Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

?Δέσμευσή μας να αλλάξουμε την Ελλάδα?

Αθήνα
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα κατάφερε να κάνει το θαύμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ανατρέποντας την καθοδική της πορεία και την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα της, που σε πολλές περιπτώσεις διαστρεβλώθηκε για λόγους κερδοσκοπίας τόσο των αγορών όσο και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και δεν υπάρχει τίποτα που θα την εμποδίσει στην πορεία που έχει χαράξει. «Τηρούμε τις υποσχέσεις μας» τόνισε.
Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε χθες το πρωί στο Συνέδριο για το Σύγχρονο Οπτικοακουστικό Τοπίο, που διοργανώνουν διεθνείς ειδησεογραφικοί οργανισμοί υπό την αιγίδα της European Broadcasting Union (EBU), σε συνεργασία με την ΕΡΤ.
Με αφορμή επιμέρους θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου, όπως είναι οι «κατευθυνόμενες» ειδήσεις, η ισορροπία ανάμεσα στην προπαγάνδα και τη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στους συμμετέχοντες ότι η εικόνα της Ελλάδας διαστρεβλώθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Εγώ είμαι ειλικρινής και εσείς να παρουσιάζετε τα γεγονότα όπως είναι» και παρατήρησε πως η χώρα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έπρεπε να είχε αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια.
«Κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα και είμαστε ένα έθνος που μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια και ελπίδα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να σωθεί η χώρα, λέγοντας πως ο ελληνικός λαός τα βίωσε ως καθήκον του.
Τόνισε, δε, ότι έως το τέλος του 2010 θα έχει μειωθεί το έλλειμμα έως και 5,5% του ΑΕΠ «ίσως και περισσότερο», ενώ για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων από την Eurostat, είπε πως η ανακοίνωσή τους την επόμενη εβδομάδα δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι «τηρούμε τις υποσχέσεις μας».
Σχολιάζοντας την ομιλία Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Με τις σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν κατάλαβε τι ψήφισε ο ελληνικός λαός, την περασμένη Κυριακή.
Για αυτό και το μήνυμα της δεύτερης Κυριακής, πρέπει να είναι ακόμη πιο ηχηρό, για να καταλάβει -επιτέλους- ότι χρειάζεται πραγματική αλλαγή πορείας, πραγματική αλλαγή πολιτικής».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα