογική περίοδο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων κατευθύνθηκε σκοπίμως από την πλευρά του κ. Σκουλάκη (με τη βοήθεια φιλικού τηλεοπτικού μέσου) στην κακόβουλη κριτική για το έργο μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Ελάχιστα γνωρίζουν σήμερα οι πολίτες για τις προγραμματικές θέσεις του κάθε συνδυασμού, για το πώς οραματίζεται o καθένας από μας τα Χανιά του αύριο.
Είναι αλήθεια πως και οι πολίτες δεν ενδιαφέρθηκαν όσο θα έπρεπε για τις δημοτικές εκλογές. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μεγάλη αποχή από τις κάλπες. Και κυρίως οι νέοι, που κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, όπως είναι η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον και οι ελεύθεροι χώροι, η ψυχαγωγία,κ.ά. Η αποχή δεν είναι θέση.
Είδαμε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, από την πλευρά του κ. Σκουλάκη, μια άνευ προηγουμένου παρασκηνιακή κινητοποίηση κομματικών στελεχών και άλλων παραγόντων, που καταγγέλθηκε επώνυμα από στελέχη του ίδιου κομματικού χώρου. Φυσικά όλα αυτά επικαλύφθηκαν από εκδηλώσεις και φιέστες  με υψηλούς καλεσμένους, καθώς το κομματικό συμφέρον πρόταξε την σιωπή.
Όλα αυτά μας θυμίζουν κάτι από παλιά. Όχι και τόσο ευχάριστα. Μας θυμίζουν ένα σκληρό κομματικό πυρήνα που «διαφεντεύει» τον τόπο, που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει το σκοπό του. Μας θυμίζουν όλα αυτά στα οποία έχει αναφερθεί πολλές φορές προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ότι φταίνε για τη σημερινή τραγική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα μας.
Μας θυμίζουν την πελατειακή αντίληψη και το ρουσφέτι που μεσουράνησε τα τελευταία 35 χρόνια, μας θυμίζουν την ταύτιση με πάσης φύσεως συμφέροντα με αντάλλαγμα την εξουσία, μας θυμίζουν το βόλεμα των «δικών» μας και όχι την αξιοκρατία.
Αυτά τα γνωρίζουν οι παροικούντες τα Χανιά και γίνεται συζήτηση καθημερινά σε «πηγαδάκια». Εγώ οφείλω να τα πω δημόσια για τους «ανυποψίαστους» πολίτες και να θέσω το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.
Πως οραματιζόμαστε λοιπόν τα Χανιά την επόμενη μέρα; Να τα διοικεί μια «ομάδα» επαγγελματιών της πολιτικής; Να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου μας ένας σκληρός κομματικός πυρήνας ανθρώπων από το παρελθόν;
Ή θα εμπιστευτούν μια ομάδα ανιδιοτελών ανθρώπων, που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους ή είναι ακόμα και «απολίτικοι» και έχουν καταθέσει τις θέσεις και το όραμά τους για τον τόπο μας;
Εμείς καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους. Να λάβουν υπόψη την προσωπική και την πολιτική διαδρομή καθενός των υποψηφίων. Να λάβουν υπόψη τις προγραμματικές θέσεις του κάθε συνδυασμού και τα πρόσωπα που συνθέτουν το κάθε ψηφοδέλτιο. Να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος ευθύνης.
Και είμαστε αισιόδοξοι γιατί εμπιστευόμαστε την κοινή λογική, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους του τόπου μας. Την Κυριακή είναι η ώρα της αλήθειας´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα