Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

?Οι μεγαλύτεροί μας αποδεδειγμένα δεν διεκδικούν τα δικαιώματά μας?

Απάντηση στον κ. Πλυμάκη για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου στα ´Χανιώτικα νέα´.
Αγαπητέ κύριε Πλυμάκη θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστησή μου που το θέμα έχει συζητηθεί παρόλο που εσείς εκφράζετε αρνητική άποψη, διότι αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος νοιάζεται για τα προβλήματα της παιδείας. Είμαι 17 ετών και πηγαίνω στην 3η Λυκείου στο Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η πλειοψηφία των παιδιών ήταν μαθητές Λυκείου και όχι μαθητές 13 και 14 ετών όπως αναφέρατε. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε πλήρη γνώση του τι κάναμε και αυτή η μικρή διαφορά χρόνων, παίζει μεγάλο ρόλο καθώς όπως είναι φυσικό, οι μαθητές Λυκείου είναι πιο συνειδητοποιημένοι απο τους μαθητές Γυμνασίου. Μάλλον πως ανήκετε στη μειοψηφία των κατοίκων που ντρέπονται, αφού τη στιγμή που ´μπήκαμε´ στην παρέλαση οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να μας χειροκροτούν.
Οι ήρωες το ?40 πολέμησαν για το δικαίωμα της ελευθερίας που έχει κάθε πολίτης για τον ίδιο λόγο ´πολεμάμε´ κι εμείς ως νεολαία για τα δικαιώματά μας, που οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να μας στερήσουν. Είμαι σίγουρος ότι οι ήρωες του ?40 ειναι περήφανοι για εμάς και για τις πράξεις μας, ο κόσμος πρέπει να ξεφύγει από την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. που θέλουν μια νεολαία που δεν ξέρει πότε είπαμε το ΟΧΙ και σε ποιους.
Για την αναφορά σας σε ´καθοδηγητές´ και ´διοργανωτές´, πρέπει να σας πώ πως ως μαθητές ό,τι έχουμε κάνει ως τώρα, το έχουμε κάνει μόνοι μας. Ήμαστε ανεξάρτητοι και μακριά από κινήματα, ομάδες και πολιτικές παρατάξεις. Σεβόμαστε απόλυτα τους αγώνες των προγόνων μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε σε αυτά τα λίγα που έχουμε θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δίκαια αιτήματά μας.
Είμαστε συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι να δεχτούμε τις όποιες κυρώσεις. Το ?40 οι ήρωες διακινδύνευαν τις ζωές τους, εμείς διακινδυνεύουμε τις σπουδές μας, για να ξέρουμε ότι οι επόμενες γενιές τα μικρότερα αδέρφια μας, τα μικρότερα ξαδέρφια μας θα έχουν δωρεάν και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, μιας και οι μεγαλύτεροί μας αποδεδειγμένα δεν διεκδικούν τα δικαιώματα μας.
Τέλος, θέλω να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις των μαθητών και μετά από ψηφοφορία η πλειοψηφία των μαθητών είπε ναι στην κατάληψη και αφότου οι καταλήψεις έγιναν, κάθε μέρα γινόταν ψηφοφορία για τη συνέχιση των καταλήψεων.

Υ.Γ. Αφότου περιμέναμε να παρελάσουν όλα τα σχολεία ξεκινήσαμε την πορεία μας εντός της οδού Α. Παπανδρέου και στα μεγάφωνα και στα τοπικά κανάλια αναφέρθηκε ότι η παρέλαση διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών και στα μεγάλα κανάλια δεν έγινε σχεδόν καμία αναφορά του γεγονότος. Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο!!!

Τάσος Στρατουδάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα