Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το διαδίκτυο μαθαίνει? κυριλλικά

Μόσχα
Οι Ρώσοι θα μπορούν στο εξής να καταχωρούν στο ίντερνετ τα τοπικά ονόματα διαφόρων τομέων της χώρας τους στα κυριλλικά, μια δυνατότητα που την ανέμεναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια επιθυμώντας να χρησιμοποιούν τη ´δική´ τους γραφή και όχι το λατινικό αλφάβητο, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού των Εθνικών Ονομάτων.
´Από σήμερα, στις 24.00, ξεκινά η ενεργοποίηση του κυριλλικού αλφάβητου´, αναφέρει το κέντρο σε σχετική του ανακοίνωση. Έτσι, τα τοπικά ρωσικά ονόματα τομέων θα τελειώνουν με τα γράμματα ´r´ και ´f´ στα κυριλλικά για τη ´Rossiskaia Federatsia´ (Ρωσική Ομοσπονδία) και όχι με το σύνηθες ´ru´ που χρησιμοποιείτο έως τώρα, με βάση το λατινικό αλφάβητο.
´Από την ώρα 01.15 της Παρασκευής θα έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 77.867 νέοι ρωσικοί τομείς και αναμένεται η ενεργοποίηση και άλλων 96.258 ονομάτων´, προστίθεται στην ανακοίνωση που επισημαίνει ότι οι τομείς αυτοί θα αφορούν την εργασία, το βίντεο, το τηλέφωνο, τις διαμερισματικές περιοχές κ.ά.
´Στο μεταξύ στις 4 μ.μ. σήμερα θα περιληφθούν στο Ιντερνετ και 141.495 νέοι ρωσικοί τόποι σε σύνολο 159.886 που αφορούν σε πρώτη προτεραιότητα την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, τα μμε και τους μη εμπορικούς οργανισμούς´, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι το Ιντερνετ στη Ρωσία χρησιμοποιείται από 44 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων το 37% είναι ενήλικες. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται οι νεαροί (μέχρι 18 χρόνων) χρήστες του διαδικτύου.
Τέλος, με βάση στοιχεία της ρωσικής ένωσης FOM (Ρωσική Ενωση Κοινής Γνώμης) ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου έχει πολλαπλασιαστεί κατά πέντε φορές τα πέντε τελευταία χρόνια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα