Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοι μαζί για το Σέλινο

Κύριε διευθυντά,
στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου οι πολίτες του νέου Δήμου Καντάνου – Σελίνου κλήθηκαν να επιλέξουν τον καταλληλότερο συνδυασμό, κατά την κρίση τους, για την επόμενη δύσκολη ημέρα στον όμορφο και ιστορικό τόπο μας.
Επιθυμούμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που άσκησαν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Επιθυμούμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους εκείνους, οι οποίοι στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και την αγάπη τους τον Συνδυασμό μας.
Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχουμε επισημάνει, σε όλους τους τόνους, ότι μοναδικοί μας αντίπαλοι είναι τα προβλήματα του Δήμου μας. Σε αυτά εστιάζουμε, για την αντιμετώπισή τους σχεδιάσαμε και προτείνουμε εφικτές και υλοποιήσιμες λύσεις, στοχεύοντας, πρώτα και πάνω απ? όλα, στην ενότητα και στην κοινή συμπόρευση του Σελίνου.
Ενότητα όχι στα λόγια. Αλλά με πράξεις και έργα. Γι´ αυτό, άλλωστε, στην τελευταία μας επικοινωνία μέσω του Τύπου έγραφα ότι σε αυτή την κοινή πορεία, σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή τη νέα δύσκολη ημέρα που ξημερώνει δεν περισσεύει καμία Σελινιώτισσα και κανείς Σελινιώτης.
Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Και απευθύνουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, ευρύ κάλεσμα ουσιαστικής συμπόρευσης. Ευρύ κάλεσμα για τη δημιουργία ενός πανσελινιώτικου μετώπου πολιτών, με μοναδικό γνώμονα τούτον: την αγάπη μας για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, το ενδιαφέρον μας για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, τις αγωνίες μας για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, τα κοινά μας βιώματα στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, τα κοινά μας όνειρο για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.
Ο τόπος μας, το Σέλινο, είναι πάνω απ´ όλα. Πάνω από πολιτικές – κομματικές πεποιθήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι, από εμάς, απολύτως σεβαστές. Πάνω από τις όποιες τυχόν σκοπιμότητες, που δεν ενδιαφέρουν καθόλου τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Πάνω από τα όποια τυχόν συμφέροντα. Πάνω από αδιέξοδες διαμάχες άνευ ουσίας.
Το Σέλινο των Αρμάτων και των Γραμμάτων αποτελεί τον κοινό τόπο στο νου και στις καρδιές μας. Την κοινή συνισταμένη. Τον τόπο τον μικρό, τον μέγα, όπου ζούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, μεγαλώνουμε τις οικογένειές μας, σχεδιάζουμε το μέλλον μας.
Σας καλούμε λοιπόν να συμπορευθούμε. Με ειλικρίνεια, σεβασμό και αγάπη για τον τόπο μας. Προτάσσοντας το εμείς και όχι το εγώ. Προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Προτάσσοντας το κοινό καλό. Προτάσσοντας το Σέλινο.
Ο Συνδυασμός μας έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμού και ανάπτυξης του νέου Δήμου. Γιατί χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μπούσουλα, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική και αισιόδοξη η επόμενη ημέρα. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε περιοχή, με βασική μας αρχή το μοντέλο της προσαρμοσμένης ανάπτυξης. Βήμα – βήμα. Στόχο – στόχο. Έργο – έργο. Δράση – δράση. Πρωτοβουλία – πρωτοβουλία.
? Για την ενοποίηση των Δημοτικών Υπηρεσιών, τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών, την αποτελεσματικότητα των Δημοτικών Υπηρεσιών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις Δημοτικές Υπηρεσίες σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό του Δήμου μας.
? Για την ενίσχυση του εισοδήματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νέου Δήμου.
? Για τη βελτίωση και την καλύτερη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.
? Για τη διευκόλυνση του έργου των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
? Για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για να σταματήσει η εγκατάλειψη περιοχών του Σελίνου.
? Για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ορθολογική διαχείριση του υδάτινου πλούτου.
? Για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Αγαπητές συνδημότισσες,
Αγαπητοί συνδημότες,

σε αυτή την κοινή πορεία προς τα εμπρός σας καλούμε, κοιτώντας σας στα μάτια, να βαδίσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ´ όσα τυχόν μας χωρίζουν. Και πρώτα απ´ όλα το ίδιο το Σέλινο, ο νέος Δήμος Καντάνου – Σελίνου. Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί. Ενώνοντας τα χέρια. Δημιουργώντας ένα αραγές και δυνατό πανσελινιώτικο μέτωπο πολιτών, που θα αδράξει την ευκαιρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της ομαλής λειτουργίας του νέου Δήμου και της ανάπτυξης στην περιοχή. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και πάνω απ? όλα με σεβασμό στον ίδιο τον άνθρωπο, σε κάθε άνθρωπο, που μοιράζεται, μαζί με εμάς, τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους προβληματισμούς για το σήμερα και το αύριο και επιθυμεί την προκοπή του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Το μήνυμα, άρα, δεν μπορεί παρά, όπως έχουμε επισημάνει, να είναι ένα και μόνο:
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.
Όλοι μαζί μπορούμε αποτελεσματικότερα.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν όλοι μαζί.
Όλοι μαζί για τον τόπο που ζούμε.
Όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Γιώργος Δερμιτζάκης,
υποψήφιος δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα